Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobry polski film "Różyczka 2" => Gajos & Boczarska 👏👏

Screenshot_20260422_200735_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Adrian500 napisał(-a):

IMG_6574.jpeg

Byłem 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie obejrzałem ładny film. Liczbę doskonałą na TVP Kultura. Połowę filmu zrobiła ścieżka dźwiękowa. Od pierwszych dźwięków jako meloman i miłośnik Jana Sebastiana oglądałem uszami. Ścieżką byly Bacha Musikalische Opffer i Kunst der Fuge. Zwłaszcza czteroglosowa,  niedokończona fuga.

O Kunst der fuge opowiem kiedyś we właściwym wątku, pewnie większość z Was nie zna..  Miałem odtworzyć dzieło po filmie, ale poczułem emocjonalne wyczerpanie. Włączyłem Dylana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie musi być jeszcze to:

https://i0.wp.com/cinematelevisionmusic.com/wp-content/uploads/2021/10/Screen-Shot-2021-10-06-at-11.45.40-pm-1.png?ssl=1

I powinno być jeszcze to:

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmQ1OWQ0ZGEtZjk2MC00YmIzLWE3NjUtYTRjMTM5OTRjNGZlXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

I oczywiście to:

Serpico at 50: a daring look at police corruption anchored by Al Pacino | Al  Pacino | The Guardian

I to:

Johnny Depp i Al Pacino kręcą wielkie kino. Szykują film o Modiglianim

I mamy komplet największych ról Mistrza. A do tego kilkanaście innych świetnych (o nieudanych dziś nie mówimy! ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Koniecznie musi być jeszcze to:

https://i0.wp.com/cinematelevisionmusic.com/wp-content/uploads/2021/10/Screen-Shot-2021-10-06-at-11.45.40-pm-1.png?ssl=1

I powinno być jeszcze to:

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmQ1OWQ0ZGEtZjk2MC00YmIzLWE3NjUtYTRjMTM5OTRjNGZlXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

I oczywiście to:

Serpico at 50: a daring look at police corruption anchored by Al Pacino | Al  Pacino | The Guardian

I to:

Johnny Depp i Al Pacino kręcą wielkie kino. Szykują film o Modiglianim

I mamy komplet największych ról Mistrza. A do tego kilkanaście innych świetnych (o nieudanych dziś nie mówimy! ;) ).

Jeszcze to 🤗🤗🤗

6956729_1.3.jpg

Al-Pacino-Devils-Advocate-600x338.gif

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Zgadza się - w każdym z tych filmów był fantastyczny. Ale tym razem... nie chciało mi się samemu robić kompilacji klipów, ani kolażu, etc., więc wziąłem gotowca skądś tam, a on... cóż, wyglądał właśnie tak, jak wyglądał.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jeszcze to 🤗🤗🤗

6956729_1.3.jpg

Al-Pacino-Devils-Advocate-600x338.gif

No nie @TomcioMiki, tu akurat to on tak szarżuje, że nie da się go oglądać. Zresztą, sam film słabiutki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, beniowski napisał(-a):

No nie @TomcioMiki, tu akurat to on tak szarżuje, że nie da się go oglądać. Zresztą, sam film słabiutki. 

A mi się podobał 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.04.2026 o 16:29, TomcioMiki napisał(-a):

Byłem 😁😁😁

Film niestety sporo gorszy od świetnej pierwszej części🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Adrian500 napisał(-a):

Film niestety sporo gorszy od świetnej pierwszej części🙂 

Ale ten może być fajny 🤔🤔🤔

8129S2R.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ale ten może być fajny 🤔🤔🤔

8129S2R.jpg

Film wyszedł całkiem niedawno, ma niewiele ocen na filmwebie. Mam nadzieję, że okaże się lepszy od drugiej części „nikt”🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno napisałem tu post o rolach Pacino - z zawartymi tam tezami do dziś się zgadzam ;) Na pewno jest najważniejszym aktorem w moim życiu miłośnika kina.

A co ostatnio?

- "Ziemia obiecana" - po raz pierwszy od pewnego czasu od A do Z. Oczywiście - oglądam tylko wersję klasyczną, z sekwencją w dworku w Kurowie na początku. Co tu dużo mówić, to film totalny - nie ogląda się Łodzi XIX wieku, tylko się w niej jest.

- "Wszystko na sprzedaż" - znowu, bo wiele mi się tam zaczęło naprawdę podobać. 

- "Dobry chłopiec" - poskładany z cytatów, ale z klasą. Ten Stephen Graham jest naprawdę znakomity - pamiętacie, że grał kiedyś Billy'ego Bremnera z Leeds?

- "Czy mnie słychać?" - do połowy się rozłaził i lekko nużył, ale później zazębił się, nabrał tempa i zaczął celnie opowiadać o życiu mężczyzny po 40. Warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.04.2026 o 17:23, TomcioMiki napisał(-a):

Co Wy na to 🤔🤔🤔

Lubię go 🤗🤗🤗

Znalezione w dzisiejszej prasie:

Nie potwierdzamy, ani nie zaprzeczamy spekulacjom dotyczącym poszczególnych nazwisk - słyszymy od filmowców. Nie chcą ujawnić szczegółów, ale według nieoficjalnych informacji w Częstochowie będą kręcone sceny do nowej wersji kultowego filmu "Nieśmiertelny" sprzed 40 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

Znalezione w dzisiejszej prasie:

Nie potwierdzamy, ani nie zaprzeczamy spekulacjom dotyczącym poszczególnych nazwisk - słyszymy od filmowców. Nie chcą ujawnić szczegółów, ale według nieoficjalnych informacji w Częstochowie będą kręcone sceny do nowej wersji kultowego filmu "Nieśmiertelny" sprzed 40 lat.

Łaaał 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.04.2026 o 19:50, Adrian500 napisał(-a):

Film wyszedł całkiem niedawno, ma niewiele ocen na filmwebie. Mam nadzieję, że okaże się lepszy od drugiej części „nikt”🙂

Właśnie wróciłem z kina z młodym, świetnie się bawiliśmy 👍👍👍

Normal_poster.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

69

"Lincolna" i "Nici widmo" jeszcze nie widziałem, ale na wygenerowanej grafice zdecydowanie brakuje przejmujących ról w filmach Jima Sheridana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a):

"Lincolna" i "Nici widmo" jeszcze nie widziałem, ale na wygenerowanej grafice zdecydowanie brakuje przejmujących ról w filmach Jima Sheridana.

Pewnie jeszcze paru innych nie ma (vide: "Nieznośna lekkość bytu"), ale już pisałem - oddalam zażalenia, gdyż ja jestem jedynie winien "drobnego lenistwa".  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Pewnie jeszcze paru innych nie ma (vide: "Nieznośna lekkość bytu"), ale już pisałem - oddalam zażalenia, gdyż ja jestem jedynie winien "drobnego lenistwa".  ;) 

Jasne, wiadomo. A "Nić widmo" chcę chyba najbardziej obejrzeć, także dlatego, że Daniel w kilku scenach ma tam na nadgarstku swój prywatny zegarek marki J.W. Benson. Nosił go też na gali, na której odebrał swojego pierwszego Oscara za niezapomnianą rolę w "Mojej lewej stopie". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi