Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniła dziś kobieta z Orange.Przedstawiła mi ofertę....

Do wyboru dwa telefony w niższej taryfie LG Leon, w mniejszej Samsung J5, co myślicie, jest sens? Czy negocjować dalej, a może zaczekać?

Ponawiam pytanko :)

Może jakiś inny model "warto"

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś byłem w Orange, przeglądałem to i owo.

Powiem tak,ani LG,ani Samsunga nie wezmę.

Zaciekawiły mnie dwa telefony, Nokia 830 robi super zdjęcia, no i mniej więcej znam obsługę.

Drugi to Huawei Shot X, bardzo ciekawy design, ma się wrażenie,że trzymasz w ręku coś co zaraz się nie rozpadnie, obawiam się troszkę Android-u.

Może ktoś coś się wypowie :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie budżetowego badziewa typu LG Leon, do dobrze już wyposażonego Shotx'a nie ma sensu Panie. A co do androida, to czego się obawiać. Nie podejdzie Ci, to sprzedasz telefon i weźmiesz coś z WP.

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maks

Wyślij wypowiedzenie, jak zadzwoni dział utrzymania to dostaniesz odlowiednią ofertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie numery już nie działają.

Wysłane z mojego LG-D855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie numery już nie działają.

Wysłane z mojego LG-D855

Działają.

Sam testowałem na sobie, zmieniając jeden z numerów z Play na Nju.

Po złożeniu wypowiedzenia do Play, nagle się okazało że można taniej niż normalnie.

Tyle że 9zł za no limits za drugi numer w Nju, to chyba nikt nie przebije.

Znajomy ma kilka nr w Plusie jak złożył wypowiedzenie bo nie dostał satysfakcjonującej oferty to nagle się okazało że można zejść do 31zł no limits + 5giga internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma kilka nr w Plusie jak złożył wypowiedzenie bo nie dostał satysfakcjonującej oferty to nagle się okazało że można zejść do 31zł no limits + 5giga internetu.

Przecież oferty 29-30 pln no limits od dawna działąją, do tego nie trzeba nikogo "szantażować" wypowiedzeniem...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, bez łaski za 29 zł jest no limits na rozmowy oraz smsy + 5GB netu w virgin i to bez abonamentu.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od lat jestem w Orange w abonamencie, aktualnie płaciłem abonament 56 zł, brałem z telefonem, ale miałem dobry pakiet wynegocjowany więc niemal jak nielimitowany.

Dziś chciałem przedłużyć umowę i nawet w biurze utrzymania klienta nie zaproponowali nic ciekawego. Wychodzi że jak chcę wszystko nielimitowane i net ze 3 GB to abonament 70 pln.

Zrobiłem szybki research i wychodzi najkorzystniej w PLUSIE.

Macie jakieś doświadczenia żeby dla klienta indywidualnego wyszło mniej niż 70 pln?

Wychodzi na to że po 15 latach zmienię operatora.

Przyjąłem kryteria: umowa na 24 mce, wszystko nielimitowane, conajmniej 3 GB netu i samsung galaxy J5.

Porównując oferty telekomów ze stron internetowych najlepiej wypada Plus i T-Mobile. W ogólnym rozrachunku z ceną telefonu wychodzi ok. 58 zł/m-c, w Orange 78 zł/m-c. W biurze utrzymania klienta Orange zaprooponowali max 70 zł/m-c.

Także wybór jest oczywisty, a ja będę miał okazję do sprawdzenia usług innego operatora.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja szukam dalej. Miałem już kliknąć moto G 2gen LTE za 499zł ale dziś pomacałem Honor 5x i fajne amelinium. Niby kosztuje tyle co 2x moto G ale wygląda też drożej.

Jash  pisałeś że Twoja Żona używa ten model, widać na nim ślady użytkowania, chodzi mi o skłonnośś do zadrapań, jak się spisuje bateria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moja żona traktuje telefon bez grama szacunku. Ekran 5X ma już rysę na rysie, na szczęście jest to na firmowej folii. Elementy aluminiowe są bez śladu, jak po wyjęciu z pudła. Baterię ciężko mi ocenić, bo żona nie korzysta z laptopa ani pc, wszystko robi na Honorze i telefon ładuje dwa razy dziennie.

Przyjąłem kryteria: umowa na 24 mce, wszystko nielimitowane, conajmniej 3 GB netu i samsung galaxy J5.
Porównując oferty telekomów ze stron internetowych najlepiej wypada Plus i T-Mobile. W ogólnym rozrachunku z ceną telefonu wychodzi ok. 58 zł/m-c, w Orange 78 zł/m-c. W biurze utrzymania klienta Orange zaprooponowali max 70 zł/m-c.
Także wybór jest oczywisty, a ja będę miał okazję do sprawdzenia usług innego operatora.

Ja z Orange wytrzymałem 4 lata i uciekłem tym razem do Plusa. Jeszcze ostatni miesiąc w pomarańczy i koniec męczarni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja żona traktuje telefon bez grama szacunku. Ekran 5X ma już rysę na rysie, na szczęście jest to na firmowej folii. Elementy aluminiowe są bez śladu, jak po wyjęciu z pudła. Baterię ciężko mi ocenić, bo żona nie korzysta z laptopa ani pc, wszystko robi na Honorze i telefon ładuje dwa razy dziennie.

Ja z Orange wytrzymałem 4 lata i uciekłem tym razem do Plusa. Jeszcze ostatni miesiąc w pomarańczy i koniec męczarni.

To chyba domena kobiet że nie szanują (nie tylko) telefonów Moja podobnie traktuje swój.

Zasięg kiepski czy inne niedogodności w orange?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działają.

Sam testowałem na sobie, zmieniając jeden z numerów z Play na Nju.

Po złożeniu wypowiedzenia do Play, nagle się okazało że można taniej niż normalnie.

Tyle że 9zł za no limits za drugi numer w Nju, to chyba nikt nie przebije.

No to ja mam pecha chyba. Na początku roku złożone wypowiedzenia : 2x Paly, 1 Plus, NC+. Wszyscy potraktowali moje wypowiedzenia cienkim sikiem pająka hehehe. Numery z Play skończyły w T-mobile, Plus został zamknięty a z NC+ się dogadałem z własnej woli, bo zależy mi na Premier Lig i Czempions Lig :D

Wysłane z mojego LG-D855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zasięg kiepski czy inne niedogodności w orange?

Zasięg tragiczny i w miejscu pracy i w domu. No i oferta przy przedłużeniu delikatnie ujmując, żenująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego

Ja to tak liczę:

- biorę kartę no limits = 29 pln x 24 mies. = 696 pln

- kupuję fona = 530 pln dzisiaj (allegro nowy)

- razem = 1226 pln 

- miesięcznie = 51 pln (wirtualnie rozkładając oczywiście)

Tobie proponują 58 pln i jeszcze kaganiec na 2 lata.....

Nie brałbym, ale ja jestem dziwny....

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego

Ja to tak liczę:

- razem = 1226 pln

Pozdrawiam

Ok tylko widze że liczysz po najniższych możliwych cenach. Tylko mam zastrzeżenie że czasem to się odbija na jakości. Mianowicie czytałem trochę o virgin mobile i opinie ma średnie a chciałbym mieć pewność i jakość swiadczonych usług a urządzenia na wolnym rynku kupuję wiadomo jak najtaniej ale z gwarancją producenta najlepiej w dużym sklepie internetowym. Wiadomo cena ceną ale nie zawsze. Czasem wolę zapłacić niewiele więcej ale mieć spokój i nie tracić niepotrzebnie czasu i nerwów.

Oczywiście nie potępiam Twojej kalkulacji bo ma swoje plusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, może i masz rację, ale w świetle tego, co się dzieje w branży telefonicznej kaganiec 2-letni to nie dla mnie zabawa.

Aparat możesz oczywiście kupić od resellera, a nie od osoby prywatnej, będzie ciut droższy.

Opinie o sieci - a która ma nieskalaną? Nie ma takiej...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego

Ja to tak liczę:

- razem = 1226 pln 

Pozdrawiam

Do tego jeszcze telefon kupiony w sklepie jest lepszy niż ten kupiony od sieci. Każda sieć, branduje telefony - wgrywa swoje loga, tapety, programy, których nie można usunąć. Po pierwsze zaśmieca to telefon zajmując niepotrzebnie miejsce a do tego spowalnia działanie telefonu - piszę tu o telefonach opartych na Androidzie. Porównywałem dwa identyczne telefony i niestety, ale efekt ten był odczuwalny. Więc dla mnie to kolejny plus za kupowaniem telefonu w sklepie. Do tego chyba zawsze wychodzi taniej - przynajmniej ja takie oferty dostawałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok tylko widze że liczysz po najniższych możliwych cenach. Tylko mam zastrzeżenie że czasem to się odbija na jakości. Mianowicie czytałem trochę o virgin mobile i opinie ma średnie a chciałbym mieć pewność i jakość swiadczonych usług a urządzenia na wolnym rynku kupuję wiadomo jak najtaniej ale z gwarancją producenta najlepiej w dużym sklepie internetowym. Wiadomo cena ceną ale nie zawsze. Czasem wolę zapłacić niewiele więcej ale mieć spokój i nie tracić niepotrzebnie czasu i nerwów.

Oczywiście nie potępiam Twojej kalkulacji bo ma swoje plusy.

Jeśli nie Virgin to inna oferta. Podobnych jest mnóstwo.

-----

Co do ofert to, chociaż nie szukam, lubię sobie poszperać w internecie i poczytać o nowościach. Natrafiłem na reklamę Premium Mobile

https://www.premiummobile.pl/abonament-bez-telefonu/

Dosyć ciekawie to wygląda, chociaż jest do podpisanai umowa na kilkanaście miesięcy. Zainteresował mnie sam operator. Kolejny na rynku. Czy jest wiarygodny, w końcu przekazuje się im swój numer telefonu. Wszedłem więc w zakładkę Zarząd a tam... Ale to już sami zobaczcie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie Virgin to inna oferta. Podobnych jest mnóstwo.

-----

Co do ofert to, chociaż nie szukam, lubię sobie poszperać w internecie i poczytać o nowościach. Natrafiłem na reklamę Premium Mobile.

https://www.premiummobile.pl/abonament-bez-telefonu/

Dosyć ciekawie to wygląda, chociaż jest do podpisanai umowa na kilkanaście miesięcy. Zainteresował mnie sam operator. Kolejny na rynku. Czy jest wiarygodny, w końcu przekazuje się im swój numer telefonu. Wszedłem więc w zakładkę Zarząd a tam... Ale to już sami zobaczcie :-)

To teraz juz musisz tam kupic ;-))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie odkryłem szybką ścieżkę do funkcji moderatora.   ;)

p.s. dla osób z niskim poczuciem humoru - oczywiście żartuję.

Edytowane przez pytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pacz pan, Darek Chlastawa i telefonia mobilna, normalnie szok :blink::o  co za zmiana, tego się nie spodziewałem, a taki się wydawał porządny :P  :D  

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi