Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ryu

Eterna 1948 Grand Date

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy sobie szczerze...chyba nie ma osoby której by się ten sikor nie podobał :P. WIdać znakomite wykończenie i wyższą klasę zegarka...od projektu ''złamanej klasyki'' po wykończenie perfektion B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prześliczny i przeelegancki, gratuluję. Nie posiadam, ale jestem odwiecznym fanem, tej zacnej marki.

Gratuluję wyboru , dobrego gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja jestem fanem marki, więc nie wypada nie pogratulować... :rolleyes:

Zegarek rzeczywiście bardzo ładny, mam nadzieję, że dobrze się nosi, bo trochę czasu już upłynęło od zakupu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do gratulacji. Jeden z ładniejszych współczesnych zegarków. Piękna koperta, stonowana i czytelna tarcza, zacna marka, sensowny rozmiar. W ogóle piękny zegarek! Cała linia mi się bardzo podoba - np moonphaser jest urzekajacy, choć nie przepadam za chronografami

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny i nieczęsto spotykany zegarek. Choć jestem wielkim fanem KonTiki to klasyczne modele też są bardzo udane moim zdaniem. Eterna w ostatnim czasie zaczyna się robić lubianą w Klubie marką - i fajnie, bo to bardzo zacna firma i niezła alternatywa dla ... wielu bardziej popularnych marek :rolleyes:

Gratulacje i dzięki, że się z nami podzieliłeś fotkami.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowałem się czarną wersją tego zegarka. Ponoć są jeszcze takie egzemplarze w Aparcie, a na oficjalnej stronie Eterny tego modelu już nie ma.

Napisz parę słów jak zegarek sprawuję się w codziennym użytkowaniu ( chyba że tak jak u nie których kręci się tylko na rotomacie ) i z uwagi na na COSC jaka jest faktyczna odchyłka dzienna.

Pozdrawiam. D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta, uszy, poezja.. tarcza, no cóż, bardziej mi się podoba wersja czarna.. ale i tak umieram z zazdrości ;)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz parę słów jak zegarek sprawuję się w codziennym użytkowaniu ( chyba że tak jak u nie których kręci się tylko na rotomacie ) i z uwagi na na COSC jaka jest faktyczna odchyłka dzienna.

Pozdrawiam. D.

Co do odchyłki to za bardzo nie pomogę. Kiedyś codziennie sprawdzałem czas z internetowym ale już dawno przestałem. Z tego co pamiętam to dokładność była bardzo OK. Póki co noszę zegarek ponad 2 lata (krótkie chwile rozstania na urlopie czy przerwy kiedy mam ochotę na jakiegoś Tissocika) i nie muszę póki co korygować czasu :) Sprawdzając teraz czas późni o 3 sek do czasu internetowego więc źle chyba nie jest :)

Co do codziennego użytkowania to szkoda słów... Jestem ciągle w mojej Eternie zakochany i nie ma opcji żeby kiedyś poszła pod młotek. 100% zadowolenia :)

Wersja czarna nie dla mnie raczej ale to już kwestia gustu ;)

Dzięki za miłe słowa :)

@Klod100 - żadna z fotek nie oddaje piękna tego zegarka ale to pewnie wiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Eterna przepiękna! Ja mogę się pochwalić właśnie tą starą Eterną na której była wzorowana powyższa Eterna 1948. Moja ma już swoje lata, dokładnie 1948-49, a całkiem całkiem wygląda. Do wszystkich wielbicieli i wariatów na punkcie zegarków (mam to w genach!) pytanie.... niestety nieoryginalne szkiełko, trochę wysokie, czy wymieniać na szafirowe (jaki orientacyjny koszt i gdzie?) i koronka? Proszę poradzcie.... niestety Apart nie pomoże.

Pzdr.

post-42480-0-55821600-1321987076_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna ta Twoja Eterna :P W zegarkach z tamtego okresu szkiełka były przeważnie z pleksi, i przy takim bym pozostał, wymiana u każdego zegarmistrza nie powinna przekroczyć 15 zł. Tylko zaznacz by dobrał odpowiednio płaskie. Z oryginalną koronką to już może być większy problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.