Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

flawless

najwiekszy obciach ?

Rekomendowane odpowiedzi

co wg jest najwieksza 'wiochą' w zegarkach ?

dla mnie nie działające 'atrapy' małych tarcz od chronografu

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszelkie poddróby to obciach nie do przyjęcia.

Natomiast z dawnych czasów, kiedy dominowały zegarki z ZSRR strasznie mnie raziło noszenie złotego zegarka na strebrnej bransolecie.

(oczywiście mam na myśli kolory metali a nie tylko konkretnie te metale).

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największym obciachem jest rzecz jasna noszenie kilku zegarków. Obyczaj ten zapoczątkowiali dzicy z Armii Czerwonej, mający dziś swoich godnych naśladowców.

z5315862Z.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kumpla który nosił dwa zegarki - Gshocka na prawej i Timexa na lewej. Jak go zapytałęm dlaczego nosi dwa, odpowiedział: Bo na wskazówkowym się nie znam, a ładnie wygląda, a na drugim sprawdzam czas :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Największym obciachem jest rzecz jasna noszenie kilku zegarków. Obyczaj ten zapoczątkowiali dzicy z Armii Czerwonej, mający dziś swoich godnych naśladowców.

Obrazek

:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tobee_79

1. przede wszystkim obciachem jest nosić repliki/kopie/podróby, bo i po co , co to ma na celu...

2. noszenie drogich zegarków przed osoby niezarabiające lub mało zarabiające, tzw. "bogaty tatuś". (niedotyczy zegarka odziedziczonego po dziadku)

3. oszukiwanie żony/bliskich co do ceny zegarka, albo ukrywanie nowo zakupionego zegarka przed nimi - co mnie niestety również dotyczy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fixxxer1 strasznie mnie zaintrygowala Twoja stopka :mrgreen: Dlaczego to wlasnie ja mam zobaczyc Twoje marzenia? Sa faktycznie wspaniale, ale dlaczego ja, to bedzie mnie nekalo az wyjasnisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fixxxer1 strasznie mnie zaintrygowala Twoja stopka :mrgreen: Dlaczego to wlasnie ja mam zobaczyc Twoje marzenia? Sa faktycznie wspaniale, ale dlaczego ja, to bedzie mnie nekalo az wyjasnisz.

teraz jest że ja mam zobaczyć marzenia o Tissotcie i Dubuisie.....:

Hy Moser Zobacz moje marzenia

Roger Dubuis

Tissot

Grubsza sprawa .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrek kazdy tak ma... :lol::lol:;):(

ps.zobacz u mnie ;):lol::lol:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz888 Zobacz moje marzenia

Roger Dubuis

Tissot

A teraz padło na mnie :lol:

"Mariusz888...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Czy to jakaś zmowa? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez off-topowania!

@ Tobee:

1. - celem jest udawanie przed znajomymi ze sie ma drozszy zegarek niz w rzeczywistosci

- nie popieram , ale wyjasniam

prosze zeby nie skierowac tego tematu w strone za/przeciw podróbom , bo jest fajny lajtowy temat o przypałowych rzeczach

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może to do mnie :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A może to do mnie :smile:

no do ciebie.... :lol::lol:;) :wink:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciach to nosic zegarek zapiety na rekawie swetra badz kurtki. Mialem tak z pierwszym elektronikiem :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

Podróbki wiadomo natomiast ukrywanie cen / zegarka przed żoną nie wydaje mi się obciachowe (tak robię). Kiedyś sporym obciachem wydawały mi sie duże, złocone orienty z kolorowymi tarczami. A teraz coraz bardziej mi się podobają.

Natomiast ciągle obciachowo wygląda dla mnie noszenie zegarka zapiętego z duuużym luzem, tak, że "zwisa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciachem jest złoty zegarek na złotej bransolecie, złoty sygnet, albo dwa, złote łańcuchy na ręku i szyi. Wszystkie te rzeczy oczywiście noszone jednocześnie :lol:

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Natomiast ciągle obciachowo wygląda dla mnie noszenie zegarka zapiętego z duuużym luzem, tak, że "zwisa"

Hmm, jak tak lubię (luźne bransolety) choć oczywiście w granicach rozsądku. To już dla mnie gorszy jest zegarek "na szyneczkę" - zapięty tak tak ciasno, jakby miał rękę obciąć :wink:

Poza tym, dla mnie dużym obicachem jest noszenie plastikowych kwarców do garnituru - przodują w tym informatycy zatrudnieni przy wdrażaniu projektów :lol:

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek bo się na Ciebie obrażę.. :twisted:

Mi nic nie zwisa ale spory luz jest :razz:

A co do obciachu to złoty Rolex do kąpielówek i do tego gruby złoty łańcuch

Coś jak to ale niestety Rolexa brak :lol:

10480227md4.jpg

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie obciachem są jeszcze zegarki różnych firm nie mających nic wspólnego z zegarkami:

Diesel, Armani, Donna Karen itp.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eheehe Diesel nie wiedziałem ze jest wiecej fotek z tymi typami , ja znalem taka :

post-23183-0-80427300-1330819807.jpg

fakt złotego rolka brak :lol:

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eheehe Diesel nie wiedziałem ze jest wiecej fotek z tymi typami , ja znalem taka :

post-5825-0-78243900-1330819808.jpgObrazek

fakt złotego rolka brak :lol:

No ten z krzyżykiem od pierwszej komunii jest moim ulubieńcem :wink:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, może on to nosi jako pokutę :wink: Za jakie grzechy :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem takich magikow, ktorzy nosili zegarki kieszonkowe do sportowego stroju.To tez niezla kicha. Na usprawiedliwienie dodam, ze dla nich ten stroj byl "elegancki". Biala skarpeta, sandal, dzinsy i biala marynarka :wink:

Mialem takiego kontrahenta.

Kiedys (serio) ubral sie w czarny garnitur, czarna koszule, czarny skorzany plaszcz i czarny kapelusz. Obrazu dopelnialy biale skarpetki i bialy krawat. Gosc ma pod szescdziesiatke i sporo kasy. Jest niezwykle sympatyczny i jego stroj smieszy mnie zawsze tylko przez pierwsze pol godziny :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziec idzie mi ten sam post dwa razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.