Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kadarius

Stały monitoring allegro - kazet30

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie to już trzeci sprzedający ten zegarek od początku lutego.... Ciekawe ilu jeszcze będzie miał właścicieli.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

A tu taka tfurczość. Co prawda napisane, że to nie oryginał, ale i tak patrzeć się nie da na tę profanację biednego Majaczka ;) Co on komu zawinil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627722238 Taki zegarek (alfa) myślałem,że powinien mieć mechanizm opisany po polsku.Zadałem grzeczne pytanie właścicielowi.Otrzymałem odpowiedź Szanowny Panie

Wszystkie zegarki produkowane w fabryce w Błoniu wypuszczane były raz z mechanizmami opisanymi w jezyku rosyjskim a raz w polskim, wiem iż na forum zegarkowym królują teorie spiskowe jakoby sprzedawcy na allegro maniakalnie wyłudzali pieniądze jednak proszę mi wierzyc iż odkąd stało się ono zbyt popularne przestało być merytoryczną wykładnią,

pozdrawiam.JAKA JEST PRAWDA ? steblink

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627722238 Taki zegarek (alfa) myślałem,że powinien mieć mechanizm opisany po polsku.Zadałem grzeczne pytanie właścicielowi.Otrzymałem odpowiedź Szanowny Panie

Wszystkie zegarki produkowane w fabryce w Błoniu wypuszczane były raz z mechanizmami opisanymi w jezyku rosyjskim a raz w polskim, wiem iż na forum zegarkowym królują teorie spiskowe jakoby sprzedawcy na allegro maniakalnie wyłudzali pieniądze jednak proszę mi wierzyc iż odkąd stało się ono zbyt popularne przestało być merytoryczną wykładnią,

pozdrawiam.JAKA JEST PRAWDA ? steblink

Mostki były sygnowane na oba sposoby. Tak samo zresztą jak dekle - część jest opisana po polsku z dużym logo Błonia, a część ma tylko numer lub wręcz nic. Polskich było/jest zdecydowanie mniej, zwłaszczamechanizmów. Jedyne czego się można doczepić w opisie to "zegarek z lat '70" - w latach '70 w Błoniu nie robiono już zegarków, produkcja to 1959-1969.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item626488538_przepiekny...ziecki_zim.html

Zimy nie wychodziły chyba w takich kopertach, Pobiedy na pewno :angry:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Tu akurat nie ma żadnego zgrzytu, bo takie koperty moim zdaniem w Zimach też były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu akurat nie ma żadnego zgrzytu, bo takie koperty moim zdaniem w Zimach też były.

były, były :angry: Ale 75 zeta to zdecydowanie za dużo. 30, no powiedzmy góra 40 zeta za ładną i stosunkowo nietypową tarczę możnaby dać.

A kolega Montechristo zaczyna co raz częściej ostro z cenami przeginać.

nu3330_MWSnap001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Zgadzam się, za rakietę w automacie i lodówę chyba ze 120 zł chce (no powiedzmy, że rakietę jeszcze rozumiem, bo jest rzadka). Jednak trzeba się przyzwyczajać do takich cen. Montechristo jest pionierem, ale nie długo będą one normą i chyba wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę. A jeśli nie, to lepiej to zrobić, bo przecież niedługo te zegarki zyskają status zabytków. Poza tym to mechaniki w końcu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Zgadzam się, za rakietę w automacie i lodówę chyba ze 120 zł chce (no powiedzmy, że rakietę jeszcze rozumiem, bo jest rzadka). Jednak trzeba się przyzwyczajać do takich cen. Montechristo jest pionierem, ale nie długo będą one normą i chyba wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę. A jeśli nie, to lepiej to zrobić, bo przecież niedługo te zegarki zyskają status zabytków. Poza tym to mechaniki w końcu...

3dzik ma aukcję z Łuczem z werkiem 2209, która kończy się za 3 dni, a cena dobija 300 zł... Nie jest jakiś wyjątkowy, nie jest jakiś super stary i bez ryski ... Takich samych lub ładniejszych mam kilka. I co? Ano, ja się tylko cieszę :angry:...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Tak, to jest druga strona medalu. Tylko, że jak już gdzieś skrobnąłem, kolekcjoeer to taki gość, co wydaje na swoje hobby mnóstwo a zarabia na nim właściwie tyle co nic. Fajnie, że niektóre nasze okazy "idą w cenę" ale tak na prawdę mnie to średnio pociesza. Nie zamierzam ich sprzedawać, ja chcę kupować i zdobywać. W sumie to na wzrastających cenach zegarków mamy i tak w plecy (ja na pewno).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje, do tej pory nie widziałem jeszcze zioma w takiej kopercie- stad mój błędny osąd. No ale jak to się mówi, całe, życie się człowiek uczy...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
potwierdzam Kadariusa, to oryginał

Także potwierdzam. :rolleyes: Mam taką samą, tyle, że pozłacaną.

post-22189-0-05926900-1331225049.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/506/dsc464615955121fp7.th.jpg

Edit: Ta pokazywana przez Uzopa na Allegro to jakaś już zmęczona życiem - widać po tarczy,

co dziwne, bo zegarek nie jest stary, produkcja +/- 1990.

Poza tym (prawie) na pewno koperta nie jest stalowa.

No i cena trzykrotnie przesadzona.

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby nasz ulubiony Kazet założył nowe konto? :(

http://www.allegro.p...hp?uid=14393547

Wygląda na to, że po prostu założył firmę, a przy okazji zmienił nick i założył nowe konto. Styl opisów aukcji pozostał w zasadzie bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazet założył firmę i w swojej bezczelności nie omieszkał się tym radosnym faktem podzielić ze wszystkimi, do których miał kontakt. Nigdy nic od niego nie kupiłem, przesłałem mu tylko kiedyś informację o podrabianym Komandirze, którego sprzedawał. Aż tu nagle dostaję informację o powołaniu firmy EuroKaZet - export, import, usługi dla ludności, manicure-pedicure, jaja w sosie. Powołuje się na swoją allegrową reputację, więc ma gość tupet.

Zresztą, niech mu się biznes kręci, pod warunkiem wszakże, że jako oficjalna firma będzie się kierował większym poziomem etyki, niż ten, który prezentował do tej pory. Jeśli nie, to biada jego kontrahentom.

Jeśli ktoś chce przeczytać rzeczonego maila od KaZeta, to proszę o kontakt na PW. Nie będę mu tu robił reklamy.

najbardziej mnie rozśmieszyło: wdrażanie norm ISO :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazet założył firmę i w swojej bezczelności nie omieszkał się tym radosnym faktem podzielić ze wszystkimi, do których miał kontakt. Nigdy nic od niego nie kupiłem, przesłałem mu tylko kiedyś informację o podrabianym Komandirze, którego sprzedawał. Aż tu nagle dostaję informację o powołaniu firmy EuroKaZet - export, import, usługi dla ludności, manicure-pedicure, jaja w sosie. Powołuje się na swoją allegrową reputację, więc ma gość tupet.

Zresztą, niech mu się biznes kręci, pod warunkiem wszakże, że jako oficjalna firma będzie się kierował większym poziomem etyki, niż ten, który prezentował do tej pory. Jeśli nie, to biada jego kontrahentom.

Jeśli ktoś chce przeczytać rzeczonego maila od KaZeta, to proszę o kontakt na PW. Nie będę mu tu robił reklamy.

najbardziej mnie rozśmieszyło: wdrażanie norm ISO :(

Być może do Ciebie specjalnie (złośliwie?) przesłał informację o powołaniu firmy, bo ja dawno dawno temu (jeszcze przed wybuchem "afery kazetowej") kupiłem u niego jakiegoś trupka na części, a żadnej informacji o jego nowej firmie nie dostałem. Aby za bardzo nie odbiegać od tematu - obecnie w jego ofercie pojawiła się ciekawa Mołnia o jeszcze ciekawszej cenie:

http://www.allegro.pl/item769095034_molnia_18_rubis_piekny_grawer_antyk_i_unikat_cud.html

Werk ma niewiele wspólnego z latami 50-tymi, o których mowa w opisie, sprawę ceny przemilczmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

A przy okazji, spójrzcie kto się do nas dzisiaj zarejestrował :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.