Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

09 w Yesie gdzie jeszcze był po rabatach mogłeś kupić dobrze poniżej 10tys i nie białego najsłabszego do którego pewnie wszystko porównujesz i którego rzucili kilka sztuk na greyu tylko czarnego i uważam że ten zegarek jest tego wart patrząc na konkurencję i zegarki o tej charakterystce ,więc pisanie 15-17 kompletna bzdura ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie bylo innej alternatywy. Bo mi sie bardzo podobały i chcialem mieć Airmana. Bo były dobrze reklamowane, swietna otoczka "historia"itp. Oficjalna cena za DC4 była wtedy 9 tys, można było kupić ze zniżką na 7. No i super! Taka zniżka, taka okazja! No to kupilem.

Czysty marketing. Marka byłem zachwycony, po kilku latach zachwyt opadł. Teraz juz bym nie zapłacił tyle za te zegarki.Nie były warte tych pieniędzy. Ale wiem to teraz. Człowiek sie uczy na błędach. Doświadczenia nie kupisz. A Glycine w normalnej cenie na massdropie teraz tak:-)

Seba, prosze Cię... Ceny były z kosmosu, teraz trochę zjechały, np DC4 juz za 7 tys a na mass za 600$.

Royal kosztował 14 tys... Za zloty bezel... Walili ceny bez opamiętania i tyle.

Proszę bardzo. Nie kupiłbym bo mnie nie stać na wydanie takich pieniędzy na zegarek. Czy warty jest taką kasę jak z metki. Wg. mnie nie jak wiele innych zegarków innych marek w tej kwocie.

No i wszystko w temacie. Nie mam więcej pytań.

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

A ile razy kupiles po cenie z metki?

Zreszta... nie bylo pytania. Najmojsza, najtwojsza. Jaki to ma sens....

Spokojnej nocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja piszę o starych modelach starych referencjach bo to były zegarki bez porównania a 09 do takich się zalicza wszystko powyżej 2012 czyli tak naprawdę do limitki 1953 to kroki do tyłu w jakości strategi marki i całej reszcie a teraz jak pisałem to po prostu szmacenie i tyle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wydaje mi się ze temat wyczerpany i dalsze bicie piany nie ma sensu. Kupilem, mialem i mam sporo Glycine, dały i nadal dają mi duzo radości. I te kupione w PL i te zza wielkiej wody. A ze wolę kupić taniej teraz, skoro jest okazja? Nie widzę w tym nic zlego.

Z mojej strony tez życzę dobrej nocy, zerkne tylko jeszcze przed snem na massdropa;-)

Ja piszę o starych modelach starych referencjach bo to były zegarki bez porównania a 09 do takich się zalicza wszystko powyżej 2012 czyli tak naprawdę do limitki 1953 to kroki do tyłu w jakości strategi marki i całej reszcie a teraz jak pisałem to po prostu szmacenie i tyle!

Seba, zgoda. Dobranoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubisz pisac bzdury i glupoty. Slyniesz z tego. Ale takich bzdur dawno nie czytalem.

To moze podaj ktora omege i za ile kupiles a jak znajde u AD taniej to wyslesz mi bujanego Jacka. Deal? Czy pekasz?

Odnosnie kontraktu i gwarancji jeszcze wieksza glupota. Ja nie jestem gwarantem tylko producent. To oczywiste. Zawsze mozesz dochodzic sobie praw gwarancyjnych u sprzedawcy lub producenta. Morwa jest tu osoba trzecia. Tyle odnosnie Twojego slodkiego soczku.

Odnosnie oficjalnych cen, w Polsce, jako jednym z niewielu krajow Europejskich cena przeliczona jest z frankow bez uwzglednienia roznic VAT CH vs PL

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Ok. Znajdź mi u jakiego kolwiek dystrybutora różnice w cenie na jakiejkolwiek Omedze w wysokości +-30% od ceny katalogowej licząc już po rabacie. Możemy do tego zrobić nawet srednie zalozenie że rabat osiągalny u nas dla kogoś z ulicy to 15% na wyroby SG. Jak najbardziej będzie się wtedy należała dobra flaszka i przeprosiny. Co do gwarancji, czyli tego co producent udziela przez zapisy swoje własne, jestem przekonany że jako firma mająca umowę dystrybucyjna zegarek do ewentualnej reklamacji przyjąć powinieneś. I pewnie, nie musisz go u siebie naprawiać i ponosić kosztów, ale choćby przekazać w imieniu klienta towar do producenta do naprawy już tak. To niemal nic nie kosztuje poza chwilka pracy.

Mówisz że pisze bzdury. Ok. Ale to Ty w sumie nakręciłeś tu taką dyskusje w tym tonie jasno dzieląc produkty na te gorsze z USA i lepsze z EU. A ja dalej uważam że międzynarodowa gwarancja powinna być respektowana w sposób międzynarodowy ze wszelkimi udogodnieniami dla klienta.

Wracając do cen miałem na myśli ogólnie nasz rodzimy rynek zegarkowy a nie tylko jedna markę.

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Znajdź mi u jakiego kolwiek dystrybutora różnice w cenie na jakiejkolwiek Omedze w wysokości +-30% od ceny katalogowej licząc już po rabacie. Możemy do tego zrobić nawet srednie zalozenie że rabat osiągalny u nas dla kogoś z ulicy to 15% na wyroby SG. Jak najbardziej będzie się wtedy należała dobra flaszka i przeprosiny. Co do gwarancji, czyli tego co producent udziela przez zapisy swoje własne, jestem przekonany że jako firma mająca umowę dystrybucyjna zegarek do ewentualnej reklamacji przyjąć powinieneś. I pewnie, nie musisz go u siebie naprawiać i ponosić kosztów, ale choćby przekazać w imieniu klienta towar do producenta do naprawy już tak. To niemal nic nie kosztuje poza chwilka pracy.

Mówisz że pisze bzdury. Ok. Ale to Ty w sumie nakręciłeś tu taką dyskusje w tym tonie jasno dzieląc produkty na te gorsze z USA i lepsze z EU. A ja dalej uważam że międzynarodowa gwarancja powinna być respektowana w sposób międzynarodowy ze wszelkimi udogodnieniami dla klienta.

Wracając do cen miałem na myśli ogólnie nasz rodzimy rynek zegarkowy a nie tylko jedna markę.

1. Możesz znaleźć w sieci w USA minus 40proc . Jednak to nie istotne. Istotne jest to co napisałeś a więc zakładam, ze kupiłeś na -15% Omegę. Jeśli wyślesz kopie paragonu na pw to przyjmuję zakład i znajdę taniej. 

2. Twoje przekonania nie mają tu nic do rzeczy. Tylko 3 kraje europejskie prowadzą serwis gwarancyjny dla swoich klientów. I jest to ich dobra wola i wyjście na przeciw klientowi. Przekazanie towaru do naprawy w Szwjacarii to otwieranie procedury celnej uszlachetniania. W imię czego mam to robić za czyjegoś klienta? Za swojego, jeśli naprawa w Polsce byłaby niemozliwa albo gdyby klient życzył sobie naprawy w CH, nie ma problemu. 

3. No to wskaż gdzie ja napisałem, że te z USA są gorsze.  To, że piszesz bzdury to odniosłem do tego, że napisałeś, że zegarki są warte tyle ile kosztują na massdropie. W przypadku nie trafionych projektów sprzedawane są one tam w cenie mechanizmu. Każdy kto zna się na zegarkach to wie. Natomiast pisanie o tym, że są tyle warte, świadczy tylko o braku rozumienia rynku, braku wiedzy o zegarkach w ogóle.

I jeszcze odnośnie tych zegarków z massdropa. Gdybyś znał historię Glycine to nie pisałbyś właśnie takich bzdur.

Otóż gdy p. Lack sprzedał połowę udziałow w firmie grupie DKSH (właściciel ML), liczył na zastrzyk kapitałowy do pracy nad własnym mechanizmem. Stąd pojawiły się komplikacje w Airman Seven i w Airfighterze. DKSH to dystrybutor Swatch Group w Azji i sieć ponad 300 własnych salonów w Azji. Kryzys w Azji załamał sprzedaż zegarków na tamtejszym rynku. DKSH zdecydował o wycofaniu się z branży. Wystawił sklepy na sprzedaż oraz ML no i Glycine.  Invicta zakupiła GLycine z całym stokiem także tych sklepów azjatyckich. Wszystkie zegarki ze sklepów DKSH zostały wycofane do USA i tam poprzez Massdropa wyprzedawane. Dlatego w wyprzedażach dominują Airmany 18 (na małe chińskie rączki :)- oczywiście to moje subiektywne odczucie) i F 104  40mm. Z takim stokiem Glycine nie mógłby się rozwijać. Firmy przechodzą różne kryzysy na swojej drodze. Ważne, żeby umiały z nich wyjść. Taką drogę wyjścia obrał Glycine, a raczej jej nowy właściciel.  To cała filozofia.  Jeśli ktoś nie obawia się konieczności naprawy gwarancyjnej zegarków przerzucanych tam i z powrotem to powinien się cieszyć , że ma szansę taniej kupić a nie jeszcze płakać i marudzić (to już nie tylko do CIebie). 

Pisanie, że teraz kosztują tyle ile są warte jest nie tylko infantylne ale świadczy o absolutnej ignorancji zegarkowej...niestety...

I ostatnia kwestia. Aż dziw bierze co to jest za naród? Jest cena półkowa- źle, z upustem źle, prawie za darmo (automat w cenie tissotowego kwarca) - źle. To po jasną cholerę kupujecie? Masochiści?  Za to nie dziwi że pis ma ciągle 30 proc poparcia ( :)  ). 

A już kompletnie nie ogarniam jak można zionąć hejtem na zegarki, na markę i kupować na MD po kilka, kilkanaście sztuk na handel a potem płakać, ze się nie sprzedaje. Strzał w kolano?  No chyba.

A może ta złość na mnie wynika z tego, że przy moich ofertach zakup na handel przestał się opłacać?  I trzeba żenić po kosztach?

Tyle w temacie. 

Polecam nie odpisywać , bo i tak nie przeczytam a jak ktoś chce podyskutować to mój numer telefonu nie jest tajny.

Edit: a jeszcze chciałem Was tylko uspokoić że sprzedaż w Polsce ma się świetnie i szykują się dwa nowe sklepy. Szczegóły wkrótce na www.

Za dwa tygodnie będzie też sample wspomnianej niegdyś limitki. Śledźcie portale.

Edytowane przez piotrkrakow

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 6 rożnych glicynek.Wszystkie kupione u Piotra w naprawdę dobrej cenie.Może trochę drożej niż na wyprzedażach,ale wolę je mieć z polskiej dystrybucji, z gwarancją i za 2 dni po wpłacie w domu.Polska wolny( chyba jeszcze) kraj i każdy może wydawać swoje pieniążki jak chce i gdzie chce.Amen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech widzę ze wątek żyje od promocji do promocji na tym massdropie. Szkoda i żałosne jednocześnie

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka wpisów na forum to moim zdaniem za mało, żeby oceniać naród. A nawet jak 30% jest za czymś, to jednak 70% nie jest.

Motywów do zakupu na MD może być wiele - dla mnie oprócz ceny, to jakaś forma rozrywki :) A jak jeszcze trafiła się konfiguracja, gdzie indziej nie oferowana (biało-niebieski sub na bransie) to kliknąłem. Ale jeśli przyjdzie jakiś felerny egzemplarz, to będzie mi po prostu po ludzku przykro, że głupio wydałem kasę. Teraz tylko optymizm!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech widzę ze wątek żyje od promocji do promocji na tym massdropie. Szkoda i żałosne jednocześnie

Niestety to racja.

Jak pisałem kilka miesięcy temu, że przez te wyprzedaże zmieni się odbiór marki to się dziwiliście.

A teraz te dyskusje i oferty na bazarku tego dowodzą.

I współczuję osobom, które kupiły swoje zegarki w cenie z półki i teraz wystawiają na portalach znoszone używki w cenach wyższych od nówek z MD.

Oni nie wiedzą (albo udają) po ile teraz chodzą glycinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wyprzedaże zapasów się skończą.......

Co do jakości współczesnych Glycine. Miałem kontakt z jedna sztuka nowych. Airman 44. Nowy wygląd - rzecz gustu. Jakość wykonania, obróbki spasowania - wyraźnie na plus. Na aktualnym, oficjalnym poziomie cenowym raczej w górnej strefie pod względem jakości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wyprzedaże zapasów się skończą.......

Też chcę w to wierzyć, niestety podejrzewam że stare się skończą i wszędzie na greyach pojawią się nowe referencje bo :

- ma się dużo sprzedawać i tego nie kwestionuje bo to biznes pytanie moje jakim kosztem ,

- będą zaległy co raczej pewne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam....ze złomkiem :P

Widzę, że tak wakacyjnie i pasek dobrany do spodenek Przydałby mi się taki DC-4 właśnie na lato

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje, czy DC4 ma taką sama kopertę co Base 22 i można spokojnie przełożyć bransoletę?

Tak możesz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak nawiasem, nie bardzo rozumiem skad to oburzenie nie ktorych osob odnosnie dyskusji ktora sie tu toczy. Przeciez to klub Glycine, a nie tylko co kto ma na rece. Kazda ma prawo na subiektywna opinie a teraz taki trend. Wiec czemu trzeba go przemilczec?

Dobrze jest doradzic innym lub podzielic sie swoimi przemysleniami jak sie ma w czyms doswiadczenie. Zabawne ze jak cos stanieje to juz przestaje byc dla pewnej grupy odob unikatowe, jakby to pieniadze budowaly tylko wartosc tego co maja a nie poczucie tego ze im sie to podoba i spelnily swoje marzenie. Ja sie ciesze ze wiecej osob bedzie stac na glycine. I zawsze kupie tam gdzie bedzie taniej. Proste. Nie potrzebuje sie wartosciowa cena.

Ja nic do Piotra nie mam. Ale to moje przemyślenia i myslalem ze sa jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D12 na ori pasku z ręki nie schodzi

59b1b513cf2f46452059470d343fb8e1.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak widzę jakie są ceny to rzeczywiście trochę wygląda to nieciekawie.. oczywiście z punktu widzenia tych, którzy jakiś czas temu kupili te zegarki w normalnych cenach. Ja swojego używanego  SST12 kupiłem za dużo więcej niż teraz można kupić nówkę na jednym ze znanych portali aukcyjnych. Oczywiście nie żałuję, gdyż zegarek ma u mnie "dożywocie" nawet gdyby kosztował dużo mniej, bo po prostu mi się podoba. Natomiast jeśli to tak mają kształtować się ceny Glycine to rzeczywiście ma to duży wpływ na pozycjonowanie marki. Sporo w dół niestety. Ale cóż taka polityka firmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grinder, ceny były właśnie nienormalne. Normalne to są teraz na wyprzedażach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak z niższych cen rzeczywiście wypadało by się cieszyć i  nic tylko kupować. Ale tak jakoś różne refleksje się nasuwają. Poza wszystkim - świetne zegarki bez względu na cenę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi