Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

To git!. Dziś kolejne info odnośnie Pixela 2. Wersja 128GB dostępna najwcześniej za 6 tygodni. Poza tym procedura gwarancyjna skutecznie zniechęca. Chyba przeboleję rozmiar U11 i kupię go przez HTC Club. 

A myślałem że będzie iphone X...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zbyt drogie urządzenie dla mnie i nie oszukujmy się aż takim fanem nie jestem. Wolałbym iP8 zdecydowanie, bo lubię ten design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt drogie urządzenie dla mnie i nie oszukujmy się aż takim fanem nie jestem. Wolałbym iP8 zdecydowanie, bo lubię ten design.

Z tego co pamiętam to kupiłem maksymalną wersję iphona 7. Do X cenowo niewiele brakuje.

Ok rozumiem.

Ja ipona 8 nie kupię, bo to nie jest nowy model.

Już wolę iphona 7 a za resztę np. airPodsy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wiele, niewiele. Pojęcia względne. Mimo to przekroczenie 5kpln za takie urządzenie to już kosmos. Z resztą kupowanie w dzisiejszych czasach smartfona powyżej 2kpln to fanaberia. Dla niektórych pasja, którą rozumiem. Tak czy siak dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele, niewiele. Pojęcia względne. Mimo to przekroczenie 5kpln za takie urządzenie to już kosmos. Z resztą kupowanie w dzisiejszych czasach smartfona powyżej 2kpln to fanaberia. Dla niektórych pasja, którą rozumiem. Tak czy siak dużo.

Jestem tego samego zdania.

Dlatego denerwuje mnie postępowanie Apple- smartfon bezramkowy za absurdalne 5000zł a w normalnej cenie ip8 w "starej budzie" która przy bezramkowcach wygląda kuriozalnie. 

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

LG G6 do wzięcia w promocji za 1999zl. Jest w Komputroniku oraz x-kom.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie znam sklepu, pewnie ciągnięty z zagranicy. To tak samo jak Moto Z jest wszędzie w promocji za 2999zł na 2199zł a w Bestcena jest za 1300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kupiłem dziś Pixela pierwszą edycję. Pixel 2 odostepny od drugiej połowy grudnia, a ja z Xiaomi dłużej nie pociągnę. Doprowadza mnie do k*rwicy to urządzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupilem dzis Mi5s Plus

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale Lg G6 w realu przypomina Ip4. Cho d zi o proste boki. To duży plus. Zastanawia mnie bateria przy tak dużym wyświetlaczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Operatorzy zlozyli wnioski do UKE o ponowne wprowadzenie oplat za korzystanie z telefonu zagranica czyli to co bylo do 16 czerwca. Jak twierdza nie sa w stanie pokrywac kosztow tego darmowego roamingu. Plus jako pierwszy juz taka zgode otrzymal wiec za niedlugo i oplaty powroca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest regulacja unijna ? UKE jest decydentem w tej materii ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dziś Pixela pierwszą edycję. Pixel 2 odostepny od drugiej połowy grudnia, a ja z Xiaomi dłużej nie pociągnę. Doprowadza mnie do k*rwicy to urządzenie.

A dlaczego?

Zaciekawiłeś mnie...

Możesz napisać ze 2 zdania na ten temat? - bo chyba przegapiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego?

Zaciekawiłeś mnie...

Możesz napisać ze 2 zdania na ten temat? - bo chyba przegapiłem.

Im bardziej chcesz kupić nową zabawkę, tym bardziej wkurza Ciebie ta, którą masz ;)

A im więcej wad w niej znajdziesz, tym mniej sumienie męczy, że wydasz na nową 4 razy tyle, co za starą :)

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest regulacja unijna ? UKE jest decydentem w tej materii ?

Jest ale operatorzy mogą ubiegać się o pozwolenie na ponowne wprowadzenie takich opłat, gdy nie mają możliwości pokrycia kosztów świadczenia usług w roamingu. Prawdopodobnie tylko Orange i T-mobile pozostaną z darmowym roamingiem, ponieważ oni mają własne sieci w całej Europie i nie muszą nikomu płacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie, nie jest tak z Xiaomi. Jutro napiszę co i jak bo dziś już padam na ryj po pracy.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To kilka zdań w kwestii Xiaomi Redmi 4 Pro, którego używam po córce.

1. Mikrofon i głośnik - porażka przy każdej rozmowie. Ktoś do mnie mówi, często nie wiem co. I tak samo w drugą stronę, ja mówię i mnie nikt nie rozumie. To nie kwestia zasięgu, bo Plusa mam dwa lata i tylko w tym telefonie jest problem, a jak wiecie mam ich trochę. Córka jak używała miała to samo.

2. Soft - od początku siedzę na Xiaomi.eu które wgrałem przez TWRP, bo telefon przyjechał z tak zwanym śmieciowym oprogramowaniem ugotowanym przez chińczyka z psa zmielonego z budą. Pomijam takie pierdoły jak to, że pogoda działa kiedy chce, ale....zasięg mobilny w kwestii internetu i Wifi jest straszny. W domu będąc na WiFi czasem muszę robić reset bo net nie działa pomimo, że siedzę pół metra od routera. I takim sposobem powiadomienia aplikacji, poczty itp przychodzą kiedy chcą.

No stop jakaś aplikacja crashuje. Ta odpowiedzialna za aktualizację OTA wywala się sama ze trzy razy dziennie.

3. Dotyk - tu jest zagadka. Jak klikam w jakąś ikonę aplikacji to razem z nią, losowo odpala się inna i to zawsze jako pierwsza. Czyli klikam w ikonę Whatsapp ale odpala się najpierw na przykład Facebook, a dopiero po nim Whatsapp.

Nie wiem czy to kwestia tego egzemplarza, ale serio nie da się z tego normalnie korzystać. Samo Xiaomi.eu jest odnoszę wrażenie, ale nie tylko ja, że coraz gorsze.

Jedyne z czego jestem zadowolony to aparat. Zasadniczo bardzo kiepski i ja tylko trochę światła braknie to jest koszmar, ale w jasnym otoczeniu potrafi miło zaskoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek - pisałem o tym kiedyś.
Szwagier ma Mi5, Jego syn jakiś duży, jak tablet prawie bo musi czasem na budowie rysunki oglądać. Kupili za jednym razem. Technicznie bestie. Benchmarki super, a w użytkowaniu jak piszesz. Już wyleczyli się z przyoszczędzenia. Może jak ktoś tam będzie grzebał bawił się - to podziała ale to normalni użytkownicy. Kupili, rozpakowali, zainstalowali co potrzebne i kicha. Może nie od razu, ale po 2 miesiącach dramat.

Edytowane przez DawPi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

E tam, przy takiej sprzedaży nie sądzę, żeby potrzebowali reklamy. Zwłaszcza tu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grosik, do grosza i będzie kokosza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe. Miałem ochotę na mi6 ale po tym co piszecie się wycofam. Natomiast córce kupiłem 4 a mamie 4a i póki co działają bez zająknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam mi6 już jakiś czas i to chyba pierwszy tel, który zostanie na dłużej. Wszystko działa bdb

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie za mały ale maszynka z nie jest, mały potworek. Od roku używam redmi note 3 pro i ten ekranik mały mi się wydaje w Mi6 teraz. Jutro powinienem dostac paczkę z Mi5s plus, jest o 2mm wyższy od tego używam teraz, a wyświetlacz o 0.2 cala większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi