Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

artme

Zenith - brak popularnosci?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem w 1/100 takim znawcą na zegarkach jak wielu z was , ale codziennie odwiedzam forum i mogę powiedzieć ,że mam fioła na punkcie zegarków.

Abstrahując od tego jeżeli ktoś sugeruję się kupnem zegarka po tym jaka gwiazda takowy nosi to no comment . . . (zaprszam na kundelek.pl) każda firma biję się o to aby jakiś znany aktor nosił zegarek ich marki przynajmniej w większych zagranicznych filmach.

Jak już mówiłem codziennie przeglądam forum i np. dziwi mnie zachwyt na zegarkami Panarei (pewnie mają jakiś boski mechanizm) ale same zegarki dla mnie są biedne i nie warte swojej ceny za to kilka modeli Zenitha są dla mnie boskie.Wiadomo ,że o gustach się nie dyskutuje i też trzeba powiedzieć z jakiej strony się patrzy czy tylko na sam design czy też na inne aspekty.Nowsze modele Zenitha są troszkę "wyczesane" ale mają dla mnie coś w sobie.

To co kolega Kielas pokazał dla mnie marzenie . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mbubu

Klasyki na Elite, albo i El primero cacuszka, ale to co wstawil deemahn - faworyt w konkursie na największą szkaradę w historii branży.

Oczywiście moim zdaniem.

Jezeli rzewczywiście niepopularna marka wśród gwiazek - to wygląd takiego jak na początku strony tłumaczy dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...ale to co wstawil deemahn - faworyt w konkursie na największą szkaradę w historii branży.

No widzisz - a ja czegos takiego bym w zyciu nie kupil jako glownego zegarka, ale gdybym mial duuuuzo pieniazkow ;) to w kolekcji zamiast Casio G-Shock mogloby sie to znalezc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Klasyki na Elite, albo i El primero cacuszka, ale to co wstawil deemahn - faworyt w konkursie na największą szkaradę w historii branży.

Oczywiście moim zdaniem.

Jezeli rzewczywiście niepopularna marka wśród gwiazek - to wygląd takiego jak na początku strony tłumaczy dlaczego.

a ja bym zamienil samochod wlasnie na to cacuszko ;) (bo tyle to kosztuje... oczywiscie gdybym mial kilka samochodow ;) )

no i jak pieknie tyka El Primero... najladniej ze wszystkich (ktore znam ;) )

dla mnie ten design byl nie do zniesienia 2 lata temu, ale od tego czasu minelo kilka zegarkow, no i gust tez sie zmienil - to swietny zegarek "imprezowy" o ile ktos nie boi sie nosic na rece fortuny :P

ale zgadzam sie, ze na jedyny/pierwszy zegarek wiekszosc Zenithow (poza typowymi Elite) sie nie nadaje.

znawcy tematu wiedza co to za firma, ale dla calej reszty Zenith kojarzy sie gorzej niz takie zacne marki jak Krug Baumen czy Jacques Montegne, ktore jak wszyscy wiedza sa szwajcarami z tradycja a nie jakims "ruskiem" :) (przepraszam milosnikow zegarkow rosyjskich, to nie ma byc obrazliwe dla np. Poljotow - sam mialem :) )

i mimo calego szacunku dla "znanych osob", gwiazdeczek i innych spiewajacych na lodzie, oni nie maja zielonego pojecia, ze w kwarcu znajduje sie bateria i ze sa jeszcze zegarki z dusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się że tak się się dzieje w Polsce, na świecie jest to bardzo znana i ceniona marka którą kojarzy się z zegarkami a nie długopisami czy aparatami foto ;)

Niektórym może się nie podobać że weszła w skład LVMH która kojarzy się z modą (przynajmniej mi, ale tez z moim ulubionym koniakiem więc nieźle)

dzięki temu jednak Zenith zyskał ogromny budżet na reklamę i dalszy rozwój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 5Stan8

Mam Zenith-a z mechanizmem El Primero i problem gdzie mógłbym go oddać do przeglądu. O ile dobrze pamiętam mechanizm ten jest też montowany w Rolexach ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Mam Zenith-a z mechanizmem El Primero i problem gdzie mógłbym go oddać do przeglądu. O ile dobrze pamiętam mechanizm ten jest też montowany w Rolexach ...

Spróbuj zapytać w Warszawie w WPC na ul. Sosnkowskiego 1, albo w serwisie na ul. Ptasiej 2.Jeśli chcesz mogę się coś dowiedzieć, ale to dopiero jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście jestem fanem Zenith'a, jakiś czas temu dostałem katalog i jestem pewien, że każdy znalazłby coś dla siebie :)

Mam nadzieję, że kiedyś coś zakupię, a tymczasem cieszę się Zenith'em mojej żony :) (Baby Star Elite), która powiedziała, że jest to najpiękniejszy zagarek na świecie i żadnego innego już nie chce - więc teraz będę mógł pomyśleć o czymś dla siebie :)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 5Stan8
Spróbuj zapytać w Warszawie w WPC na ul. Sosnkowskiego 1, albo w serwisie na ul. Ptasiej 2.Jeśli chcesz mogę się coś dowiedzieć, ale to dopiero jutro.

Będę bardzo zobowiązany - mieszkam ponad 200 km od stolicy, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Będę bardzo zobowiązany - mieszkam ponad 200 km od stolicy, pozdrawiam.

Rozmawiałem dziś z przedstawicielem Tag Heuera i powiedział, że teoretycznie w serwisie powinni coś poradzić. Zadzwonię jutro do szefa serwisu i zapytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc może się mylę, ale z tego co wiem przedstawicielem marki "ZENITH" w Polsce jest Apart. Skoro tak, to w jednym z salonów Apartu (mają je prawie w każdym mieście pow. 100 tyś. mieszkańców) należy przekazac zegarek do serwisu.

Jeżeli nie ma fachowca w Polsce (a sadzę, że tak), wyślą twój zegarek do producenta. Będą to odpowiednio spore koszty, ale masz gwarancję profesjonalizmu takiego przegladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Byc może się mylę, ale z tego co wiem przedstawicielem marki "ZENITH" w Polsce jest Apart. Skoro tak, to w jednym z salonów Apartu (mają je prawie w każdym mieście pow. 100 tyś. mieszkańców) należy przekazac zegarek do serwisu.

Jeżeli nie ma fachowca w Polsce (a sadzę, że tak), wyślą twój zegarek do producenta. Będą to odpowiednio spore koszty, ale masz gwarancję profesjonalizmu takiego przegladu.

Koledze już odpisałem w innym temacie. Serwis Tag Heuera zrobi tą naprawę bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 5Stan8

Dokładnie tak jest - Apart przekazuje do Producenta. Koszt przyjęcia do naprawy ( wycena + transport ) to 500 - 2200 zł w zależności od zegarka ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem fanem tej marki od momentu, gdy w salonie zobaczyłem ChronoMastera na żywo. To nic, ze kosztował 40 kilozł, wygląd z nawiązką rekompensował taki mankament. Kiedyś (może bardzo odległe kiedyś) chciałbym mieć model z kolekcji ChronoMaster, jakiegoś Moonphase, Moonage albo Grande Date.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiedyś (może bardzo odległe kiedyś) chciałbym mieć model z kolekcji ChronoMaster, jakiegoś Moonphase, Moonage albo Grande Date.
I tego Ci zycze z calego serca bo to niedocenione wg mnie zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie zastanawiał mały rozgłos wokół tej marki, bo stronę oficjalną mają bardzo profesjonalnie wykonaną ( oceniam jako informatyk :)), może za granicą jest zdecydowanie lepiej z postrzeganiem zenitha. Nie dość że u nas kojarzy się z ruskimi aparatami ( 80 procent ludzi na hasło zenith skojarzy zdiełano w ZSRR) na domiar złego w logo jest piękna gwiazda niemal odkalkowana z ruskiej czapki czerwonoarmisty :) . Design nie jest zły fakt że dużo modeli jest mało czytelnych trochę nabździurgane jest na tarczach ale ma to swój urok i jest dość oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Design nie jest zły fakt że dużo modeli jest mało czytelnych trochę nabździurgane jest na tarczach ale ma to swój urok i jest dość oryginalne.
Wlasnie - sa oryginalne, tak jak oryginalny i dla wielu obrzydliwy design maja Panerai a jednak ich popularnosc jest jak dla mnie troszke przerysowana. Chcialbym miec jakiegos Panerai w swojej kolekcji ale za te pieniadze zawsze wybiore cos innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.