Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

W biednej Szwajcarii można nabyć taniej iPhona X niż w bogatej Polsce.

64GB - 500 zł taniej, 256GB - 900 zł taniej. 

To samo się tyczy nowej konsoli Xbox One X, która jutro ma premierę. U nas 2199 zł, w Szwajcarii 1850 zł. 

Pewnie dlatego, ze w Szwajcarii VAT to 8% a nie 23% jak w UE

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogatość/biedność rynku w przypadku towarów "globalnych" straciła na znaczeniu. Produkt kosztuje zwykle tyle samo (jakieś tam kursowe różnice) no i właśnie podatki i cła, które potrafią cenę detaliczną zmienić znacząco. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo, ciekawe kto głośniej zaciera ręce? Służby specjalne, czy potencjalni klienci nowej technologii.

Apple z powodu powiększenia dochodów z Appstore.

Apple bo Face ID w połączeniu z AR dają niezłe możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bogatość/biedność rynku w przypadku towarów "globalnych" straciła na znaczeniu. Produkt kosztuje zwykle tyle samo (jakieś tam kursowe różnice) no i właśnie podatki i cła, które potrafią cenę detaliczną zmienić znacząco.

Dla porównania tan sam Pixel 2 w wersji 128GB w UK kosztuje 3499zł a w DE 3999zł. Przed chwilą kliknąłem swojego, jutro ma być wysłany i we czwartek u mnie :) Mam nadzieję, że tym razem się uda*

* @_Kwiatek_ - jak możesz to się nie odzywaj :D aaaaa, możesz zapomniałem, że w końcu zabrałeś się do roboty :D

Tylko zostawiam:

https://www.phonearena.com/news/SquareTrade-finds-that-the-Apple-iPhone-X-is-fragile-and-costly-to-repair_id99544

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Przed chwilą kliknąłem swojego, jutro ma być wysłany i we czwartek u mnie :)

:D

A napisali Ci który czwartek? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Si :D ten co nastąpi po jutrzejszej środzie, w którą wyjdzie. Napisali nawet, że już jest spakowany i gotowy do wyjścia z domu :D

PS

Zaczyna się :D

post-101275-0-92951700-1509987998.png

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Trzymam kciuki w takim razie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak będzie wujowy (odpukać) to wyjmuję z szafy Nokię 6210, a kasę na smarka przewalę na porządny zegarek.......i nie będzie to Damasko :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Pewnie Oris ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi - racja, ale to co piszesz odnosi się nie tylko do Apple, ale do wszystkich producentów smartfonów za wyjątkiem spektakularnej porażki Samsunga z Notesem 7. Idąc dalej to samo można napisać o producentach czegokolwiek co jest produkowane masowo w dziesiątkach milionów sztuk. Nie ma takiej opcji, żeby wszystko wyszło cacy.

@b_easy - problem, śmieszny swoją drogą, kalkulatora miał naprawić chyba nowy soft 11.1. Nadal masz ten bug przy dodawaniu?

@lukebor - wielkość X jest moim zdaniem fajna. Niewiele wyższy od 8, ale szerszy i grubszy przez co moim zdaniem lepiej leży w dłoni. Jedyne coś wyszło średnio to animacja chowającej się (minimalizowanej) aplikacji do ikony. Jakoś tak to nierówno i mało płynnie idzie. Tryb portretowy w aparacie działa fenomenalnie. Gesty wbrew pozorom wychodzą jakoś tak naturalnie. W recenzjach często się mówi, że trzeba się będzie przyzwyczaić. Nie wiem do czego. Jak wiesz co się jak robi to samo idzie. Mnie dziesiątka pozytywnie zaskoczyła, tylko ta cena. Gdyby 256GB kosztowało tyle co 64GB, albo żeby chociaż w cenie 64GB było 128GB to może i bym się zastanowił, ale 5700zł do tego szybka ładowarka plus etui i robi się 6kpln :o Na szczęście na stronie Apple 3-4 tygodnie czekania, w iSpocie nawet stacjonarnie nie można zamówić, wiec będzie czas na ochłonięcie.

20.11 rozpoczyna się przedsprzedaż U11+ i nie wiem czy nie wezmę dla siebie razem ze zwykłym U11 dla żony. OG Pixela 128GB nigdzie nie ma a ten nowy....hm nie do końca przekonuje mnie metal pomalowany plastikiem w telefonie za taką kasę.

#1 Faktycznie nie miała zaktualizowanego iOSa. 

#2 U 11+ wygląda mi na ciekawego rywala V30. Ciekawe jak ceny będą się kształtować, bo pewnie na rynku pojawią  się jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

U11+ ma kosztować 3499zł. LG V30 nadal nie ma polskiej ceny, ale już na Włochy wrzucili.........900 Euro, więc u nas raczej będzie droższym telefonem, a to oznaczy tylko tyle, że HTC krok po kroku będzie wstawać z kolan (a 2018r. zapowiada się u nich fenomenalnie) a LG zaliczy kolejny rok padaczkę finansową działu mobilnego.

PS1

Nie wiem czy dobrze z tą nową aktualizacją, bo ponoć kalkulator już działa ale nie na się na klawiaturze napisać literki "i" :D

PS2

Co do ostatniej dyskusji na temat udziału iP8 w przychodach firmy Apple, że się niby świetnie sprzedaje jak pisał nieobecny już niestety Bartek.............1,68% udziału ze wszystkich modeli. Króluje iP7 - 19,74%

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***isty jest ten szerokokątny obiektyw w g6, nie trzeba tego komicznego badyla do fotek.09366c199505affaa54fd0eb0dfb9d18.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ramka Rhinoshield jest w stanie skutecznie zabezpieczyć S8+?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ostatniej dyskusji na temat udziału iP8 w przychodach firmy Apple, że się niby świetnie sprzedaje jak pisał nieobecny już niestety Bartek.............1,68% udziału ze wszystkich modeli. 

No przecież to całkiem niezła sprzedaż. B)

Dziwne, że w ogóle ktoś je kupił, jak można mieć w zasadzie to samo i taniej, tylko pod nazwą ip7, a za pasem jest X. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***isty jest ten szerokokątny obiektyw w g6, nie trzeba tego komicznego badyla do fotek.

Jakieś mocno niewyraźne to foto czy mi się tylko tak zdaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez tapatalk wszystko wychodzi jak nogaod krzesla robione.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ramka Rhinoshield jest w stanie skutecznie zabezpieczyć S8+?

Ja mam ramkę na iphonie Sword6pro, jest z aluminium i dwa dzwony wytrzymała.

Na S8 też jest. Wiadomo że wyświetlacz musisz okleić i szklany tył.

Jaki jest koszt wymiany tyłu w S8?

W ipX to u nas będzie jakieś połowę wartości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ramkę na iphonie Sword6pro, jest z aluminium i dwa dzwony wytrzymała.

Na S8 też jest. Wiadomo że wyświetlacz musisz okleić i szklany tył.

Jaki jest koszt wymiany tyłu w S8?

W ipX to u nas będzie jakieś połowę wartości...

Z tego co znalazłem to koszt wymiany tyłu to ok 200zł

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co znalazłem to koszt wymiany tyłu to ok 200zł

Ja w swoim iphonie mam na tył do testów naklejoną szklaną pancerną folię- rozbita lub ukruszona w 4 miejscach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Właśnie dostałem e-maila z jednego z elektromarketów, gdzie wpisałem się na przedsprzedaż, że LG przesunęło termin prezentacji i przedsprzedaży V30 na 17.11 default_biggrin.pngdefault_biggrin.pngdefault_biggrin.png

iPhone X już zdobył pierwszy "tytuł"..............najbardziej tłukącego się smartfona. Bez case'a i wykupienia dodatkowego ubezpieczenia się nie obejdzie. To już z 7kpln będzie w sumie ;)

http://www.techtimes.com/articles/215302/20171106/the-iphone-x-is-the-most-breakable-iphone-ever-not-a-good-thing-for-a-999-smartphone.htm

Dobrze, że chociaż aparat i ekran ma the best :) Swoją drogą ciekawe, że samsung zrobił lepszy panel komuś niż sobie.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh iPhone X i kalkulator to niezła lipa. 1+2+3=24. Ewidentnie poszło coś nie tak.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że chociaż aparat i ekran ma the best :) Swoją drogą ciekawe, że samsung zrobił lepszy panel komuś niż sobie.

Chwalisz OLEDA? O_O

Nie wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie chwalę, tylko piszę co mówią w reckach, że jest bardzo dobry i że Samsung zrobił im lepszego Oleda niż robi do swoich telefonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to kwestia programowej kalibracji ekranu?

Podobnie jak ludzie uważali, że OP5 ma lepszy wyświetlacz, niż OP3/3T, a to była sprawa kalibracji...

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi