Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Honor 7 warto?

Co w ogóle warto do 1000 zł z dobrą baterią?

nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Xiaomi redmi 4 pro. Nic sensownego i dobrze znanego z lepszą baterią nie dostaniesz.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honor 7 warto?

nowy

Jeśli chodzi o baterię, to chyba nie do pobicia są fony Xiaomi z serii Redmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honor 7 warto?

nowy

Brat ma Honora 7.

Po pół roku czytnik odcisków przestał działać.

Niestety telefo zaliczył dzwona. Spadł na kant gdzie nie chronił go futerał i na gwarancję nie ma co liczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli chodzi o baterię, to chyba nie do pobicia są fony Xiaomi z serii Redmi.

Xiaomi Redmi 4 Pro z baterią 4000mAh. Kupiłem córce i bateria nie do zajechania.

A ja wczoraj odkurzyłem i przywróciłem do życia... :D Sony Xperia V z andkiem 4.3 i 1GB ramu...

20170201_222040_HDR-1_zpsrof60p5f.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zastanawiam czy pchać kasę w nowego Redmi 4 czy targać Nexusa 4 i lumię 735. Niby dostałem P9Lite, ale dałem synowi i znowu dziadki zostały.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony Xperia V z andkiem 4.3 i 1GB ramu...

Znajomy cały czas jedzie na Note 2 z andkiem bodaj 4.1 czy 4.2 i nie chce zmieniać, zwłaszcza, że niektóre ficzery, które Samsung mu zaaplikował w swojej nakładce, to dopiero teraz wchodzą jako standard  ;)

A bateria to mu trzyma że ho ho, ponoć jak mało dzwoni to do tygodnia potrafi dobić  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moja V-ka ma 4 lata i bateria już zmasakrowana. W trybie Stamina na praktycznie samym czuwaniu 1 dzień. Dałem dziś najmłodszej do YT, żeby sobie Biedronkę i Czarnego kota oglądała to w godzinę zeszła do 15% :D

A ten G6 poniżej....pasa :(

402cddf0bcdb4e2364aa8fe76e19d56e.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby to już LG G6 ?

Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak, dziś potwierdziły się plotki, że plecki będą się świeciły jak psu....

Chyba go robili u tego samego projektanta co nowe HTC :D

Dla mnie koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

No patrz a Honorem 8 się tak podniecałeś, a wygląda bardzo podobnie do G6 ze zdjęcia :D

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie do znawców.

Kurier dostarczył mi przed chwilą iPhona7,a karta przyjdzie dopiero w poniedziałek.

Można przez weekend się pobawic/na jakijś innej karcie/,czy lepiej czekać?

Nie chciałbym namieszać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dziś potwierdziły się plotki, że plecki będą się świeciły jak psu....

Chyba go robili u tego samego projektanta co nowe HTC :D

Dla mnie koszmar.

Nie Twoje to udo wraz z G6 ?

Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pirx65 możesz się bawić. Jak przyjdzie nowa karta to podmienisz ją i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No patrz a Honorem 8 się tak podniecałeś, a wygląda bardzo podobnie do G6 ze zdjęcia :D

Serio nie widzisz różnic? Inne ranty - Honor 8 ma boczną ramkę oddzielnie z metalu/aluminium plus dwie tafle szkła z przodu i z tyłu. LG G6 ma boczną ramkę i plecy z jednej tafli z błyszczącego aluminium przez co raz, że wygląda jak mydelniczka, a dwa będzie się rysował jak hesalit. Tak, dizajnem Honora 8 nadal się jaram, G6 przynajmniej w tej wersji nie.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Serio nie widzisz różnic? Inne ranty - Honor 8 ma boczną ramkę oddzielnie z metalu/aluminium plus dwie tafle szkła z przodu i z tyłu. LG G6 ma boczną ramkę i plecy z jednej tafli z błyszczącego aluminium przez co raz, że wygląda jak mydelniczka, a dwa będzie się rysował jak hesalit. Tak, dizajnem Honora 8 nadal się jaram, G6 przynajmniej w tej wersji nie.

Serio? Jakim cudem wywnioskowałeś z jednego zdjęcia(tyłu telefonu), że boczna ramka jest wykonana z polerowanego aluminium? Według mnie to jest naklejona folia nawet widać choćby przy czytniku paluchów... Tu masz zdjęcia krążące już kilka dni w sieci....

LG-G6-1.jpg

LG-G6-3.jpg

LG-G6-4.jpg

Ps. Honor 8 też się rysuje jak hesalit bo z tego co pamiętam zarówno na tyle, jak i na przodzie nie ma nawet gorilla glass 4

AndroidPIT-Honor-8-2651-w782.jpg

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To co się błyszczy z tyłu plecków to raczej nie jest folia, bo ponoć ten model będzie miał kolor o nazwie "piano black" a to znaczy, że będzie czarny i będzie lakierowany. Nawet jeśli ramka będzie oddzielna i będzie szczotkowana na co wskazuje prototyp to te plecy są porażką. Nie wiem jak firma nie potrafi uczuć się na błędach innych - mam tu na myśli Apple, którego świecący iPhone rysuje się od patrzenia na niego.

Na rendery, które wrzuciłeś nie ma co patrzeć, bo to radosna twórczość za każdym razem inna

DUEQv4w3rGVdHv3Wi8AdBb-650-80.jpg

a chyba jedyne prawdziwe zdjęcie które jest w sieci to prototyp G6

lg-g6-proto2-1200x729.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

To co się błyszczy z tyłu plecków to raczej nie jest folia, bo ponoć ten model będzie miał kolor o nazwie "piano black" a to znaczy, że będzie czarny i będzie lakierowany. Nawet jeśli ramka będzie oddzielna i będzie szczotkowana na co wskazuje prototyp to te plecy są porażką. Nie wiem jak firma nie potrafi uczuć się na błędach innych - mam tu na myśli Apple, którego świecący iPhone rysuje się od patrzenia na niego.

Na rendery, które wrzuciłeś nie ma co patrzeć, bo to radosna twórczość za każdym razem inna

Spójrz jeszcze na prawy dolny róg tego zdjęcia g6 "na kolanie", tam widać lepiej, że to może być folia.

Według mnie jeśli to nie jest folia i LG wyda wersję "piano black" to będzie to tylko jeden wariant możliwe, że bardziej premium z większą ilością ramu i pamięcią, np. 6gb i 256gb. Po prostu zobaczyli, że apple dobrze sprzedaje ten modelu po mimo rys...

Te zdjęcia, które wrzuciłem to nie są rendery, no chyba, że graficy są tak dobrzy, że nawet kurz i rysę umieścili na tych renderach. To zdjęcie które sam wrzuciłeś jest renderem.

Serio nie widzisz różnic? 

:P

LG-G6-2.jpg

render...

DUEQv4w3rGVdHv3Wi8AdBb-650-80.jpg

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Widziałem prawy dolny róg, ale mając na uwadze, że zdjęcie jest kiepskiej jakości to równie dobrze może to być obicie, uszkodzenie materiału. Nie wiem z czego miałaby być wykonana ta folia, żeby dać aż taki połysk, po naklejeniu na szczotkowane aluminium. Specem nie jestem ale to raczej mało prawdopodobne. Nawet w sieci spekulacje są nadal, chyba phonearena pisz, że wczoraj mieliśmy "glossy back" a dziś mamy "brushed" :D

Cholera wie jak będzie. Może po prostu będzie kilka wersji wykończenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jashu bawilem sie dzis V10, przypadkiem zobaczylem u kolezanki na statku. Ale to jest wielkie jest

Edytowane przez Kosma

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przydaje się jako podstawka pod dwa kufle piwa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jashu bawilem sie dzis V10, przypadkiem zobaczylem u kolezanki na statku. Ale to jest wielkie jest

Zabieracie dziewczyny na statek? Przecież to przynosi nieszczęście.  :ph34r:  :D

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Rafał ja wolałbym zabrać dziewczynę i mieć nieszczęście niż wazelinę i dopłynąć szczęśliwie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Widziałem prawy dolny róg, ale mając na uwadze, że zdjęcie jest kiepskiej jakości to równie dobrze może to być obicie, uszkodzenie materiału. Nie wiem z czego miałaby być wykonana ta folia, żeby dać aż taki połysk, po naklejeniu na szczotkowane aluminium. Specem nie jestem ale to raczej mało prawdopodobne. Nawet w sieci spekulacje są nadal, chyba phonearena pisz, że wczoraj mieliśmy "glossy back" a dziś mamy "brushed" :D

Cholera wie jak będzie. Może po prostu będzie kilka wersji wykończenia.

O wygląd raczej się nie boję, gorzej z parametrami. Miało być ładowanie indukcyjne, a aluminiowa obudowa chyba z tego co kojarzę w znacznym stopniu utrudnia tę możliwość? Cena prawdopodobnie wzrośnie w stosunku do poprzedniej wersji i tak jaki pisałeś przez pośpiech i pazerność samsunga zastosują zeszłoroczny procesor. 

Ciekawe co z audio. Obawiam się, że nie wsadzą DAC'a żeby seria V odróżniała się od G. 

Ciekawe jest też o co chodzi z obudową. Na tych zdjęciach co wrzucałem wygląda na to, że jest to konstrukcja trzy częściowa-tafla szkła, aluminiowa ramka, oddzielona od plecków.  Taki zabieg ma miejsce w przypadku zastosowania szkła-dwie tafle oddzielone ramką, ale nie w przypadku aluminiowego tyłu :huh: . To nawet utrudni wodoszczelność IMO.

Większość producentów stosuje obudowę typu unibody, z jednego kawałka stopu. 

Albo LG nas robi w ciula, albo znowu powariowali. Mogą też mieć sabotażystę u siebie. ;)

Tymczasem nie dość, że Apple bije rekord sprzedaży w ostatnim kwartale, najwięcej zarabia na marży to na dodatek sprzedała także największą ilość sztuk telefonów. Co jak co, ale Makłowicz to powinien się od nich uczyć jak odgrzać kotleta, Samsung wiadomo swoją najgorętszą potrawę spalił. :D

https://www.tabletowo.pl/2017/02/01/apple-wyniki-q4-2016/

http://myapple.pl/posts/13115-pod-koniec-2016-roku-sprzedano-wiecej-iphone-ow-niz-smartfonow-samsunga

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi