Gość feleksc #10901 Napisano 5 Maja 2009 Feleksc - są trzy wyjścia: po pierwsze albo pracujesz w chłodni , po drugie -wisiadł ci układ antywstrząsowy w aparacie po trzecie...nawet nie chcę o tym myśleć . Zegarek jak na "urządzenie do majsterkowania" bardzo fajny, ma taki profesjonalny wygląd. odpowiedz nr.2 i dzieki Feleksc pewnie jakiego trunku pokosztował olympus uz 750 bez stabilizacji a zdjecie z reki Balans bieli zły. Dlatego wychodzą na niebiesko wystarczy darmowy picassa i z głowy,ja zawsz zapominam przestawic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6312 #10902 Napisano 5 Maja 2009 teston: Ten Archi to 39mm? Jaki masz nadgarstek? Archie 42 mm, w nadgarstku mam jakieś 18 cm. 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #10903 Napisano 5 Maja 2009 ok. dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurant 2 #10904 Napisano 5 Maja 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10905 Napisano 6 Maja 2009 Dzisiaj taki wynalazek Dla osób nie posługujących się cyrylicą ??op? = Sztorm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #10906 Napisano 6 Maja 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10907 Napisano 6 Maja 2009 Dzisiaj taki wynalazek Dla osób nie posługujących się cyrylicą ??op? = Sztormjakieś problemy z fotką, odpala tylko do połowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10908 Napisano 6 Maja 2009 jakieś problemy z fotką, odpala tylko do połowy.U mnie otwiera się prawidłowo, na wszelki wypadek wrzuciłem jeszcze raz na serwer, powinno być O.K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10909 Napisano 6 Maja 2009 U mnie otwiera się prawidłowo, na wszelki wypadek wrzuciłem jeszcze raz na serwer, powinno być O.K. Jest OK, wcześniej nawet przy cytacie Twojego posta wchodziła mi tylko połowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlackBombay 0 #10910 Napisano 6 Maja 2009 Dopiero co przyszedł -- więc jak tu się nie pochwalić Jest świetny - polecam - jak na razie moje zegarkowe nr 1. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #10911 Napisano 6 Maja 2009 fajny ten sztorm a jaki w nim werk cyka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10912 Napisano 6 Maja 2009 fajny ten sztorm a jaki w nim werk cyka? W środku sobie śmiga "mało kultowa" Miyota Automatik 8215, 21 kamyków. Ten zegarek kupiłem z taką myślą że wstawię do niego precyzyjny mechanizm Wostok 2809 z mikroregulacją i dopasowaną do niego tarczą ( i kiedyś to zrobię ) ale tak mi się spodobał ( w realu wygląda lepiej niż na fotkach) że na razie nic w nim nie grzebię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #10913 Napisano 6 Maja 2009 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #10914 Napisano 6 Maja 2009 U mnie Rakieta - dzisiaj nie wyraźna jak pogoda... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10915 Napisano 6 Maja 2009 To żeby trochę zrusyfikować temat: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #10916 Napisano 6 Maja 2009 POwitoł@DonDonov: poka dokładniej swoją rakiebę, bo chyba mamy bliźniacze Zdjęcie z soboty, ale dziś też gościła na przegubie 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #10917 Napisano 6 Maja 2009 Mimo bezela,tarki jakiejś całkiem przyzwoity Sztorm...się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #10918 Napisano 6 Maja 2009 Mimo bezela,tarki jakiejś całkiem przyzwoity Sztorm...się podoba daj spokoj ani rusek ani japoniec chiniec czyli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #10919 Napisano 6 Maja 2009 chiniec czyli sie odezwał największy foumowy chinofob 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #10920 Napisano 6 Maja 2009 W środku sobie śmiga "mało kultowa" Miyota Automatik 8215, 21 kamyków. Ten zegarek kupiłem z taką myślą że wstawię do niego precyzyjny mechanizm Wostok 2809 z mikroregulacją i dopasowaną do niego tarczą ( i kiedyś to zrobię ) ale tak mi się spodobał ( w realu wygląda lepiej niż na fotkach) że na razie nic w nim nie grzebię. faktycznie z werkiem wostoczka moze byc swietny,a jak koperta-stal?dekiel przeszklony?pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10921 Napisano 6 Maja 2009 Koperta oczywiście stalowa, dekiel zakręcany przeszklony, szkło mineralne. Po wewnętrznych rozmiarach koperty można wnioskować że pierwotnie była przeznaczona do mechanizmu o większym kalibrze najprawdopodobniej molni 3602. Więc bez specjalnych przeróbek można tam zmieścić dowolny mechanizm. Tarcza będzie wykonana z miedzi z czarnym nadrukiem indeksów lub ewentualnie indeksy wypalane laserem i wypałnione czarną farbą , układ tarczy brdzie tak jak w oryginele. Najwiekszy problem będzie ze wskazówkami ponieważ 2809 ma dosyć duże średnice kół minutowego i godzinowego i tego problemu jeszcze nie rozwiązałem.P.S. Jakoś dziwnie dzisiaj działa to nasze forum, albo coć z serwerem, albo net "kuleje" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #10922 Napisano 6 Maja 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #10923 Napisano 6 Maja 2009 POwitoł@DonDonov: poka dokładniej swoją rakiebę, bo chyba mamy bliźniacze Bliźniaki nie, kuzynki na pewno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlik2012 0 #10924 Napisano 6 Maja 2009 Ja dziś miałem na ręce taki czasomierz. Jeśli ktoś posiada na jego temat jakieś informacje (ja znam tylko markę) i będzie łaskaw się nimi podzielić, to będę zobowiązany.PozdRO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #10925 Napisano 6 Maja 2009 Firme IWC wszyscy w klubie znają i cenią. By coś dokładnie można wypowiedzieć o tym zegarku trzeba by zobaczyć mechanizm , tam tez będzie oznaczenie werku. EDIT: Zegarek ma naciąg ręczny ? Jesli tak to w środku pewnie tyka legendarny cal. 89 http://www.timezone.com/library/comarticle...964764786093750 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach