Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

FORUMOWY SPIS AMFIBII

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nosiłem beczkę na tanim Nato, Wydawało mi się odrobinę za delikatne dla tego zegarka. Grubsze zulu byłoby dobre.

Dzieki, ale chodziło mi o szerokość a nie grubosc... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nosze na 20 mm, moim zdaniem 22 to juz za dużo i cieżko bedzie wcisnąć to miedzy uszy.

Hym... Tego się obawialem... Dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimmy najladniejsza 120 :) gratulacje.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimmy najladniejsza 120 :) gratulacje.

…......dzięki.

Wpadła za sprawą Twoich fotek z PC.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie trafiłeś?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-459-

A co tam, dopiszę swoją :) Amfibia pełna uroku i wielu mankamentów. Sekundnik oryginalny lecz wypełniony białą farbą, bezel w kiepskiej kondycji, ale już chyba zostanie- pasują do siebie :) 

Dziękuję koledze Yakovlev, za cenne wskazówki co do materiałów jak i  malowania bezela (czarne wypełnienie  zostało oryginalne). 

post-86227-0-29576700-1466021696_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Prawomocnym wyrokiem skazana na dożywocie że mną :)

A myślałeś co potem ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Potem to już niech inni się martwią :)

Ale zawsze możesz kogoś (np. mnie) zapisać w testamencie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

460

Amfibia o obniżonej zawartości lumy :)  Jakoś specjalnie mi ten brak wypełnienia w kółku sekundnika nie przeszkadza. Zegarek ma wymieniony bezel (współczesna produkcja), ale zdaje się, że ten oryginalny różnił się tylko obecnością lumy na dużej "kropce".

post-25327-0-00776100-1466284411.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazałem taką na poprzedniej stronie i cieszę sie, że tez masz taką bo teraz widzę, że ten model ciemnieje na krawędziach tarczy (albo tak ją wyprodukowali).

Myślałem, ze to moja ma defekt.

;)

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazałem taką na poprzedniej stronie i cieszę sie, że tez masz taką bo teraz widzę, że ten model ciemnieje na krawędziach tarczy (albo tak ją wyprodukowali).

Myślałem, ze to moja ma defekt.

;)

O defekcie raczej nie ma tu mowy - takie cieniowanie krawędzi to był wówczas manewr stylistyczny - w mojej opinii bardzo udany :) Ale porównując Twój i mój egzemplarz można dostrzec pewną różnicę w odcieniu (Twoja tarcza jest ciemniejsza) - i tu już nie wiadomo czy oba kolory są oryginalne czy też np. doszło do wyblaknięcia mojej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, a mi się wydaje że to Twoja jest w lepszym stanie a w mojej to cieniowanie się trochę rozlazło, ale być może to kwestia zdjęć. Jedno jest pewne, Twoja w skórze wygląda lepiej od mojej na NATO i chyba mnie zainspirowales do zmiany ;).

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kamil/Popey - gratki dla Was obu, radziecka bardzo fajna z tym czarnym bezelem, a ten nowy radioroom tez przykuwa uwagę :).

Jedynie NATO bym wymienił, może na skórzane? ;)

Dzięki ;) a co masz do nato? Docelowo będzie czarno białe, ale to też chyba pasuje? Skóry na bank do tej nie dam ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi