Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Na tle innych topowych modeli pod względem wykonania porażka. :huh::ph34r:

Ciekawe czy w modelu XL jest coś lepiej. Zwykły pixel 2 to taka budżetowa odpowiedź na iphone 8...

Za to v30 wypadł bardzo dobrze, co mnie cieszy :)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cokolwiek badziew - a cena jaka tego jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Adi cena wysoka. Jak zamawiałem wersje mniejsza 128GB to wyszło z Niemiec 3909zl a z UK 3500zl. Wiele osób z zagranicy pisało że Pixele 2 zabawkowe w dotyku. Chyba dobrze się stało że ostatecznie go nie wziąłem. Z drugiej strony szkoda bo system petarda tak samo jak aparat. Cóż pociesze się pierwszym Pixelem jeśli w końcu do mnie dojedzie :)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Za to v30 wypadł bardzo dobrze, co mnie cieszy :)

To obejrzyj jakie ma za***iste podświetlenie ekranu w nocy. Porażka

Pixel 2 wygląda jak budżetówka.

A mnie się wizualnie mega podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pixel 2 wygląda jak budżetówka.

Normalnie nie traktuje się telefonu nożem, gwoździem czy zapalniczką. Wygląda jak iP7 z przeniesionym dla niepoznaki na tył czytnikiem, nawet wzorem Apple usunęli gniazdo słuchawkowe i dają przejściówkę. Narzekamy na iP a smartfony androidowe natychmiast kopiują ich rozwiązania :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Inne proporcje ramek, inny promień zaokrąglenia obudowy plus zupełnie inny wygląd z tyłu. Serio, gdzie widzisz podobieństwa Pixela 2 to iP? Już szybciej pierwszy Pixel od przodu, ale idąc tym tropem połowa smartfonów wygląda tak samo. Zgadzam się jednak, że nikt tak nie katuje telefonów, co nie zmienia faktu, że jednak nie wypadł Pixel najlepiej. Zwłaszcza w kwestii złamania się, czy dokładnie pęknięcia w miejscu gdzie jest antena.

Co do kopiowania.....pierwszym smartfonem bez złącza mini jack było Oppo R5. Telefon, który premierę miał w 2014r. czyli dwa lata przez iP7. Przed iP7 było jeszcze LeEco i (ale tu nie do końca jestem pewien) Moto Z (nie jestem pewien bo oba miały premierę w III kwartale 2016r. ale nie kojarzę co było szybciej).

Także ten tego, jakby się czepiać to Apple skopiowało to rozwiązanie od producentów telefonów z Androidem, nie odwrotnie. Teraz doszło bezprzewodowe ładowanie i szybkie ładowanie, które androidy mają już od dawna. Zatem byłbym ostrożny z pisaniem co kto od kogo kopiuje, bo w kwestiach o których napisałem android był szybszy, co oczywiście nie znaczy, że sam nie czerpie z konkurencji. Chociaż przyznam że nie wiem co, poza wzornictwem. Nie mniej ma to swoje plusy, bo mamy większy wybór sprzętu z podobnymi cechami, a odmiennymi jednak systemami.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, za 3500 to powinien być z najlepszych materiałów.... no i to "łamanie". Każdy telefon się podda, ale ten jak Prince Polo.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie nie traktuje się telefonu nożem, gwoździem czy zapalniczką. Wygląda jak iP7 z przeniesionym dla niepoznaki na tył czytnikiem, nawet wzorem Apple usunęli gniazdo słuchawkowe i dają przejściówkę. Narzekamy na iP a smartfony androidowe natychmiast kopiują ich rozwiązania :(

Przyjęło się że telefon premium ma na plecach aluminium albo szkło.

Samsung stosował plastik w wielu modelach- wytrzymalszy od szkła ale wyglądający kiepsko.

Tył Pixela2 wygląda jak składany z dwóch, do tego układ: obiektywu aparatu, diody i dwóch otworów jakiś taki przypadkowy.

No i plastik.

Tak wyglądającego telefonu bym nie kupił- dla mnie to brak dbałości o estetykę. Przy wysokiej cenie liczy się każdy detal a konkurencja jest duża.

Apple nie wypuściłoby takiego "designu" ale pozwoliło sobie na wypuszczenie badziewnie wyglądającego nowego ip8 chyba tyloo po to aby wytłumaczyć cenę ipX.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kurde, za 3500 to powinien być z najlepszych materiałów.... no i to "łamanie". Każdy telefon się podda, ale ten jak Prince Polo.....

Oczywiście tym bardziej, że super wykonanie i materiały dostaniesz już poniżej 2000zł. Więc za 3500zł powinien być wycackany, wymuskany, że mucha nie siada. A tu jakaś dziwna warstwa, a tu ekran w Pixelu XL 2 jakiś wujowy. Co do Prince Polo to bym nie przesadzał, bo jak Prince Polo to się HTC U11 złamało. Ten tylko pękł, nie złamał się, ale to nadal słabe bardzo.

Apple nie wypuściłoby takiego "designu" ale pozwoliło sobie na wypuszczenie badziewnie wyglądającego nowego ip8 chyba tyloo po to aby wytłumaczyć cenę ipX.

To jak już jadę po nowym Pixelu to pozwolę sobie trzy słowa o wykonaniu nowego iP8. Miałem w rękach 6 sztuk. Zwykłych i Plusów. Każdy jeden ma krzywo zamontowany tylny panel. Widać to po "szparze" między tylną taflą szkła, a aluminiową ramką. Dodatkowo w mniejszym iP8 w kolorze Space Grey w jednej sztuce oglądanej w Saturnie w górnej szparze "wylazł" klej i wyglądało to okropnie. Zatem o ile iP8 wizualnie jest ładniejszy to iP7 poza nieszczęsnym odpryskiwaniem czarnego koloru w niektórych przypadkach ;) był lepiej wykonany. Monoblok to monoblok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jash - Ty to masz jednak pod górkę z Apple. Ja mam kolejny już (tym razem 8) IPhone i z każdego byłem mega zadowolony. Oglądałem tez kilka 8 w sklepie (ja akurat kupiłem od operatora) i każdy był wykonany jak to Apple, czyli super.

Sluzbowy mam Samsung S7 Edge, więc mam porównanie. O ile Samsungowi cieżko coś zarzucić, jeśli chodzi o wykonanie, to system to jedna wielka porażka i IOS imo go zjada na śniadanie.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam, nie zaprzeczam dlatego odpuściłem raz na zawsze. Chociaż z drugiej strony patrząc, u nas w firmie były razem z moim trzy sztuki iP7 w kolorze czarnym z czego dwa z odpryskami. Jak pisałem o tym na forum Apple'a to też okazało się, że nie jestem jedyny. Nie mniej to marginalne przypadki, ale są. No, ale jak drugi iP7 przyjeżdża nie działający, po nim trzeci z fabryczną wadą ekranu, potwierdzoną przez serwis to serio się odechciewa. Wiem, że to brzmi jak fantasy, ale tak było :D

Nawiązując też do tego co napisałeś. Ja miałem dziesiątki telefonów z androidem. Poza Xperia P sprzed wielu lat nie zepsuł się żaden. Nic mi nigdy nie muliło i nie zacinało. Więc też mogę napisać, że populacja tych którym android muli, czy się psuje ma pod górkę. Widać każdemu co innego pisane ;) a mnie Apple juz na pewno nie lubi i wysyła sam badziew :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Aaaa, byłbym zapomniał. Jest jeszcze to cholerne Xiaomi, którego teraz używam, chyba za karę :D Ono jest zdecydowanie najgorsze z najgorszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie pamiętam, czy miałeś zastrzeżenia do iOS? Bo jeśli nie, to jeżeli jednak znajdziesz idealny egzemplarz, na długo zostaniesz z IPhone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Do iOS. Nie. Absolutnie. Jeszcze jak miałem 5s to nie do końca było to, ale przy 7 byłem zadowolony. Mało tego jak napisałem na forum Apple w temacie iOS11, że mają coś z oczami, że im w sklepach nowe telefony lagują, bo ja sprawdziłem 6 sztuk (tych samych z wujowym wykonaniem) i wszystko śmigało jak przecinak to poszła hejtu fala jak ta lala :D

I właśnie dlatego tyle razy dawałem Apple "szansę" z czego śmiał się tu na forum jeden z kolegów. No, ale jak pisałem moja cierpliwość się skończyła. Nie może być tak, że kupujesz 3 razy ten sam model i 3 razy fakap.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do iOS. Nie. Absolutnie. Jeszcze jak miałem 5s to nie do końca było to, ale przy 7 byłem zadowolony. Mało tego jak napisałem na forum Apple w temacie iOS11, że mają coś z oczami, że im w sklepach nowe telefony lagują, bo ja sprawdziłem 6 sztuk (tych samych z wujowym wykonaniem) i wszystko śmigało jak przecinak to poszła hejtu fala jak ta lala :D

I właśnie dlatego tyle razy dawałem Apple "szansę" z czego śmiał się tu na forum jeden z kolegów. No, ale jak pisałem moja cierpliwość się skończyła. Nie może być tak, że kupujesz 3 razy ten sam model i 3 razy fakap.

iOS11 jeszcze nie dopracowali.

Najlepiej nagrywać filmiki to wtedy dla wielu jest miarodajne.

Co ip8 nie jestem zdziwiony- pierwsze wypusty wypadają kiepsko.

Ciekawe ile sobie życzą za wymianę rozbitego tyłu? 1500zł?

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, to może wkurzyć. Ale mimo wszystko życzę, żebyś znalazł odpowiedni egzemplarz (po prostu zamówienie w Apple Store i w razie czego wymiana do skutku), bo czytam też Twoje opinie o innych producentach i coś czuję, że wśród nich ciężko będzie Ci znaleźć odpowiednią jakość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nic nie będę nagrywał, za stary jestem. Przestałem tam wchodzić, bo okazało się po czasie, że jak źle piszesz to jesteś hejter, a jak dobrze, a śmietanka ma inne zdanie, to się nie znasz i w ogóle ;)

Jasne, to może wkurzyć. Ale mimo wszystko życzę, żebyś znalazł odpowiedni egzemplarz (po prostu zamówienie w Apple Store i w razie czego wymiana do skutku), bo czytam też Twoje opinie o innych producentach i coś czuję, że wśród nich ciężko będzie Ci znaleźć odpowiednią jakość ;)

To niedziałający był właśnie z Apple Store. Do innych producentów, z tego co miałem nie mam zastrzeżeń. Bardziej teraz w trakcie poszukiwań zawsze jest coś co nie pasuje. No, ale co  by nie pisać smartfona znalazłem, zamówiłem, zapłaciłem i czekam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, czytałem. Pozostaje życzyć udanego egzemplarza :)

iP8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli dojedzie, bo już 11 dni czekam :D ale dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iOS11 jeszcze nie dopracowali.

Najlepiej nagrywać filmiki to wtedy dla wielu jest miarodajne.

Co ip8 nie jestem zdziwiony- pierwsze wypusty wypadają kiepsko.

Ciekawe ile sobie życzą za wymianę rozbitego tyłu? 1500zł?

Za ekran w 7 brali 670 zł, więc z plecki mniej chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Za rozbite plecki 900 lub 950zł. Któraś z tych dwóch cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli plecki więcej niż cały kompletny ekran? Niezła bzdura.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wiem, nie wnikam. Taka cena padła gdzieś w sieci przy okazji wymiany zdań na temat kosztu serwisu na wypadek stłuczenia plecków iP8. Wydaje mi się, że któryś z chłopaków z serwisu, ale nie pamiętam czy Cortland czy iMad pisał o tym na forum.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To obejrzyj jakie ma za***iste podświetlenie ekranu w nocy. Porażka

Mówisz o tym co było w egzlemplarzach preprodukcyjnych? 

Tu masz "retail unit" i jakoś nie widzę takiego syfu jak na tym słynnym artykule. ;)

https://youtu.be/BL8YFNQGhF4?t=1m48s

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi