Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Wysiadł mi przycisk wyciszenia w ip6 nie chce zaskoczyć. Wie może coś ktoś?

Spróbuj zresetować. Przycisk power i home jednocześnie. Kiedyś znajomemu dotyk padł. Pomogło resetowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zresetować. Przycisk power i home jednocześnie. Kiedyś znajomemu dotyk padł. Pomogło resetowanie.

To chyba nie to. On sie nie chce zatrzymać w pozycji wyciszony tylko wraca na zwykła pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie to. On sie nie chce zatrzymać w pozycji wyciszony tylko wraca na zwykła pozycje.

Ja bym spróbował odkurzaczem, być może coś się tam dostało. Taki cień nadziei... Inaczej serwis.

Mi bodaj w 5s przestało kontaktować złącze do ładowania.

Jak przeczyściłem odkurzaczem to zaczęło działać.

Co do nowego flagowca BB- cenę mogą ustalić na poziomie Passport. Pamiętam że cenę długo trzymał wysoką.

Fajny to był telefon, ale dla trochę ciężki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chodzi o ten od wibracji. To chyba raczej uszkodzenie mechaniczne

Using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jakby jakaś sprężynka nie działała.

Innej firmy byłby jeszcze na gwarancji a tu już nie.

Edytowane przez bart_us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dlatego nie kupią za taka cenę już tylko przez sentyment.

Nie muszą bo jak pisałem nie dla nich ten sprzęt.

To jaki w Twojej ocenie powinien być BB aby mógł odnieść sukces?

Nie wiem, pisałem to w innym kontekście. BB już sukcesu nie odniesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Specyfikacja jednak zdecydowanie inna niż ta którą znalazłem, średnia raczej a nie flagowa i gorsza zdecydowanie niż DTEK60. Przy tej z GSManiaka to 2000-2200zł absolutny maks w dniu premiery i po  3 miesiącach biorę za 1300zł :D

Będziesz narzekał na aparat, audio i sprzedasz po miesiącu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Akurat w audio to BlackBerry jest całkiem dobre, oczywiście zależy to od modelu.

Wrzuciłem przed chwilą na Xiaomi ostatni album Metalliki......przy wyłączonym wszystkim nie da się słuchać, jak włączę MiAudio czy jakoś tak i zaznaczę słuchawki hi fi to jest całkiem całkiem. Znaczy do V10 startu nie ma, ale jak ktoś nie jest audiofilem to jest ok. Mocy jest bardzo dużo, granie raczej chłodne, góry trochę za dużo i za ostra jak dla mnie, ale to można equalizerem poprawić. Ujdzie w tłoku.

EDYTA:

4G i LTE zaczęło samo dziś działać na Xiaomi...

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co za chip audio siedzi w moim Xiaomi Redmi Note 3 3GB Ram/32GB z procesorem Mediatek Helio X10, ale miałem Redmi Note 2 2GB RAM/16GB i z tym samym Mediatekiem Helio X10 grał inaczej :P Pewnie co model to inaczej gra i inny chip audio jest. Dla mnie oba były ok, RN2 mógłby być trochę głośniejszy, ale RN3 już lepszy jest w tym temacie.  Ja od odtwarzacza w telefonie jako umilacza podróży kolejką wiele nie wymagam. Generalnie IMHO nie odstają od telefonów na Snapdragonie 400, które miałem wcześniej Lumia 625, Samsung S4 mini LTE, Moto G2 LTE myślę, że nie grały lepiej, Motorolka zwłaszcza wydawało mi się, że słabo u niej było z głośnością, za to miała genialne głośniki stereo. Główne różnice w tych sprzętach to chyba pod względem mocy (głośność grania) (Motorola chyba najbardziej cicha, jakość dźwięku w tych wszystkich sprzętach imho porównywalna, ale ja jestem głuchy od death metalu :)

Generalnie do jakichś "audiofilskich" wrażeń to ja bym odpuścił sprawdzanie jak co gra na ostatnich płytach Metallici, ostatnia jeszcze brzmi jako tako, ale Death Magnetic to chyba wszystkie grzeszki współczesnych miksów i masteringów miał i to tak grubo. :) Load czy And Justice For All do testów byłyby chyba lepsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jakby jakaś sprężynka nie działała.

Innej firmy byłby jeszcze na gwarancji a tu już nie.

Gwarancja Apple to 12 miesięcy od operatora + 12 m-cy rękojmi od operatora.

Telefon kupiony w przez stronę Apple to 24 miesiące.

Telefon z wolnego rynku to 12 m-cy.

Możesz go zanieść do serwisu typu Cortland lub jakiegoś małego prywatnego.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja Apple to 12 miesięcy od operatora + 12 m-cy rękojmi od operatora.

Telefon kupiony w przez stronę Apple to 24 miesiące.

Telefon z wolnego rynku to 12 m-cy.

Możesz go zanieść do serwisu typu Cortland lub jakiegoś małego prywatnego.

Kupiony w cortlandzie w czerwcu 2015 to jeszcze ma gwarancje sprzedawcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, 24 msc daje sprzedawca. Nie gwarancji tylko zgodności z umową. Cortland akurat moim zdaniem najlepiej podchodzi do reklamacji.

http://www.cortland.pl/Regulamin

Par 13 punkt 9

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótka piłka. Telefon 500-600 zł. Głównie zdjęcia i filmy. Co polecacie, bo kobieta planuje zmienić swój telefon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie zdjęcia i filmy. 

Robi czy ogląda? Jeśli głównie robi, to polecam jakiś kompaktowy aparat foto, a jak ogląda, to lepiej tablet.

Bo skoro nie używa go do dzwonienia, to szkoda kasy na telefon  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co radzicie. P9 czy S6? Używam jak każdy do dzwonienia, internetu, zdjęcia i muzyki. Chyba że macie inne propozycje do 1.8k i nie więcej niż 5,2 cała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Panowie, co radzicie. P9 czy S6? Używam jak każdy do dzwonienia, internetu, zdjęcia i muzyki. Chyba że macie inne propozycje do 1.8k i nie więcej niż 5,2 cała.

honor 8?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rodzi się pytanie po co polecać Honora jak jego obudowa to komedia kiedy jest P9 i nie ogranicza nas budżet? Co do P9 właśnie- przesiadałem się z P8 po długich namysłach bo różnice niby niewielkie. NIBY, ale w istocie te drobnistki zupełnie zmieniają odbiór. Lepsza bateria, aparat, czytnik linii papilarnych, obudowa węższa tylko o milimetr, ale krawędzie są zaoblone i telefon trzyma się nieporównywalnie wygodniej. Dopłaciłem 5 stowek, ale jestem zadowolony. Miałem ładne promo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W jakim sensie komedia? Trzymałem wiele razy i jest ok, sam poleciłem wielu kolegom którzy kupili i są zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo śliska + jak Ci wypadnie to jak nie pęknie ekran to tylna obudowa to nadgoni bo też ma takie "możliwości" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ten problem dotyczy 1/3 telefonów na rynku ale jakoś dziwnym trafem najwięcej potłuczonych widzę mydelniczek Samsunga z plastikowymi pleckami i pajęczyną na ekranie. Jak ktoś ma koślawe ręce to mu wszystko wypadnie. Szklana obudowa okazuje się jednak że nie jest najgorsza bo ważniejsza jest jej konstrukcja. Najlepszym przykładem jest całkowicie metalowy ZTE Axon 7 którego nie da się utrzymać w dłoni bez case'a.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czy to 5% czy 35% telefonów nie ma żadnego znaczenia. Nie znajduj na siłę argumentów wybielających dla fatalnego rozwiązania :) Jeżeli możliwość ew. potłuczenia Cię nie przekonuje to pozostaje jeszcze straszne palcowanie.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Szkoda też, że na przodzie Honora 8 znajdziemy tylko gorille 3 generacji a na tyle zwykłe hartowane szkło. Tańszy od p9 więc na czymś musieli zaoszczędzić. Co nie zmienia faktu, że sprzęt świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To czy to 5% czy 35% telefonów nie ma żadnego znaczenia. Nie znajduj na siłę argumentów wybielających dla fatalnego rozwiązania :) Jeżeli możliwość ew. potłuczenia Cię nie przekonuje to pozostaje jeszcze straszne palcowanie.

Fatalne jest dla Ciebie. Wyniki sprzedaży oraz testy i rekomendacje pokazują co innego. Co do palcowania zgadzam się w pełnej rozciągłości, ale to można wyeliminować kupując np. białą wersję. Palcuje się, ale nie widać tego tak w czarnym i niebieskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi