Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

artme

Piramida prestiżu zegarków

Rekomendowane odpowiedzi

Takie oto cos znalazlem pomiedzy zdjeciami jednej aukcji na Allegro - no coz, ciekaw jestem czy sie z tym zgadzacie :angry:

post-24454-0-06774500-1331080737.gif

zrodlo:

http://www.allegro.pl/item501850702_jaeger..._automatic.html

Podejrzewam, że źródłem tej piramidy jest strona zegarkiclub... xD

Ja się tam zgadzam... Przynajmniej z tym, że Patek jest na samej górze, oraz z tym, że nie zawiera takiej nazwy jak "Poljot"...

Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?

Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Oczywiście, że piramida z KMZiZ. Czy się z nia zgadzam to się nie wypowiem, nie mniej brakuje mi paru marek, a inne z kolei bym wykopał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oczywiście, że piramida z KMZiZ.
No tak - jestem tu "mlody" wiec nie wiedzialem, iz pochodzi z tego forum :angry:

Nie zmienia to faktu, ze pytanie o Wasza opinie na w/w temat podtrzymuje :lol:

ps

Trzymaj sie stary. Mnie w 2000r zmarl brat na raka. Trzy lata potem mojego tate reanimowali na jego grobie w roczniece smierci... rowniez zmarl... a w zeszlym roku zmarla mi ukochana babcia zeby w 2 tygodnie potem dowiedziec sie o tragicznej smierci swojej mamy... Zostalem sam... Mam tylko wspaniala zone i cudownego synka. Teraz to jest moj cel w zyciu i wszelka wartosc. Ale musze jakos z tym zyc. Dzien w dzien - a czym dalej tym bardziej Ich brak. Jestem z Toba jesli chodzi o problemy zyciowe. Pozdrawiam serdecznie - damy rade... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja się tam zgadzam... Przynajmniej z tym, że Patek jest na samej górze, oraz z tym, że nie zawiera takiej nazwy jak "Poljot"...
No a Maurice Lacroix??? Nawet nie na tym samym poziomie gdzie Omega???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Trzymaj sie stary. Mnie w 2000r zmarl brat na raka. Trzy lata potem mojego tate reanimowali na jego grobie w roczniece smierci... rowniez zmarl... a w zeszlym roku zmarla mi ukochana babcia zeby w 2 tygodnie potem dowiedziec sie o tragicznej smierci swojej mamy... Zostalem sam... Mam tylko wspaniala zone i cudownego synka. Teraz to jest moj cel w zyciu i wszelka wartosc. Ale musze jakos z tym zyc. Dzien w dzien - a czym dalej tym bardziej Ich brak. Jestem z Toba jesli chodzi o problemy zyciowe. Pozdrawiam serdecznie - damy rade... :angry:

Dzięki serdeczne za ciepłe słowa. Oczywiście wzajemnie. Dać radę, damy, bo musimy. Dla mnie nie ma innej opcji. Cóż moja sytuacja w porównaniu z Twoją to pikuś, nawet nie wiem co powiedzieć. Trzymaj się. Show must go on. A my musimy być twardzi. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki serdeczne za ciepłe słowa. Oczywiście wzajemnie. Dać radę, damy, bo musimy. Dla mnie nie ma innej opcji. Cóż moja sytuacja w porównaniu z Twoją to pikuś, nawet nie wiem co powiedzieć. Trzymaj się. Show must go on. A my musimy być twardzi. Pozdrawiam.

Moze to prozaiczne co powiem (a niektorzy doszukaja sie w tym jakis herezji) ale takie pasje chocby jak ta, tez pozwalaja na "lepsze" postrzegania swiata niz w rzeczywisosci jest. Pozdro :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Moze to prozaiczne co powiem (a niektorzy doszukaja sie w tym jakis herezji) ale takie pasje chocby jak ta, tez pozwalaja na "lepsze" postrzegania swiata niz w rzeczywisosci jest. Pozdro :angry:

Dla mnie to forum i pasja, którą są zegarki to odskocznia od szarej rzeczywistości. Pomimo częstych "spinek" i tak panuje tu przyjemna atmosfera, która pozwala na chwilę zapomnieć. Na chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie to forum i pasja, którą są zegarki to odskocznia od szarej rzeczywistości. Pomimo częstych "spinek" i tak panuje tu przyjemna atmosfera, która pozwala na chwilę zapomnieć. Na chwilę.
Dobra - przestan juz sie rozczulac :angry: i powiedz dlaczego moj TAG jest tak nisko!!!! :lol: :lol: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Takie oto cos znalazlem pomiedzy zdjeciami jednej aukcji na Allegro - no coz, ciekaw jestem czy sie z tym zgadzacie :angry:

post-0-0-34502000-1331080741.gif

zrodlo:

http://www.allegro.pl/item501850702_jaeger..._automatic.html

Ja się nie zgadzam, ale akceptuję, bo ta Piramida jest wynikiem głosowania wielu Klubowiczów. Zgadzam się natomiast z tą Piramidą, którą sam opracowałem (Nr 2)

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?show...amp;hl=Piramida

choć obecnie wprowadziłbym do niej kilka zmian :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Dobra - przestan juz sie rozczulac :lol: i powiedz dlaczego moj TAG jest tak nisko!!!! ;):angry::)

Twój TAG, he :lol: , co ja mam powiedzieć z moją Davosą :) której w ogóle tam nie ma.

Oj nie przepraszam jest na 70 pozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no - troszke zartuje - dla mnie Tag Heuer zawsze byl i bedzie firma produkujaca zegarki ze sportowa elegancja na wysokim poziomie. Do tej pory niestety nie mial porzadnego modelu, ktory bylby utozsamiany bezposrednio ze sportem a do tego bylby mniej kontrowersyjny niz kwadratowy Monaco ale z nadejsciem Grand Carrery mysle, ze Tag wstapil w nowy okres swietlnosci. Wlasnie takiego modelu bylo mu trzeba. Pozyjemy, zobaczymy :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prawda jest taka , ze nie ma czegoś takiego jak piramida prestiżu , bo jest niedefiniowalna. To tylko próba dowartościowania własnego ego posiadaczy fajnych zegarków :angry:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A prawda jest taka , ze nie ma czegoś takiego jak piramida prestiżu , bo jest niedefiniowalna. To tylko próba dowartościowania własnego ego posiadaczy fajnych zegarków :angry:

No tutaj, to moge teraz tylko powiedziec - i love You!!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka jest prawda.... :angry: Sam ulegam pozycjonowaniu marek, choć tyle ile osób tyle piramid. :lol:

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja się nie zgadzam, ale akceptuję, bo ta Piramida jest wynikiem głosowania wielu Klubowiczów. Zgadzam się natomiast z tą Piramidą, którą sam opracowałem (Nr 2)

Raczej dziwne byłoby, gdybyś się nie zgadzał... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raczej dziwne byłoby, gdybyś się nie zgadzał... ;-)

Zależy w jakim stanie psycho-fizycznym powstawała :angry:, ale z tego co pamiętam głosowałem za piramidą Mariusza, bo to była najlepsza (imho) jaka tu powstała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tryton

Dokładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Może i tak jednak zawsze, gdy mają miejsce poważne dyskusje na temat prestiżu, to przeważnie nikt nie ma wątpliwości, że Patek Philippe rządzi w tym całym towarzystwie. A więc jednak można na bazie określonych informacji próbować coś poskładać :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z górą nie ma problemu, ale od 4 miejsca już się zaczyna szopka.

Ostatnio rozbawiła mnie "wielka 13 " w dodatku do Playboya.:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Z górą nie ma problemu, ale od 4 miejsca już się zaczyna szopka.

Masz rację. Zresztą jak teraz patrzę na tę Piramidę, to wprowadziłbym do niej trochę zmian. W końcu prestiż nie jest dany raz na zawsze. Niektóre firmy rozwinęły się we właściwym kierunku, w działalności innych z kolei widoczna jest stagnacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autorowi wątku chciałbym powiedzieć, że rozumiem jego rozgoryczenie z powodu niskiej pozycji Taga. Po pierwsze to sam kiedyś zegarek tej marki posiadałem, a po drugie to Twój model Grand Carrera jest naprawdę świetny. Świetnie się prezentuje i chyba jest też nieźle wykonany. Choć to drugie mogą stwierdzić użytkownicy p dłuższym czasie. Gratuluję wyboru.

Więcej takich modeli i TAG powinien prestiżowo pójść w górę.

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Autorowi wątku chciałbym powiedzieć, że rozumiem jego rozgoryczenie z powodu niskiej pozycji Taga. Po pierwsze to sam kiedyś zegarek tej marki posiadałem, a po drugie to Twój model Grand Carrera jest naprawdę świetny. Świetnie się prezentuje i chyba jest też nieźle wykonany. Choć to drugie mogą stwierdzić użytkownicy p dłuższym czasie. Gratuluję wyboru.

Więcej takich modeli i TAG powinien prestiżowo pójść w górę.

Pozdrawiam

Dzieki za slowa otuchy :angry:

To prawda, ze dziwi mnie tak niska ocena tej marki wsrod uzytkownikow tego forum (tak samo jak bezgraniczne wywyzszanie Seamastera czy PO). Kupujac Grand Carrere bralem rozne rzeczy pod uwage i wg mnie do 15.ooo pln nie ma ladniejszego, oryginalnego i lepiej wykonanego chronografu na rynku, do tego z certyfikatem chronometru. Tego Taga nie mozna z niczym pomylic a nawiazanie do samochodow sportowych (w tym Porsche) jest swietnie przeniesione na tarcze. Te kolka we wszystkich chronografach wreszcie zostaly zastapione czyms innym i do tego pieknie sie prezentujacym.

Tez uwazam, ze wprowadzenie Grand Carrery spowoduje rozszerzenie grupy odbiorcow zegarkow z wyzszej polki i oby tylko nosil mi sie tak jak innym znajomym ich Tagi (a zlego slowa na nich powiedziec nie moga).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.