Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
beard

Festina vs Edifice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Festiny F20463/4. Bardzo lubię zegarki Casio. Czy ma sens próba sprzedaży Festiny i poszukiwanie Edifice czy może lepiej zostać z tym co mam. Czy poza napisami będzie to lepszy zegarek niż Festina? W grę wchodzi jedynie wymiana 1:1 czyli casio za tyle ile wezmę za festine 

Edytowane przez beard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu nic zmieniać. Od samego mieszania ,,herbata nie zrobi się słodsza". Trzeba dołożyć cukier (kasę). 😉 

Jak się przesiadać, to na lepszego ,,konia" - inną półkę i klasę zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mieć szafirowe szklo, wodoszczelność ta sama, mechanizm tez kwarc. Czyli prawie to co masz teraz ale w innym opakowaniu. Miałoby sens np. na solar z multi band z serii Lineage jesli lubisz Casio. Albo uzbierać i przejść na polke wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zmieniać to na automatyczny zegarek, ale to dwa razy wyższa cena przynajmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Adam53 napisał(-a):

Jak już zmieniać to na automatyczny zegarek, ale to dwa razy wyższa cena przynajmniej.

Dzięki za odpowiedź ale to nie ma temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Na temat ale  niepotrzebne zdanie o 2 razy droższym ponieważ zaznaczyłem że ma być 1:1

Chodziło mi o tą konkretną sytuacje bez odniesienia do innych zegarków. Mam już kilka automatów a łącznie koło 40 zegarków. Rzeczywiście zostanę przy tej festinie bez niepotrzebnych ruchów tym bardziej że ciężko będzie ją sprzedać 

Edytowane przez beard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez classyandsaasy
      Szukam / WTB 
      Casio Edifice EFV-100D-7AVUEF (biała tarcza). Model już niedostępny, stąd pytam tutaj.
      Najchętniej stan 8/10 lub lepszy, koperta i tarcza bez większych śladów użytkowania.

Jeśli masz i rozważasz sprzedaż - zapraszam do kontaktu, rozważę każdą ofertę .

Pozdrawiam,
      Kuba

• Przez Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • Przez obw
      Rozerwała mi się szlufka w skórzanym pasku: pierwsza od sprzączki, która dodatkowo jakby podklejona od spodu paska. Kto to może i czy w ogóle naprawić?
      Nowy pasek kosztuje 249 zł, zamiennik z Ali ok 180.

• Przez oczek666
      Witam. W mojej kolekcji brak rasowego divera.
      Podobają mi się modele z bezelami w kolorze "pepsi".

Obecnie zastanawiam się nad dwoma typami: 
      1. Festina F20531-5
      2. Citizen BN0168-06L

Za Festina przemawia mechanizm automatyczny, szafir i branzoleta, za Citkiem Eco-Drive i ciekawe indeksy, ale mam wątpliwości co do paska i szkła. Ponadto mimo, że wg specyfikacji to Festina ma grubszą kopertę 13mm, Citek 11,6mm to z boku Citizen wydaje mi się wielkim klockiem. Być może tylko tak na fotach wygląda...

Czy może ktoś z was ma oba?

• Przez Arthas33
      Witam co sądzicie o zegarku Festina F20007/4, ma szafirowe szkło i ładnie wygląda, z tego co wyczytałem ma mechanizm ronda 705, to dobry mechanizm? Kosztuje około 500 zł jak sądzicie to dobry wybór?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.