Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy JB nie pozostawia śladu.

Jeżeli tak, to gwarancja leci.

Jak piszą specjaliści na innych forach , nie zostawia śladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To jeszcze jedno stwierdzenie wyłapane z recenzji Jacka...

Rozumiem, że w Apple płacimy za jakość, ale nie oszukujmy się telefon to sprzęt użytkowy, a nie piękny wazon na półkę. 

Nie do końca się zgadzam. Telefon to przedmiot użytkowy podobnie jak kubek do picia herbaty. Jednak czy to oznacza, że nie może być wykonany porządnie z wysokiej jakości materiałów ?. Miśnia sprzedaje porcelanowe kubki zdobione ręcznie za 1300 zł sztuka. Czy warto tyle kasy płacić żeby mieć do czego wlać wodę z herbatą ?. Jedna osoba popuka się w głowę, druga odczuje przyjemność z picia herbaty w pięknie wykonanym porcelanowym kubku. Dla kogoś kto jest estetą, jakość ma znaczenie i dobrze, że Apple zauważa tę niemałą grupę klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ty mi tu o kubkach nie pisz :D tylko jak rozwiązać problem z synchronizacją zdjęć przez iTunes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Ty mi tu o kubkach nie pisz :D tylko jak rozwiązać problem z synchronizacją zdjęć przez iTunes.

Ja synchronizuję fotki przez iPhoto. Działa perfekcyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Super, ale iPhoto jest na Maca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, ale iPhoto jest na Maca :)

To już wiesz, po co kupuje się Maca ;-)

Wracając do JB i gwarancji.

Proces odwracalny, ale jak coś by padło, że nie ma komunikacji z iphonem to pozostaje tylko serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie icloud. Mam w 5s włączone kontakty itd a logując się do icloud przez net nic tam nie ma. Czy nie powinno się w chmurze wszysko pojawiać automatycznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz włączyć w telefonie opcję synchronizacji kontaktów.

W ustawieniach icloud.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Napisz proszę, jak ta aplikacja się zwie :) rozumiem, że jest dostępna w Cydii ?

Virtual home z cydii, tak działa 

Edytowane przez iKrawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam takiej opcji w iCloud :). Ogólnie mam push włączony a innych tego typu opcji nie widze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A dodałeś jakieś kontakty do iCloud?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontakt wpisany do książki w tel nie powinien byc przeslany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli dodałeś kontakt w IP na koncie iCloud to pojawia Ci się w wersji desktopowej w zakładce kontakty, oczywiście pod warunkiem że masz włączoną synchronizację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok bo coś nie jarzę, jak dodać kontakt w ip na koncie icloud?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wchodzisz w kontakty i na górze po prawej masz "+"

Ja tak zrobiłem i działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, synchronizacja IP z kompem przez iTunes doprowadza mnie już do k*rwicy.

Rano przerzuciłem z kompa do IP jeden folder ze zdjęciami. Teraz postanowiłem wrzucić kolejny. Mam go, ale podczas synchronizacji usunął się ten pierwszy. Jest na to jakiś myk?

Hahah :D ....ja uczyłem się filozofii iTunes 2 lata. Niestety nawet po 2 latach ciężko mi było zrozumieć co autor miał na myśli.

O ile sam system w iphone jest mega intuicyjny to niestety iTunes zmienia ten obraz o 180stopni.

Program dla tych którzy są z Jabłkami od dziesiątek lat i znają ich filozofię....

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie icloud. Mam w 5s włączone kontakty itd a logując się do icloud przez net nic tam nie ma. Czy nie powinno się w chmurze wszysko pojawiać automatycznie?

Włączanie synchronizacji- kontakty na ON,

http://www.youtube.com/watch?v=A9ZCKQqCXjg

i coś jeszcze:

Następnym razem wejdź na youtube.com i wpisz:

"how to...

np.:

http://www.youtube.com/results?search_query=how%20add%20contact%20to%20icloud&sm=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Hahah :D ....ja uczyłem się filozofii iTunes 2 lata. Niestety nawet po 2 latach ciężko mi było zrozumieć co autor miał na myśli.

O ile sam system w iphone jest mega intuicyjny to niestety iTunes zmienia ten obraz o 180stopni.

Program dla tych którzy są z Jabłkami od dziesiątek lat i znają ich filozofię....

Dziś z kolei postanowiłem wrzucić sobie muzykę na iPhone. To jest dopiero mistrzostwo. Po 10 minutach odpuściłem. iTunes to nie jest program dla normalnych ludzi, jest tak nieintuicyjny, że jestem w szoku. Nie wspomnę, że większość płyt w ogóle nie chce mi się dodać do biblioteki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jash, dnia 21 Lut 2014 - 20:34, napisał:

Dziś z kolei postanowiłem wrzucić sobie muzykę na iPhone. To jest dopiero mistrzostwo. Po 10 minutach odpuściłem. iTunes to nie jest program dla normalnych ludzi, jest tak nieintuicyjny, że jestem w szoku. Nie wspomnę, że większość płyt w ogóle nie chce mi się dodać do biblioteki.

Witam,

pamiętam jak kupiłem Córce ipod'a i zabawę z iTunes. W innych odtwarzaczach wystarczyło przeciągnąć plik ... Stąd moja antypatia do Apple i ich ograniczeń. Wydaje mi się, że posiadając wcześniej telefon z Androidem raczej nie zaprzyjaźnisz się na dłużej z tym iPhone'm :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzięki za chęć pomocy ale i tak nie działa. Mam wszystko zrobione jak trzeba, kontakt wpisany w chmurze pojawia się w tel a odwrotnie nic, nawet zainstalowałem icloud na kompie żeby z programu wchodzić w odpowiedni emiejsca i nic. System jest prosty i przejrzysty i łatwo dotrzeć do wszystkich opcji. Być może przy zakładaniu konta coś zabroniłem i nie da się tego odwrócić z poziomu ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon ma służyć mnie a nie odwrotnie - moment ... ktoś dzwoni na moją Lumie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dobra ogarnąłem temat muzyki :) Albumy zripowałem do bezstratnego formatu Apple (.m4a) a potem dodałem do urządzenia (iPhone) i zsynchronizowałem. Teraz testuję jakość dźwięku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi