Lupusrex 460 #4826 Napisano 13 Września 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4827 Napisano 14 Września 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4828 Napisano 14 Września 37 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dwa kolory lumy... tak trochę po chińsku... Nie lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4829 Napisano 14 Września 17 minut temu, Daito napisał(-a): Dwa kolory lumy... tak trochę po chińsku... Nie lubię To tylko tak wyszło na zdjęciu. Niedoskonałość smartfona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45958 #4830 Napisano 14 Września Architekt 3 8 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch-er 1274 #4831 Napisano 14 Września 8 godzin temu, Daito napisał(-a): Dwa kolory lumy... tak trochę po chińsku... Nie lubię Ech ci Chińczycy z Omegi 😬 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4832 Napisano 14 Września (edytowane) Godzinę temu, Watch-er napisał(-a): Ech ci Chińczycy z Omegi 😬 Wiesz... coś w tym jest - dwa kolory lumy przeważnie wychodzą jak części zegarka są robione w różnych miejscach - ja tam nie wiem gdzie Omega zamawia tarcze, a gdzie wskazówki - taki rozjazd kolorów to dla mnie partactwo i raczej nie tolerował bym tego w zegarku za 20 tys - bo to lekki obciach dla marki... zwłaszcza jak szczyci się tym że dba o szczegóły - w "chińczyku" za kilka stówek jest to do przyjęcia ale nie w Omedze - na pewno to zdjęcie przedstawia oryginalny zegarek? Co do zdjęcia @Paulus57 zdziwiłem się bo mam Ray'a i kilka innych orientów z przed integracji Orienta z Seiko i nie udało mi się takiego zdjęcia zrobić żadnemu z nich - wszędzie luma taka sama na wskazówkach i tarczy wychodziła Edit: żeby nie był OT tak całkiem ... Edytowane 14 Września przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4833 Napisano 14 Września 11 minut temu, Daito napisał(-a): Wiesz... coś w tym jest - dwa kolory lumy przeważnie wychodzą jak części zegarka są robione w różnych miejscach - ja tam nie wiem gdzie Omega zamawia tarcze, a gdzie wskazówki - taki rozjazd kolorów to dla mnie partactwo i raczej nie tolerował bym tego w zegarku za 20 tys - bo to lekki obciach dla marki... zwłaszcza jak szczyci się tym że dba o szczegóły - w "chińczyku" za kilka stówek jest to do przyjęcia ale nie w Omedze - na pewno to zdjęcie przedstawia oryginalny zegarek? Co do zdjęcia @Paulus57 zdziwiłem się bo mam Ray'a i kilka innych orientów z przed integracji Orienta z Seiko i nie udało mi się takiego zdjęcia zrobić żadnemu z nich - wszędzie luma taka sama na wskazówkach i tarczy wychodziła Pewnie robisz zdjęcia lepszym sprzętem. Ja przy swojej "codziennej pracy", zwykle rano, robię przynajmniej 20-30 ujęć i potem dokonuję selekcji. Nie zawsze to daje zaspokajające efekty (niestety). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4834 Napisano 14 Września 6 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Pewnie robisz zdjęcia lepszym sprzętem. Ja przy swojej "codziennej pracy", zwykle rano, robię przynajmniej 20-30 ujęć i potem dokonuję selekcji. Nie zawsze to daje zaspokajające efekty (niestety). "Kalkulatorem" zwykłym - bez szału. Nie zrozum mnie źle, nie krytykuje - po prostu się zdziwiłem. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4835 Napisano 14 Września 28 minut temu, Daito napisał(-a): "Kalkulatorem" zwykłym - bez szału. Nie zrozum mnie źle, nie krytykuje - po prostu się zdziwiłem. Niestety mam problem z uchwyceniem ostrości przy zdjęciach lumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4836 Napisano 14 Września (edytowane) 50 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Niestety mam problem z uchwyceniem ostrości przy zdjęciach lumy. W ustawieniach coś poszperaj... na pewno coś tam masz jakiś "tryb nocny" czy coś w ten deseń... choć jak jest zbyt silna luma to wychodzi średnio Edytowane 14 Września przez Daito 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch-er 1274 #4837 Napisano 14 Września 1 godzinę temu, Daito napisał(-a): na pewno to zdjęcie przedstawia oryginalny zegarek? Nie, to chińska podróbka. Po co płacić dużą kasę za oryginał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4838 Napisano 14 Września 5 minut temu, Watch-er napisał(-a): Nie, to chińska podróbka Patrząc na lumę można tak pomyśleć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4839 Napisano 14 Września 19 minut temu, Daito napisał(-a): W ustawieniach coś poszperaj... na pewno coś tam masz jakiś "tryb nocny" czy coś w ten deseń... choć jak jest zbyt silna luma to wychodzi średnio Może da się coś poprawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch-er 1274 #4840 Napisano 14 Września 25 minut temu, Daito napisał(-a): Patrząc na lumę można tak pomyśleć. Cenię takie "eksperckie" przemyślenia, poparte własnym widzimiśkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4841 Napisano 15 Września 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5661 #4842 Napisano 15 Września (edytowane) 17 godzin temu, Watch-er napisał(-a): Cenię takie "eksperckie" przemyślenia, poparte własnym widzimiśkiem @Watch-er jak już odnosisz się do czyjegoś tekstu to proszę przeczytaj go najpierw ze zrozumieniem Miłego dnia. Edytowane 15 Września przez Daito 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibbons 332 #4843 Napisano 17 Września 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4844 Napisano 17 Września 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84494 #4845 Napisano 17 Września 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4846 Napisano 18 Września 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70643 #4847 Napisano 18 Września 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4848 Napisano 22 Września 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 55810 #4849 Napisano 24 Września 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127297 #4850 Napisano 25 Września 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach