Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

klapouch

Gdzie kupić samuraja

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem takiej polityki, dlaczego w U.S. gdzie średnia płaca jest jaka jest. Zegarki mają w takich cenach. Przecież gdyby Seiko nawet w Europie rzuciło takie zegarki to by poszły jak bułki. U nas w takiej cenie bez cła i Vatu to można kupić skx a to chyba troszkę inna półka. Do tego, nie dość że U.S. to nawet posłać nie mogą normalnie dyskryminacja. Akurat Seiko i chyba Citizenów nie mogą wysłać bez sensu.

Najgorsze jest to, że nawet nie mogę zapłacić za niego z Polski. Korespondowałęm z nimi, ale chyba odpuszcze. Co prawda kolega ma zapytać brata z Chicago, ale jak mam mu wysyłać kaskę żeby zapłacił a potem słał do mnie to troszkę za dużo zachodu mi się zdaje.

Zapytałem jeszcze jakiegoś kolesia z USA co wystawia zegarki na allegro ile by policzył sobie za wystawienie zegarka kupionego w USA za 219 USD zobaczymy co napisze

P.S. koleś z allegro napisał że pobiera za taką operacje 20% prowizji jak dla mnie trochę za dużo tej prowizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem czy taka oferta kusząca. po doliczeniu vatu i cła wyjdzie ponad 900zl. A to już jak na japoński automat całkiem spora suma.

Niedawno za używanego samiego tyle zapłaciłem, więc na nowy za te same pieniądze tym bardziej bym się skusił ;)

A stwierdzenia "jak na japoński automat całkiem spora suma" chyba nie rozumiem. Jakbyś napisał jak na ten akurat model, to fakt- nie jest to super wypas, ale uogólnianie jest trochę nie na miejscu. Sam mam sumiaczka np, a jest to jak pewnie doskonale wiesz model kosztujący jako nowy minimum 2 koła i według wielu opinii są to najlepiej wydane pieniądze na zegarek(tzn za tą kasę nic lepszego się nie znajdzie), a przecież są duuużo droższe japońskie automaty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki, zdublował się post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znów ja.

Panowie klient z allegro o którym pisałem mieszka w USA może nam taki zegarek wystawić na allegro. Ogólnie ma dość sporo pozytywów napisał mi, że;

Ten sklep widze, ze oferuje darmowa przesylke oraz nie dolicza podatku, czyli koszt zamowienia byl by: 869zl plus 29zl koszt dostawy kurierskiej. Troszkę prowizji naliczył, ale w końcu nikt nie pracuje za darmo.

Teraz pytanie; czy się ktoś chciałby zamówić taki zegarek i czy będą to dobrze wydane pieniądze na zegarek ponieważ w moim przypadku chciałem wydać 650 -700 plnów a nie prawie 900. zastanawiałem nad skx007 bo w takiej cenie bym go wychaczył lub używanego SRB0043 z nowszym mechanizmem. Jesli mogę was prosić o sugestie to będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno za używanego samiego tyle zapłaciłem, więc na nowy za te same pieniądze tym bardziej bym się skusił ;)

A stwierdzenia "jak na japoński automat całkiem spora suma" chyba nie rozumiem. Jakbyś napisał jak na ten akurat model, to fakt- nie jest to super wypas, ale uogólnianie jest trochę nie na miejscu. Sam mam sumiaczka np, a jest to jak pewnie doskonale wiesz model kosztujący jako nowy minimum 2 koła i według wielu opinii są to najlepiej wydane pieniądze na zegarek(tzn za tą kasę nic lepszego się nie znajdzie), a przecież są duuużo droższe japońskie automaty...

Chodziło mi o ten konkretny model który poza pewną ''magią'' jaką go otoczono nie oferuje nic nadzwyczajnego. Miałem wszystkie divery seiko, sumo także. Nowe sumo można było za 1700zl spokojnie wyrwać w tej kasie rzeczywiście wybitny zegarek...ale tam siedział lepszy mechanizm niż w Samuraju no i piekna koperta. Przypominam, że ceny Samuraja kiedy był normalnie dostępny były w okolicach 400-600zl a zdarzały się na forum używki za 300zl ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się zastanawiać , chętnie bym też zakupił " nówkę sztukę " , tylko tendencja wzrostowa , zresztą daleko nie trzeba szukać , bo wczoraj używka w bardzo dobrym stanie poszła na jebaju za 330 $ . Taniej nie będzie , jeżeli jest taka możliwość to pisze się na jedną sztukę ( a może nawet dwie ) .

Pozdro

Seiko Ninja Limited Edition

Seiko Orange Samurai Limited Edition

Seiko Black Samurai dwie sztuki

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

i jeszcze kilka Seiko i Citizenów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem takiej polityki, dlaczego w U.S. gdzie średnia płaca jest jaka jest. Zegarki mają w takich cenach. Przecież gdyby Seiko nawet w Europie rzuciło takie zegarki to by poszły jak bułki. U nas w takiej cenie bez cła i Vatu to można kupić skx a to chyba troszkę inna półka.

Ta sama "półka". Tak jak Marco pisze, kiedy był normalnie dostępny, był mniej więcej w cenie Monstera lub 007 (tytanowy był może trochę droższy). Bebechy Samuraj ma takie same jak skx-y, koperta specyficzna, ale żeby jakościowo przewyższał jakoś specjalnie np Monstera, to raczej nie... Po prostu brak dostępności wywindował cenę.

Teoretycznie może zdarzyć się tak, że Seiko na powrót zacznie produkować Samuraja, bo przecież nigdy nie było deklaracji, że produkcja została zakończona raz na zawsze... i wówczas, w takim przypadku cena zapewne by z powrotem spadła.

Pytanie czy warto brać za 900zł? Nie wiem, zależy jak komu zależy. Kiedyś krótko miałem Samuraja, i jakoś nie tęsknię, więc stwierdzam że Mnie nie zależy, więc dla mnie nie jest tyle wart. Ale jak komu zależy i w kult Samuraja wierzy, to przepłacić się należy ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fugazus jako były posiadacz skxa podpowiem Tobie żebyś zostawił go sobie na później.Klasyczny diver z piękna kopertą, okrągłymi indeksami które nie każdemu podpasują .Wyglądowo jest też najmniejszy ze wszystkich wymienionych.

SRB0043 to nowy duży diver,może się podobać.Guma do tego zegarka jest rewelacyjna,bransoleta pewnie też.Bardzo fajnie układa się na ręce z racji nisko/płasko osadzonego dekla.

Namawiam jednak jeśli jest możliwość nie rezygnuj z samuraja skoro się Tobie podoba.Raz ,że zdobycie go sprawia ogromną radość(nowego to już wogóle).Dwa (moim zdaniem)jest najelegantszym z diverów i pasuje praktycznie do wszystkiego ;) .

Ps:Oczywiście piszę się jak będzie taka możliwość na nowego samuraja w tej cenie.

Daj znać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem zapytanie jak to można rozwiązać technicznie, bo osoby które są zainterresowane rozrzucone sa po całej polsce. Na pewno nie będzie VATu od tej kwoty i żadnych dodatkowych kosztów.

Jak tylko dostanę jakieś informacje dam znać.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja też czekam z niecierpliwością na dalsze informacje i potwierdzam zainteresowanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie, ponieważ jestem osobą zdecydowaną kupić sobie Samuraja (Jak ja się żonie wytłumacze z przekroczonego limitu) po ustaleniach z klientem z allegro podaje jego dane (oby mnie administrator za to nie zbanował).

Piszcie to Pana Piotra adres email; [email protected] strona internetowa www.ForLessThanEver.com użytkownik na allegro kowalkowal

W temacie podajcie hasło FUGAZ - wiem mało oryginalne ale tak na mnie wołają i nie będziecie musieli siętłumaczyć co chcecie i co was interesuje. Sympatyczny Pan poinformuje was o wszystkich szczegółach.

Pozdrawiam i mam nadzieje, że mają do sprzedania więcej niż jeden zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie będzie VATu od tej kwoty i żadnych dodatkowych kosztów.

z tym "na pewno" to bym się bardzo kłócił, albo wręcz bym napisał, że prawie na pewno będzie vat i cło, bo nie wierzę, aby przy paczce ze stanów urząd nie zastanawiał się cóż to jest i nic nie dowalił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym poczatku korespondencji pytałem o to. Wiem tylko tyle, że wysyłają towary w opakowaniu zbiorczym do Polski i potem rozsyłają do klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, to w takim razie dużo zmienia. Jeśli wysyłają ze stanów do swojej siedziby w kraju, to czy dowalą czy nie to jest ich zmartwienie, a do towaru rozsyłanego po Polsce już się nikt nie doczepi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawa z samurajem?Działa ktoś?

No właśnie - działa ktoś? Jestem bardzo wstępnie, ale poważnie zainteresowany tematem.

All That You Can't Live Behind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakieś 3 tygodnie na 99,9% będę miał na sprzedaż 3 nówki sztuki w cenie 1000zł za sztuke. Jeśli ktoś by reflektował to zapraszam na pm.

Pozdrawiam

Kamil

Pozdrawiam

Kamil

Seiko flightmaster

Certina DS Podium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój już do mnie jedzie :rolleyes:

p.s. dzięki temu forum wypatrzyłem Samuraia i zachorowałem na niego :blink:

Jak dojedzie wrzucę jakąś fotkę B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój już do mnie jedzie :rolleyes:

p.s. dzięki temu forum wypatrzyłem Samuraia i zachorowałem na niego :blink:

Jak dojedzie wrzucę jakąś fotkę B)

Gdzie upolowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, widzę, że już podnieśli cenę...

Był na tej stronie po 219$, a dziś już 269$

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duży popyt, więc chcą skorzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zaczynają " wypływać " te Samuraje na amerykańskim ebay-u po 350$ .

Pozdr

Seiko Ninja Limited Edition

Seiko Orange Samurai Limited Edition

Seiko Black Samurai dwie sztuki

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

i jeszcze kilka Seiko i Citizenów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł wreszcie mój :lol:

Fotka robiona na szybko poniżej, nawet nie zdążyłem przestawić czasu i daty ;), muszę tylko skrócić bransoletę.

post-31189-0-11890000-1331588663.jpg

Uploaded with ImageShack.us

p.s. czy ktoś wie jak się skraca bransoletę i gdzie znajdę instrukcję w języku polskim ?, będę wdzięczny za podpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny samurai.

Bransoletę skraca się wybijając bolce z łączenia poszczególnych elementów nic trudnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.