QuadrifoglioVerde 3734 #26 Napisano 12 Sierpnia 2010 Powiedzmy sobie szczerze...chyba nie ma osoby której by się ten sikor nie podobał . WIdać znakomite wykończenie i wyższą klasę zegarka...od projektu ''złamanej klasyki'' po wykończenie perfektion 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yaro 1 #27 Napisano 24 Września 2010 Prześliczny i przeelegancki, gratuluję. Nie posiadam, ale jestem odwiecznym fanem, tej zacnej marki. Gratuluję wyboru , dobrego gustu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #28 Napisano 24 Września 2010 zawsze mnie się podobał ten zegarek:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #29 Napisano 24 Września 2010 I ja jestem fanem marki, więc nie wypada nie pogratulować... Zegarek rzeczywiście bardzo ładny, mam nadzieję, że dobrze się nosi, bo trochę czasu już upłynęło od zakupu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #30 Napisano 24 Września 2010 Przyłączam się do gratulacji. Jeden z ładniejszych współczesnych zegarków. Piękna koperta, stonowana i czytelna tarcza, zacna marka, sensowny rozmiar. W ogóle piękny zegarek! Cała linia mi się bardzo podoba - np moonphaser jest urzekajacy, choć nie przepadam za chronografami 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #31 Napisano 24 Września 2010 Bardzo ładny i nieczęsto spotykany zegarek. Choć jestem wielkim fanem KonTiki to klasyczne modele też są bardzo udane moim zdaniem. Eterna w ostatnim czasie zaczyna się robić lubianą w Klubie marką - i fajnie, bo to bardzo zacna firma i niezła alternatywa dla ... wielu bardziej popularnych marek Gratulacje i dzięki, że się z nami podzieliłeś fotkami. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calmdabtuz 0 #32 Napisano 3 Października 2010 Zainteresowałem się czarną wersją tego zegarka. Ponoć są jeszcze takie egzemplarze w Aparcie, a na oficjalnej stronie Eterny tego modelu już nie ma.Napisz parę słów jak zegarek sprawuję się w codziennym użytkowaniu ( chyba że tak jak u nie których kręci się tylko na rotomacie ) i z uwagi na na COSC jaka jest faktyczna odchyłka dzienna. Pozdrawiam. D. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #33 Napisano 3 Października 2010 Koperta, uszy, poezja.. tarcza, no cóż, bardziej mi się podoba wersja czarna.. ale i tak umieram z zazdrości . 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryu 1 #34 Napisano 7 Października 2010 Napisz parę słów jak zegarek sprawuję się w codziennym użytkowaniu ( chyba że tak jak u nie których kręci się tylko na rotomacie ) i z uwagi na na COSC jaka jest faktyczna odchyłka dzienna. Pozdrawiam. D.Co do odchyłki to za bardzo nie pomogę. Kiedyś codziennie sprawdzałem czas z internetowym ale już dawno przestałem. Z tego co pamiętam to dokładność była bardzo OK. Póki co noszę zegarek ponad 2 lata (krótkie chwile rozstania na urlopie czy przerwy kiedy mam ochotę na jakiegoś Tissocika) i nie muszę póki co korygować czasu Sprawdzając teraz czas późni o 3 sek do czasu internetowego więc źle chyba nie jest Co do codziennego użytkowania to szkoda słów... Jestem ciągle w mojej Eternie zakochany i nie ma opcji żeby kiedyś poszła pod młotek. 100% zadowolenia Wersja czarna nie dla mnie raczej ale to już kwestia gustu Dzięki za miłe słowa @Klod100 - żadna z fotek nie oddaje piękna tego zegarka ale to pewnie wiesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anake2 0 #35 Napisano 22 Listopada 2011 Witam!Eterna przepiękna! Ja mogę się pochwalić właśnie tą starą Eterną na której była wzorowana powyższa Eterna 1948. Moja ma już swoje lata, dokładnie 1948-49, a całkiem całkiem wygląda. Do wszystkich wielbicieli i wariatów na punkcie zegarków (mam to w genach!) pytanie.... niestety nieoryginalne szkiełko, trochę wysokie, czy wymieniać na szafirowe (jaki orientacyjny koszt i gdzie?) i koronka? Proszę poradzcie.... niestety Apart nie pomoże.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #36 Napisano 23 Listopada 2011 Ładna ta Twoja Eterna W zegarkach z tamtego okresu szkiełka były przeważnie z pleksi, i przy takim bym pozostał, wymiana u każdego zegarmistrza nie powinna przekroczyć 15 zł. Tylko zaznacz by dobrał odpowiednio płaskie. Z oryginalną koronką to już może być większy problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach