Pan Igor 33 #6601 Napisano 24 Stycznia 2008 Panowie! :oops: Nie przesadzajmy :oops: Dziękuję za miłe słowa (i oby prorocze co do powiększania kolekcji ), ale nie wiem czy trochę nie na wyrost :wink: Kolekcję kiedyś trzeba będzie ukierunkować :oops: A Omega wydaje się mi się strasznie mała (ehh, co te Panerai robią z ludźmi ) JLC piękny :shock: Pozdrawiam, Igor 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6602 Napisano 24 Stycznia 2008 Mariusz, ale bardziej niż tą rękę wolałbyś sam zegarek - jak sądzę? :wink: No jasne, tym bardziej, że właściciel ręki, a na niej tego wspaniałego zegarka wygląda na starszego ode mnie o jakieś minimum 35 lat. Z drugiej strony wątpię czy jak się ma na karku 30 lat, to można dysponować pieniędzmi pozwalającymi na tak bardzo kosztowny zakup. Pocieszające jest to, że najwspanialsze zakupy dopiero przede mną , no chyba, że śmierć dopadnie mnie wcześniej niż mógłbym przypuszczać :roll:. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Igor 33 #6603 Napisano 24 Stycznia 2008 no chyba, że śmierć dopadnie mnie wcześniej niż mógłbym przypuszczać :roll:. Nie ma co! Optymista z Ciebie... :oops: 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6604 Napisano 24 Stycznia 2008 Nie ma co! Optymista z Ciebie... :oops: Czasami mnie takie myśle nachodzą, ale wróćmy do zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6605 Napisano 24 Stycznia 2008 Mariusz, ale bardziej niż tą rękę wolałbyś sam zegarek - jak sądzę? :wink: No jasne, tym bardziej, że właściciel ręki, a na niej tego wspaniałego zegarka wygląda na starszego ode mnie o jakieś minimum 35 lat. Z drugiej strony wątpię czy jak się ma na karku 30 lat, to można dysponować pieniędzmi pozwalającymi na tak bardzo kosztowny zakup. Pocieszające jest to, że najwspanialsze zakupy dopiero przede mną , no chyba, że śmierć dopadnie mnie wcześniej niż mógłbym przypuszczać :roll:. Mariuszu, jak poznałeś wiek ręki? A te depresyjne myśli porzuc. Jest dobrze. Pozdrawiam Stanisław 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Igor 33 #6606 Napisano 24 Stycznia 2008 Mariuszu, jak poznałeś wiek ręki? Po ilości włosów na ręce 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6607 Napisano 24 Stycznia 2008 To od poziomu testosteronu? A do czego służy ta pierwsza niebieska wskazówka przy dniach miesiąca w JLC? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6608 Napisano 24 Stycznia 2008 Mariuszu, jak poznałeś wiek ręki? Po ilości włosów na ręce Po mocno pomarszczonej skórze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6609 Napisano 24 Stycznia 2008 A co o wskazówce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6610 Napisano 24 Stycznia 2008 A do czego służy ta pierwsza niebieska wskazówka przy dniach miesiąca w JLC? Do wskazywania dnia miesiąca . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6611 Napisano 24 Stycznia 2008 Ale są dwie, ta druga jak widac pokazuje dzień a po lewej stronie jest jeszcze jedna :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6612 Napisano 24 Stycznia 2008 Ale są dwie, ta druga jak widac pokazuje dzień a po lewej stronie jest jeszcze jedna :?: I ta też pokazuje dzień miesiąca, ale w zakresie od 1 do 16. Wtedy ta druga wskazówka przyjmuje pozycję za cyfrą 31. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #6613 Napisano 24 Stycznia 2008 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #6614 Napisano 24 Stycznia 2008 super, że ma świecącą małą sekundę - rzadkie i efektowne rozwiązanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pawel Frątczak #6615 Napisano 24 Stycznia 2008 To dla równowagi kolorystycznej: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6616 Napisano 24 Stycznia 2008 I ta też pokazuje dzień miesiąca, ale w zakresie od 1 do 16. Wtedy ta druga wskazówka przyjmuje pozycję za cyfrą 31. Pozdrawiam Dziękuję Mariuszu, nie wpadłbym na to, to taka "komplikacja" komplikacji. Czy już coś zastąpiło Marine? pozdrawiam Stanisław 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6617 Napisano 24 Stycznia 2008 Dziękuję Mariuszu, nie wpadłbym na to, to taka "komplikacja" komplikacji. Czy już coś zastąpiło Marine? Tak, Jaeger-LeCoultre MC . PozdrawiamMariusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6618 Napisano 24 Stycznia 2008 Gratuluję, pokażesz foto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #6619 Napisano 24 Stycznia 2008 Gratuluję, pokażesz foto? Dzięki . Zrobię foto w przyszłym tygodniu jak tylko kurier dotrze ze statywem pod aparat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław Ostrowski 0 #6620 Napisano 24 Stycznia 2008 Czekam z zaciekawieniem, JLC są moje faworyczne, szczególnie te dawniejsze. Moje zegarki to vintage 40-50 lata i trochę wcześniejsze, szególna słabośc do kostek art deco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #6621 Napisano 24 Stycznia 2008 Gratuluję Mariusz - kolejny wysmakowany czasomierz w kolekcji! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #6622 Napisano 25 Stycznia 2008 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #6623 Napisano 25 Stycznia 2008 Korba fajny jest ten orient ale paseczek to chyba za wąziutki mu dałeś. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #6624 Napisano 25 Stycznia 2008 Z takim go odebrałem. Mam go od godziny, jestem w pracy, a tu pasków na zmianę nie posiadam. On ma dziwny rozstaw uszu- 19mm. Ten pasek to 18stka. Upcham tam troche ''przechodzony'' pasek 20mm, który sie przytarł lub skurczył i na uszach 20 tez lata na boki. Więcej jego fotek w dziale: Wszystkie Inne. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #6625 Napisano 25 Stycznia 2008 wiem, ze nie jest cud swiatowego zegarmistrzostwa, ale mam do niego sentyment. kupilem go z 8 lat temu na urodziny, gdy dopiero zaczalem poznawac tajniki fachu, a cena bodajze 1100pln wydawala mi sie swiadczyc o jego klasie :oops: tak czy inaczej tego samego dnia co go kupilem i celebrowalem urodziny w nadmorskiej wiosce, zegarek wzial udzial w nierownej walce jubilat kontra najezdzcy (stad te liczne otarcia, a szkielko zostalo wymienione) i od tej pory mimo postepujacej swiadomosci o jego klasie postanowilem, ze sie go nie pozbede :-) i czasami go nawet nosze :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach