X-Ray 95 #451 Napisano 15 Października 2015 Panowie Protrek PRG110 i PRG260 któryś z nich posiada alarm baro? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #452 Napisano 15 Października 2015 Z tego co wiem, alarm baro jest tylko w modelach z nowymi sensorami (v.3)Czyli nie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #453 Napisano 15 Października 2015 Dzięki tylko teraz które modele mają nowe sensory? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #454 Napisano 15 Października 2015 PRG 270, 310, PRW 3000, 3100 , 3500, 6000 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #455 Napisano 14 Listopada 2015 Cześć,na początek przyznam się że zamiast poszukać w Casio to skupiłem się na pierwszej stronie, a tu jest cale 23 strony Pozwlę sobie tutaj zadać pytanie, do mających ProTreki -chodzei o ten model:http://www.amazon.com/gp/product/B00LX1HP76?ie=UTF8&isInIframe=0&n=377110011&ref_=dp_proddesc_0&s=watches&showDetailProductDesc=1#dp_productDescription_container_div Z tego co widzę to nie ma on synchronizacji radiowej?Czy ktoś ma może taką wersję i podzeiliłby się opinią o użytkowaniu jako normalengo zegaraka edc?a znalałem tego :http://www.amazon.com/gp/product/B00ENCRBO4/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DERcena ta sama i czy w negatyw zainwestować czy w mono ?Ceny mnie obowiazują bo mam transport z USA PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #456 Napisano 14 Listopada 2015 W tej cenie bym brał bez zastanowienia bo sam choruję na ten model wersja z pozytywem. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #457 Napisano 14 Listopada 2015 Miałem 270 w pozytywie i niedawno sprzedałem.Bardzo wygodny. Nie czuć na ręce bo nie jest ciężki. Wyświetlacz rewelacyjny. Bardzo czytelny. Wszystkie funkcje działają jak należy i również są czytelne. Bezel wystaje w sam raz ponad szkło i nie jest przez to gruby co umożliwia noszenie go pod rękawem. Zapięcie paska świetne. Nie ma możliwości by się sam odpiął. Zero szans.Jeden malutki minusik - lubi czasem złapać za włos na ręce (pasek ma od spodu takie łopatki/skrzydełka), ale to tylko podczas zakładania. Później, podczas noszenia tego problemu nie miałem. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #458 Napisano 14 Listopada 2015 A jak z synchronizacja? Posiadają ? Czy ten model tego nie ma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #459 Napisano 14 Listopada 2015 Ten model nie ma radyjka z radiem jak chcesz to szukaj PRW3000, PRW3500, PRW2500, PRW3100. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #460 Napisano 6 Grudnia 2015 Gdzie w rozsądnych cenach mogę zakupić pasek, parcianny, gumowy ew., czy jest bransoleta do Pro Treka PRG 270? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackcat 13 #461 Napisano 12 Grudnia 2015 Zbieram głównie mechaniczne, ale koło tego statku kosmicznego nie mogłem przejść obojętnie. Casio PRT 40: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #462 Napisano 12 Grudnia 2015 Jest kosmita gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cointreau 3 #463 Napisano 11 Stycznia 2016 Ciekawi mnie jedna rzecz...Dlaczego Casio nie poprawia we wszystkich Protrekach wskaźników:- Low-temperature resistant (-10 °C) - Thermometer (-10°C / +60°C) Pomijając samą dokładność termometru, bo o tym już rozmawialiśmy...W wielu krajach na świecie temperatura przekracza -10%. Wiemy też, że w tych krajach (choćby u nas) te zegarki normalnie funkcjonują. Producent będąc świadomy tego faktu, celowo zaniża dolną wartość eksploatacji zegarka, po to aby móc uchronić się przed potencjalnymi roszczeniami gwarancyjnymi, czy też od strony technologicznej Casio faktycznie nie jest w stanie nic zrobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Kujawski 0 #464 Napisano 11 Stycznia 2016 Zabezpieczenie Gwarancyjne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saanczo 3 #465 Napisano 31 Stycznia 2016 Witam,mam pytanie, które dotyczy wymiany paska w PRG-240. Nie mogę odkręcić śrubek od paska. Wyglądają na mocno "zapieczone" choć zegarek ma dopiero jakiś rok. Ktoś podpowie jakiś "tajemny sposób" na poradzenie sobie z kłopotem? (narzędzia jakieś tam są... nie próbuję odkręcać scyzorykiem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #466 Napisano 31 Stycznia 2016 Dobry śrubokręt,dobrze dopasowany i musi iść . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #467 Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) Panowie ma/miał ktoś Protrek-a 3000 chodzi mi o wrażenia i porównanie do Romana. Chodzi mi coś po głowie żeby może zamienić na prw 3000. A i chodzi mi najbardziej o ndgatyw. Wiem,ze sensory itp to to samo co W Romanie. Edytowane 6 Lutego 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #468 Napisano 7 Lutego 2016 Mam obydwa. 3000 jest mniejszy, lżejszy, bardziej lightowy. Na codzień masywność Romka bardziej mi odpowiada. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #469 Napisano 7 Lutego 2016 Na spacerze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzw125 0 #470 Napisano 11 Lutego 2016 Czy zegarek powyżej kwalifikuje się do serii pro-trek? Bo ostatnio widziałem go chyba w serii Sport.Pytam z ciekawości ponieważ jest dość tani i ładny, rozważam powiększenie o niego swojej skromnej kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #471 Napisano 11 Lutego 2016 To nie jest protrek, tylko tańszy odpowiednik jak niektóre casio udające G Za to sam zegarek jest fajny i ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #472 Napisano 11 Lutego 2016 Nie protrek, ale chciałem się podzielić fotorelacją z użytkowania i nie miałem gdzie wstawić zdjęć, a tu jakoś najbardziej mi pasował. Co do samego zegarka, to faktycznie fajny. Jak wszystkie moje zegarki, noszę go okazyjnie. Praktycznie wyłącznie w góry, na zmianę, lub razem z Rangemanem. Często nawet nie zakładam go na rękę, ale przypinam do szelki plecaka. Robi wtedy za termometr. Termometr dokładny, porównywałem z Rangem, którego z kolei testowałem w warunkach termostatowania. Nie wiem, czy był kalibrowany, czy to ustawienia fabryczne, bo nabyłem go od forumowego Kolegi drogą wymiany. Ale nie ma to znaczenia, termometr i kompas działają dobrze. Zegarek daje radę, nawet przy -20stopC i silnym wietrze, wystawiony bezpośrednio na działanie warunków atmosferycznych. Wyświetlacz bardzo czytelny. Niestety nie mogę napisać, jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Mogę jednak podejrzewać, że jego najsłabszym elementem jest pasek i mocowanie paska w kopercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pollos 0 #473 Napisano 11 Lutego 2016 Nie protrek, ale chciałem się podzielić fotorelacją z użytkowania i nie miałem gdzie wstawić zdjęć, a tu jakoś najbardziej mi pasował. Co do samego zegarka, to faktycznie fajny. Jak wszystkie moje zegarki, noszę go okazyjnie. Praktycznie wyłącznie w góry, na zmianę, lub razem z Rangemanem. Często nawet nie zakładam go na rękę, ale przypinam do szelki plecaka. Robi wtedy za termometr. Termometr dokładny, porównywałem z Rangem, którego z kolei testowałem w warunkach termostatowania. Nie wiem, czy był kalibrowany, czy to ustawienia fabryczne, bo nabyłem go od forumowego Kolegi drogą wymiany. Ale nie ma to znaczenia, termometr i kompas działają dobrze. Zegarek daje radę, nawet przy -20stopC i silnym wietrze, wystawiony bezpośrednio na działanie warunków atmosferycznych. Wyświetlacz bardzo czytelny. Niestety nie mogę napisać, jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Mogę jednak podejrzewać, że jego najsłabszym elementem jest pasek i mocowanie paska w kopercie.Fajna namiastka " Protreka " , właśnie zastanawiam się nad jego zakupem, tym bardziej, że cena niska, i akurat trafiła się opinia użytkownika Najbardziej zastanawiało mnie właśnie, czy odczyt temperatury jest wiarygodny, chociaż hmmm, czy nosząc go normalnie na nadgarstku nie przekłamuje, bo jednak pewnie łapie temperaturę ciała ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #474 Napisano 11 Lutego 2016 Fajna namiastka " Protreka " , właśnie zastanawiam się nad jego zakupem, tym bardziej, że cena niska, i akurat trafiła się opinia użytkownika Najbardziej zastanawiało mnie właśnie, czy odczyt temperatury jest wiarygodny, chociaż hmmm, czy nosząc go normalnie na nadgarstku nie przekłamuje, bo jednak pewnie łapie temperaturę ciała ?Oczywiście, że łapie, jak każdy inny. Sporo o tym dyskutowalismy, np. w wątku o Rangemanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pollos 0 #475 Napisano 11 Lutego 2016 Oczywiście, że łapie, jak każdy inny. Sporo o tym dyskutowalismy, np. w wątku o Rangemanie.To muszę się przekopać przez forum i poczytać. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach