Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem wejście nawet na jakąś polską stronę i pokazuje się" UWAGA masz wirusa. Ściągnij program antywirusowy " na całą stronę.

Ciężko się tego pozbyć bez usunięcia karty lub zamknięcia przeglądarki.

Zapewne niejeden został wprowadzony w błąd i ściągnął jakieś badziewie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To jest niestety mega irytujące. Pomaga Adblock Browser, bo kosi wszelkie g*wna, ale jest tak wolny, że irytuje jeszcze bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przez chwilę pobawiłem się i pomacałem Note 7. Świetna sprawa. Rysik też bardzo mi przypasował. Telefon fajnie wyważony i wbrew niektórym opiniom trzyma się go stabilnie. W mojej ocenie nie tak mocno zaoblone krawędzie jak w s 7 edge, to jego kolejny plus. Może ostatnie wydarzenia spowodują atrakcyjniejszą ofertę na ten model. Z pewnością pojawią się na rynku Samsungi z oferty zastępczej. Niektórzy mówią, że to ma być Note 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Czasem wejście nawet na jakąś polską stronę i pokazuje się" UWAGA masz wirusa. Ściągnij program antywirusowy " na całą stronę.

Najlepiej jak coś takiego wyskoczy na ajfonie albo mac'u, zamykasz kartę i po sprawie. Jeśli coś się przez przypadek pobierze to i tak nie zadziała bo zazwyczaj ten syf ma rozszerzenie .exe i jest niekompatybilne.

Wyskoczył kiedyś komuś z was "wirus" z byłbym prezydentem Komorowskim? :D

Wczoraj przez chwilę pobawiłem się i pomacałem Note 7. Świetna sprawa. Rysik też bardzo mi przypasował. Telefon fajnie wyważony i wbrew niektórym opiniom trzyma się go stabilnie. W mojej ocenie nie tak mocno zaoblone krawędzie jak w s 7 edge, to jego kolejny plus. Może ostatnie wydarzenia spowodują atrakcyjniejszą ofertę na ten model. Z pewnością pojawią się na rynku Samsungi z oferty zastępczej. Niektórzy mówią, że to ma być Note 5.

Ceny tego modelu zlecą szybko niczym pikujący samolot. Co do krawędzi to też mi się bardziej podobają niż w s7 edge.

http://www.spidersweb.pl/2016/08/samsung-galaxy-note-7-wydajnosc.html

Tutaj artykuł od xda-developers

http://www.xda-developers.com/with-the-note-7-samsung-still-delivers-embarrassing-real-world-performance/

Żal mi jest trochę tego samsunga, na dzień dzisiejszy tworzą świetnie wyglądające urządzenia z topowymi podzespołami, chyba najlepsze ekrany a nadal dają d*py z softem :huh: No i ostatnio niektórzy wylosowani przez los "szczęśliwcy" po zakupie urządzenia stali się nieświadomie beta-testerami i kontrolerami jakości.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam telefonu z średniej półki dla syna (10 lat). Do tej pory syna miał styczność tylko z androidem i takiego telefonu szukam. Telefon głównie do kontaktu z rodzicami ale wiadomo, że na tym się nie skończy. Obecnie zastanawiam się nad Lenovo K5 lub HUAWEI P8 lite, nie chcę żadnych egzotycznych telefonów z Chin (chociaż mają bardzo pozytywnie opinię). Co doradzicie, aby dał radę z grami i filmami z YT?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Szymsocho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, przecież Lenovo i Huawei to telefony z Chin. chińskie. A Ty podobno nie chcesz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, przecież Lenovo i Huawei to telefony z Chin. chińskie. A Ty podobno nie chcesz. ;)

Może źle się wyraziłem. Pisząc chińskie miałem na myśli wszystkie trochę egzotyczne dla mnie marki, które często polecane są przez kolegów - Xiaomi, Meczu itd.

Już to doprecyzowałem w główny poście.

Edytowane przez Szymsocho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meizu nie miałem, może wydawać się egzotyczne, ale zdaje się oficjalnie jest dostępne w sklepach. Gwarancja polska itp. Xiaomi mam już drugie i są to świetnie działające smartfony. Aczkolwiek nie byłbym skłonny polecać, bo mogą być problemy z serwisem w razie czego, a to elektronika, i Samsung i Xiaomi może paść. Ja sobie poradzę jak coś, ale dopóki nie jest dostępne oficjalnie w PL to nikomu nieswiadomemu z czym wiąże się nieoficjalny import z Chin nie polecę tego telefonu. Poogladaj recenzje na Youtube, ja bym sie skłaniał przy wyborze z tych dwóch ku Huawei. Ale to tak na ślepo, bo nie miałem z tymi modelami do czynienia dłużej niż przez krótką chwilę.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalujcie sobie apk Apguard,kosi wszelkie reklamy i wyskakujace okna na przeglądarkach,jest wersja premium, ale nie trzeba jej aktywować. Program dostępny na stronie producenta.

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Zainstalujcie sobie apk Apguard,kosi wszelkie reklamy i wyskakujace okna na przeglądarkach

Działa bez roota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez roota, to proteza. Aby dobrze kosił reklamy, to program musi pogrzebać w pliku hosts, a do tego musi mieć uprawnienia roota. W nagrodę reklamy blokowane są wszędzie, również w aplikacjach.

Wysłane z Tapatalka przez OP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Samsung Polska ogłosił, że wszystkie Note7 wymieni na nowe. Posłuchali mnie :D

A wracając do reklam z wirusami pseudo itp. Jedyny system, na którym tego g*wna nie było to Windows Phone. Zasadniczo z przeglądarek w smartfonach nie korzystam, chyba, że wyjątkowo muszę, ale tu przyznam nic kompletnie nie wyskakiwało.

Co do ceny Note7 nie sądzę aby poleciała tak jak pisze @bart8. Note4 w dniu premiery kosztował jak dobrze pamiętam 2800zł, teraz po dwóch latach trzeba za niego zapłacić około 1700zł. Ktoś powie, że 1100zł mniej, a ja uważam, że patrząc z perspektywy rozwoju smartfonów z androidem i samego systemu trzyma cenę. Porównując do tego iP5s którego miałem jakieś rok temu, może półtora i płaciłem za wersję 64GB 3300zł to dziś można kupić za 1200-1300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung zaliczył wielką wpadkę z tymi wybuchowymi bateriami, ale też N7 ludzie krytykują za mocno rysujące się GG5 czy za plastik na czytniku palców, który po zarysowaniu odmawia posłuszeństwa. Dodatkowo dziwne zachowanie telefonu (systemu?), który potrafi się bootować w pętli czasami aż do uceglenia fona.

Ogólnie te wady na forach przesłaniają jego fajność, bo że jest fajny to nie wątpię. Ale sam bym go nie kupił, bo jednak za 4k zł oczekiwałbym chociażby głupiego szkła na czytniku palców, że nie powiem o szafirze jak mają ajfony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No wtopa wielka, po wymianie chyba bym sprzedał. Co do plastikowego czytnika linii papilarnych - kolega w pracy ma Galaxy Alpha gdzie też jest plastikowy. Porysowany mocno, nie używa go na co dzień, ale ponoć działa.

Ja już wyczekuję premiery V20 :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Krążą plotki, że wycofane modele samsunga nie zostaną zutylizowane tylko, sprzedane jako Note 7 ISIS Edition. Idealny telefon do rozrywki, można się przy nim nieźle rozerwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ale to nie w Polsce. U nas będzie Smoleńsk Edition by Antonio Design :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To ja też się pochwalę dziadkami swemi :D

20160906_140638_HDR_zpsmj9zzekt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

No wtopa wielka, po wymianie chyba bym sprzedał. Co do plastikowego czytnika linii papilarnych - kolega w pracy ma Galaxy Alpha gdzie też jest plastikowy. Porysowany mocno, nie używa go na co dzień, ale ponoć działa.

Ja już wyczekuję premiery V20 :D

Będzie gdzieś do obejrzenia stream z konferencji LG? Szkoda, że v10 i zapewne v20 to tak ogromne telefony. Gdyby wypuścili wersję mini to myślę, że mogliby mieć większą liczbę potencjalnych klientów.

A co do czytników linii papilarnych to za rok już prawdopodobnie będą one zatopione w ekranie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

A to iP7 nie ma mieć już czytnika na całym ekranie zamiast przycisku? (tak mi coś ostatnio Mikołaj wspominał)

Ajfon ,który zaprezentują jutro na 99% takiego czegoś nie będzie miał. Obstawiam, że przycisk home po prostu będzie w tym samym miejscu co nadal, nie będzie fizyczny, tylko pojemnościowy, zatopiony jakby w ekranie. To o czym mówisz to prawdopodobnie za rok. Czytałem, że mają już technologię ultradźwiękową, gdzie skaner jest umieszczony bezpośrednio na płycie głównej, za ekranem całkowicie niewidoczny. Wtedy powiedzmy na ekranie pojawi się, że masz przyłożyć palec, fala przechodzi przez taflę szkła, odbija się od palca i tyle. Brzmi jak science fiction, ale mi to się podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi