alles 5 #876 Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) http://lubimyczytac.pl/ksiazka/51036/przenajswietsza-rzeczpospolita po prostu czytam i nie wierzę... a tak wogóe cały Piekara jest niesamowity!!!! Edytowane 25 Czerwca 2013 przez alles 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #877 Napisano 25 Czerwca 2013 Dzis zaczalem czytac ksiazke Negocjator - autor F. Forsyth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #878 Napisano 25 Czerwca 2013 Negocjator = fajność! polecam również Afgańczyka, także autorstwa F.F. 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #879 Napisano 25 Czerwca 2013 Kończę "Zbrodniarz" Slaughter Karin - Świetnie się czyta, w książce obok akcji pokazany jest ówczesny stosunek do kobiet zaskakujące jest to że kobieta policjantka musiała otrzymać zgodę męższczyzny np brata, męża, ojca na założenie konta w banku :-)I zaczynam " Ostatni, który umrze" - Tess Gerritsen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #880 Napisano 25 Czerwca 2013 Polecam wspomnienie gen. Władysława Andersa pt. "BEZ OSTATNIEGO ROZDZIAŁU". Ciekawa lekcja historii napisana przez jednego z jej twórców, jakże inna od tego co mnie uczono w szkole. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #881 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja ostatnio przeczytałem Sołdata Nikołaja Nikulina. Drastyczna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #882 Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Takie małe OT Polecam wspomnienie gen. Władysława Andersa pt. "BEZ OSTATNIEGO ROZDZIAŁU". Ciekawa lekcja historii napisana przez jednego z jej twórców, jakże inna od tego co mnie uczono w szkole. ja miałem dwie lekcje historii. Jedną w szkole drugą w domu... I po takich domowych ,,kompletach'' zadałem kiedyś pani pytanie o Katyń... zrobiła się niezła jazda w podstawówce... Edytowane 28 Czerwca 2013 przez alles 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi91 41 #883 Napisano 28 Czerwca 2013 Właśnie skończyłem O miłości Josefa Piepera 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cat 46 #884 Napisano 29 Czerwca 2013 Polecam wspomnienie gen. Władysława Andersa pt. "BEZ OSTATNIEGO ROZDZIAŁU". Ciekawa lekcja historii napisana przez jednego z jej twórców, jakże inna od tego co mnie uczono w szkole. lektura obowiązkowa dla kogoś kto choć odrobinę interesuje się historią czyta się z zapartym tchem a ja teraz czytam "Urodzeni biegacze " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #885 Napisano 2 Lipca 2013 Urodzeni biegacze- super czytadełko, mi to akurat przeczytali do ucha w trakcie biegania, kopyta same niosły !!!Ja teraz Król szczurów Jamesa Clavella. Wysłano z mojego Atari 65 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #886 Napisano 5 Lipca 2013 Ja teraz Król szczurów Jamesa Clavella. kozak ksiazka!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #887 Napisano 5 Lipca 2013 Ostatni Don - Mario Puzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #888 Napisano 6 Lipca 2013 Simon SpenceJust Can't Get Enough: The Making Of Depeche Mode. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #889 Napisano 6 Lipca 2013 Karin Slaughter - "Zaślepienie" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2630 #890 Napisano 6 Lipca 2013 Może zagadka Was zainteresuje 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siem 0 #891 Napisano 7 Lipca 2013 Bauhaus twenty-21: An Ongoing Legacy by Gordon Watkinson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witkacy7 0 #892 Napisano 7 Lipca 2013 "Sługa Boży" Jacka Piekary, polecam miłośnikom fantastyki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheDarkDefender 113 #893 Napisano 7 Lipca 2013 "Ręce precz od tej książki" Jana van Helsinga. Burzy mój światopogląd i stawia ciekawe pytania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaqiON 0 #894 Napisano 25 Lipca 2013 Na ten moment dalej zagłębiam się w świat George'a Lucas'a - na tapecie seria - Fate of the Jedi. Poprzednia czytałem trylogię zimnego ognia c. s. friedman - jeżeli ktoś jest zainteresowany dobry science fiction to z ręką na sercu polecam. Dawno nie czytałem tak ciekawej książki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #895 Napisano 26 Lipca 2013 Cormac McCarthy - Krwawy Południk - porażająca książka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #896 Napisano 27 Lipca 2013 a ja teraz czytam mein kampf. Nie żebym był wyznawcą ale uważam że warto niektóre książki przeczytać. Swoją droga jest te niezły bełkot. Czytałem jakieś 20 lat temu i postanowiłem sobie odświeżyć. Czyta się źle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #897 Napisano 28 Lipca 2013 chcac niechac zaczalem Gre o Tron tom 2, mialo sie skonczyc na 1 ale z braku laku zaczalem 2....jakos idzie...moze sie rozkreci na dobre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onkyo05 0 #898 Napisano 28 Lipca 2013 Simon SpenceJust Can't Get Enough: The Making Of Depeche Mode. Biografia Depeche Mode ( kilka ciekawostek). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenhorn7 1 #899 Napisano 28 Lipca 2013 Ameksyka. wojna wzdłuż granicy - o kartelach narkotykowych w meksyku - polecam - może zanadto moralizatorsko ale warto mieć świadomość czym okupiona jest możliwość wypalenia jonta... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateuszM 60 #900 Napisano 1 Sierpnia 2013 Obecnie czytam Sven Hassel - "Gestapo" jest świetna, tylko trochę szkoda, że zacząłem od trzeciej części cyklu (Karny batalion Wehrmachtu), ale i tak każda cześć jest o czym innym. Mogę polecić i chętnie sięgnę po pozostałe części. Wczoraj skończyłem też "Cmentarz w Pradze" Umberto Eco i nie polecam. Strasznie ciężko mi się czytało, fabuła jest w porządku, ale książka nie ma tego czegoś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach