Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
hezio

Prywatność?

Prywatność a smartfon?  

10 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o udział w ankiecie.
Gdybyś dowiedział się, że Twój smartfon rejestruje wszystko dookoła, wideo, głos + każda aplikacja przekazuje dane do jednej potężnej bazy danych do której dostęp mają różne służby i firmy - czy w dalszym ciągu używałbyś go?

Zdjęcie NETANJAHU tylko dla zajęcia miejsca 😉

image.thumb.png.fb5ec55bef81564cdbe69991487792ba.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, hezio napisał(-a):

Bardzo proszę o udział w ankiecie.
Gdybyś dowiedział się, że Twój smartfon rejestruje wszystko dookoła, wideo, głos + każda aplikacja przekazuje dane do jednej potężnej bazy danych do której dostęp mają różne służby i firmy - czy w dalszym ciągu używałbyś go?

Zdjęcie NETANJAHU tylko dla zajęcia miejsca 😉

image.thumb.png.fb5ec55bef81564cdbe69991487792ba.png

Wybacz, ale każdy rozsądny człowiek o tym wie i nadal używa.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netanjahu musi tak robić. A I tak zanim zaczął to dal się złapać na machlojkach.  Za późno dziadek załapał o co biega ze szpiegiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez spy
      Witam,

wersja beta aplikacji ChronoDB do obsługi wszych kolekcji jest gotowa do szerszych testów.

Najnowszą wersję można ściągnąć stąd:

Windows: http://bit.ly/2jSsM4p
      macOS: https://itunes.apple.com/pl/app/chronodb/id1195427005
      Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jsoftmobile.chronodb

Jest to instalator Windowsowy - aplikacja instaluje się do podanego koatalogu i tworzy skrót na desktopie.
      !Jedna uwaga: jeśli instalujecie do Program Files to musicie mieć prawa administratora i włączyć opcję "uruchom jako administrator"!

Aplikację można aktualizować przez net - menu "Sprawdź aktualizacje".

Wszelkie pytania, uwagi, bugi, propozycje, itd. piszcie tutaj w wątku.
      Nie ma na razie pomocy ale myślę, że wszystko jest w miarę jasne. Jak ktoś ma chęć napisania pomocy to zapraszam.

Krótki opis:
      Aplikacja służy do ewidencjonowania posiadanych zegarków oraz prowadzenia historii kosztów i zdarzeń związanych z ich eksploatacją.

Dane zegarka:

Podstawowe dane:
      - Typ
      - Styl
      - Marka
      - Model
      - Referencja
      - Nr seryjny
      - Zdjęcie główne

Mechanizm:
      - Referencja
      - Typ
      - Wyświetlanie
      - Sekundnik
      - Wymiary

Koperta:

- Kształt
      - Materiał
      - Wykończenie
      - Kryształ
      - Wymiary

Luneta:

- Typ
      - Materiał
      - Kolor

Tarcza:

- Materiał
      - Kolor
      - Indeksy
      - Numery

Rynek:

- Cena detaliczna
      - Cena zakupu/sprzedaży
      - Data zakupu/sprzedaży
      - Sprzedawca/Kupujący

Koszty:

- Spis kosztów

Zdarzenia:

- Spis zdarzeń

Dodatkowe Info:

- Spis dodatkowych informacji o zegarku

Galeria:

- Zdjęcia zegarka

Lista:

- Konfigurowalna lista zegarków - można konfigurować widoczność i kolejność kolumn w liście
      - Szybkie wyszukiwanie
      - Funkcja filtrowania

Eksport/Import:
      - Eksport danych zegarka w celu archowizacji lub wymiany informacji z innymi uzytkownikami
      - Możliwość wydruku karty produktu (PDF) z najważniejszymi informacjami

Przykładowa karta zegarka (PDF): http://bit.ly/1jqDdsH

Słowniki:
      - Własne słowniki marek i mechanizmów

Update:
      - Aktualizacja aplikacji przez internet

W razie pytań proszę o info - będziemy uzupełniać opis.
    • Przez albiNOS 01
      Jestem nakręcony, minie zapewne jutro albo za kilka dni. Więc puki co mam wenę do niniejszego tematu.

Byłem dziś chyba na najciekawszym szkoleniu w swoim życiu. Gość z 20 letnim doświadczeniem, potrafiącym w zaskakująco ciekawy sposób przekazywać wiedzę na temat realnego pola walki, walki w prawdziwych sytuacjach zagrożenia życia, czy zdrowia.

Jeśli temat się przyjmie, chciałbym abyśmy podyskutowali o zagadnieniach związanych z obroną właśnie w realnych sytuacjach życiowych, sposobach unikania takich sytuacji, własne doświadczenia, pytania, może kwestie prawne (cywilno prawne) temat powinien być ciekawy.

Zacznę może tak bardziej w sposób wyrwany z kontekstu, albo bardziej przykładowo, chaotycznie:

Obrona przed atakiem nożem. Kto ćwiczy Kravkę i temu podobne, wie co i jak. Ja nie ćwiczyłem Kravmagi, ale coś tam na temat takowej obrony liznąłem. Całe g... w gruncie rzeczy. Obrona od uderzenia z góry, z boku, z dołu. Co dziś usłyszałem, o kant tyłka wszystko to rozbić, niema obrony przed atakiem nożem, jest co najwyżej próba przeżycia. Instruktor jako przykład pokazał atak, 20 chaotycznych ciosów w kilka sekund, obronisz się? zapytał.

A pamiętacie film z gościem, który wyskoczył przez okno, nie był w stanie wstać, ale nóż trzymał w ręku, próbował atakować, w użyciu rower, mop tysiąc uderzeń pałką.

Bardzo jestem ciekawy Waszych doświadczeń z rozmaitych niebezpiecznych sytuacji życiowych, może jakieś rady, ciekawostki. Pozdrawiam.
    • Przez pery
      Cześć,
      kto już wcześniej robił zakupy w sklepie rakuten? Jak oceniacie ich uczciwość i rzetelność? 
      pozdrawiam
      pery
    • Przez albiNOS 01
      Jakie jest Wasze zdanie. Czy fotoradary pełnią rolę zarobkową, czy naprawdę wpływają na bezpieczeństwo. Wasze doświadczenia z tymi urządzeniami, co sądzicie o tych z ITD a tych stawianych przez Straże Gminne/Miejskie. Zapraszam do dyskusji lub po prostu ,,wyżalenia się"
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.