Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość GORKY 8

temat o rowerach

Rekomendowane odpowiedzi

Ilekroć widzę ramkę Cube, od razu chcę taką mieć:P Uwielbiam je:D

A ile za niego chcą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Meksyk, ile ten rower kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

około 1k Euro

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: manualny impulsator kinetyczny ! :D:):)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to pewnie dlatego że jesteśmy twardym zespołem :twisted:

..pozwoliłem sobie przedstawić - rower niczym zegarek jest pamiiatkowy tak ten po dziadku - żaden góralczyk na asfalcie nie może sie równać z tą rakietą - a jazda z górki to najwyższa przyjemność - smigam na codzień i zakochalaem się w tym wehikule

rusek na nadgarstku i 52 lata między nogami

post-157-0-30281000-1330804374.jpgObrazek

post-157-0-48019600-1330804377.jpgObrazek

post-157-0-18380300-1330804379.jpgObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

post-157-0-80846600-1330804385.jpgObrazek

p.s. dla niektórych jazda takim rowerem to obciach a dla niektórych cyna - co myślicie i czy byści przejechali na takiej kozie centrum miasta ?

i link do kosza gdzie mój temat wylądował

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=22436

rower w niezłym stanie widać ze jest oczkiem w głowie swojego właściciela' date=' miałem nieco starszy z tym że po babci niestety pod naciskiem nalegań rodziny trafił ostatecznie na złom' date=' niema to jak miec pamiątki po przodkach.[/quote'']
czy byści przejechali na takiej kozie centrum miasta ?

a czemu by nie :?:

...bo tak się utarło że jak nie góral to nie rower tyle że w mieście rower górski jest zbędny

mój popularny jest już odarty to że wygląda dobrze zawdzięcza kosmetyką samochodowym i 2 godzinom pracy nad nim po zimowaniu na strychu

Jak dla mnie to piękny rower i jeśli by mi się trafiła taka koza to pewnie bym ją kupił bez zastanowienia. Sam mam rower do trochę ostrzejszej jazdy i lubię nowinki techniczne związane z dwoma kółkami jednak czysta linia tego roweru jest po prostu piękna. Prostota i minimalizm. Byłbym dumny z tego gdybym mógł jeździć takim cackiem. Może podobny sobie kiedyś sprawię.
ja jeżdże 30letnią kolażówą koloru cukierkowego błękitu
...na allegro był podobny model kosztował 50 zł ale był na wypasie miał z przodu nie uciety błotnik jak u mnie

orginalne manetki - *ja te pomarańczowe kupiłem za 1 zł na targu ale pod epokę pasuje' date=' nóżkę i oświetlenie aha i dzwonek tamtem posiadał

mój powinien mieć jeszcze osłonę na zbatkę przednią

---mam jeszcze wigry 2 - niebieski kolor na orginalnym ogumieniu - też czasami pomykam tylko po płaskim lepiej bo pod górę można się zajechać

taka ciekawostka w wigrach 2 - wkładano zestaw kluczy rowerowych w ramę składaka i po złamaniu w pół można było te klucze wydobyć - nie każdy o tym wiedział z posiadaczy[/quote']

Bardzo fajna maszyna :P Ma swój urok

p.s. dla niektórych jazda takim rowerem to obciach a dla niektórych cyna - co myślicie i czy byści przejechali na takiej kozie centrum miasta ?

Myślę' date=' że teraz taki rower jest bardzo na czasie :D wystarczy spojrzeć co produkuje np. firma KROSS - rowery w stylu retro :)

Zresztą jak byłem w Amsterdamie czy Berlinie to górali było mało, a takie poczciwe maszynki non stop śmigały :)[/quote']

Dziadek mojego teścia miał 73 lata między nogami' date=' jak go (teścia) poczynał, więc 52 lata nie jest jeszcze takie złe. :wink:

A co do roweru - piękny, zadbany, elegancki. W zeszłym roku wyrzucili mnie do Holandii na szkolenie, do miasteczka akademickiego - Twój rower byłby tam jednym z młodszych i lepiej zachowanych (a kto w Holandii był ten wi ile tam rowerów jeździ) - bez kompleksów do centrum![/quote']

No tak... Trza się w końcu przyznać. Od pół roku codziennie (no znarzało sie że raz czy dwa nie zajrzałem) szukam na allegro takiego właśnie roweru. I co? I g**no. W większości same damki. Nie ma nic godnego uwagi. 3 razy były. raz wycofał sprzedawca na minutę przed końcem' date=' za drugim razem nawet udało mi się kupić na kup teraz jednak w pare minut potem sprzedawca zadzwonił i powiedział żę sprzedał już go i szedł wycofać aucje a tu moja oferta, za trzecim razem (w tą niedziele) sytuacja 1. I tak to wygląda... I teraz po przejrzeniu dziau rowerów na allegro zaglądam na forum a tu temacik ;) A tak na serio. Ma może ktoś takie cuś i chciałby się pozbyć?[/quote']
Jan rower ma klasę. W pewnym sensie jest wyczynowy.

Trzeba być palantem' date=' żeby tego nie dostrzec i nie docenić.

Załączam wyrazy szacunku.[/quote']

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny rower, tylko siobło chyba nowsze. Ja bym widział tu skórzane np. Brooks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Grzegorzu z żalem stwierdzam, że w pewnych sytuacjach jakby brakowało ci polotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misie podoba :mrgreen: Fajna akcja z tymi zegarkowymi akcentami.

Dla mnie jednak zdecydowanie najprzyjemniejszy jest Submariner

Elite_submariner.jpg

:shock: :shock: :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość robert cichocki

rowery piękna rzecz:)

pochwalę sie na początek swoim góralem, fotki szosy przy innej okazji:)

980f7ab99ea9396e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjny sprzęt, Robert. Sam kompletowałeś komponenty, czy on występował w takiej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość robert cichocki

rama w wraz z damperami ze stanów:) ale od polskiego dystrybutora, to wersja anodyzowana ,anie malowana;) reszta składana własnoręcznie, obecnie inne siodełko jakieś karbonowe selle italia.:) linki nokona:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Potrzebuje b. szybko złożyć rower, bo poprzedni zginął ......pod kolami śmieciarki.

Wymagania:

- 1000 zl ( 240 funtow).

- rama 21 cali

- raczej cross, głownie będzie sie jeździć po mieście ( planowany jest zakup 2 kompletow opon na miasto i teren)

- wolałbym kupić podstawowy model w miarę dobrej firmy, niż wypasiona konstrukcje. ( Na jakie firmy zwrócić uwagę ?)

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można kolarzówke wymyć na orlenie na myjece ciśnieniowej i z pianką aktywną ? głównie chodzi mi o przerzutki i koła bo strasznie rower zapuściłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

mozna. Ja myłem swoją błękitną strzałę :lol: na stacji i nic sie nie stało. tylko trzeba z daleka bo cisnienie strasznie mocne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mozna. Ja myłem swoją błękitną strzałę :lol: na stacji i nic sie nie stało.

DZIĘKI ! hehe moja strzała też jest błękitna :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie po:

-piastach

-suporcie

-wlocie sztycy podsiodłowej w ramę

-sterach

Chyba, że masz w planie rozbierać to wszystko i smarować nie później niż w ciągu 24 godzin po myciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ogromny wybór preparatów do mycia roweru. Lepiej zainwestuj ok 20zł w taki specyfik, bo możesz narobić więcej szkody niz pożytku.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc czas pochwalić się moim Levelkiem A2 :grin:

0f67a95d3aee8876.jpg

f4521189a24e7601.jpg

9455b6a1b6221610.jpg

i zaprosić na rowerowy blog 8)

planowany upgrade: rs tora, avid sd7, set sram x.9 (triggery) i jakieś gustowne siodełko selle italia :lol:

a tu najlepsze forum rowerowe w sieci :twisted: http://www.bikeforum.pl/index.php (pod nickiem Qlu)

pzdr :wink:

_______________________________ _

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.