goral666 2 #38151 Napisano 26 Listopada 2012 Jakiś konglomerat styli. Bazel z daytony, koperta tochę ebelowa, niestety komplikacja "regatowa" na tarczy stylistycznie daleka od mojego ideału. Jednym zdniem, wszystko gdzieś podpatrzone i nieudolnie wepchnięte do jednego projektu. chyba ktos slabo widzi, daytona ma bezel z tachymetrem, a tu jest kompas-róża wiatrów, poza tym jest to jeden z niewielu regatowych zegarków z mechanizmem automatycznym, pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #38152 Napisano 26 Listopada 2012 Jeżeli na podstawie takich zdjęć jesteś w stanie stwierdzić autentyczność zegarka, to zwyczajnie bajerujesz!I vice versa. Ty na podstawie tego zdjęcia stwierdzasz nieautentyczność, opierając się tylko na odcieniu tarczy. W żółtym oświetleniu, każda biała powierzchnia będzie żółta. Ponadto automatyka balansu bieli jest zawodna. Na przykład światło od monitorów lcd lubi ogłupiać automatykę balansu bieli, która w srajfonach i tak nie jest najlepsza 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #38153 Napisano 26 Listopada 2012 chyba ktos slabo widzi, daytona ma bezel z tachymetrem, a tu jest kompas-róża wiatrów, poza tym jest to jeden z niewielu regatowych zegarków z mechanizmem automatycznym, pozdrawiam.Jest sporo zegarków automatycznych regatowych. Ma je np Alpina, Omega, Bvlgari a nawet LV Chyba też Panerai ale nie jestem pewien... No i pewnie sporo innych producentów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Andrzej100 #38154 Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) jestem praktykiem i miałem już wiekszość z tych modeli ( samych IWC około 15 ) , ostatnio rozpoznalem bardzo dobrze zrobioną podróbkę 7dniowego na ręku u klienta w sklepie z zegarkami , w którym akurat byłem - a nawet sprzedawcy nie rozpoznali więc nie bajeruję wbrew Twemu twierdzeniu ..Czy wobec tego Tissot Seastar II z mechanizmem ETA 2836-2 na poniższym zdjęciu jest oryginalny? Edytowane 26 Listopada 2012 przez Andrzej100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hookie 1 #38155 Napisano 26 Listopada 2012 Ostrzegam, karmicie trolla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 42 #38156 Napisano 26 Listopada 2012 fajna omegaco to za pasek jest ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #38157 Napisano 26 Listopada 2012 Jakiś konglomerat styli. Bazel z daytony, koperta tochę ebelowa, niestety komplikacja "regatowa" na tarczy stylistycznie daleka od mojego ideału. Jednym zdniem, wszystko gdzieś podpatrzone i nieudolnie wepchnięte do jednego projektu. musze przeprosic, pomylilem zdjecia i zamiescilem nie to ktore zamierzalem, poprawie sie, ten bezel nigdy nie powinien znalezc sie w skiperze, Gratuluje spostrzegawczosci, jeszcze raz przepraszam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #38158 Napisano 26 Listopada 2012 Goral666, nic się nie stało. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darmar41 15 #38159 Napisano 26 Listopada 2012 Wysłane za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #38160 Napisano 26 Listopada 2012 Oooo, fajnie Szkoda, że zdjęcie nieco niezbyt wyraźne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #38161 Napisano 26 Listopada 2012 Gratulacje, wszystkie mają taki sam przebieg? 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #38162 Napisano 26 Listopada 2012 musze przeprosic, pomylilem zdjecia i zamiescilem nie to ktore zamierzalem, poprawie sie, ten bezel nigdy nie powinien znalezc sie w skiperze, Gratuluje spostrzegawczosci, jeszcze raz przepraszam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #38163 Napisano 26 Listopada 2012 to jest prawidłowy skipper. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darmar41 15 #38164 Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) ręka drzala mi z emocji, przepraszam Gratulacje, wszystkie mają taki sam przebieg? zegarek nie jest mój, przymierzalem go tylko w Od Czasu Do Czasu :-) to na razie egzemplarz demonstracyjny, nie na sprzedaż. nr seryjny 2 Co do samego watcha, to bardzo fajny casual/sportowy. Tarcza graficznie bardzo fajna i klimatyczna, ale pozostawila na mnie wrazenie nieco tanio wykonanej. Niemniej z chęcią bym go nosił. Bardzo fajny pasek, gruby, miękki i dobrze wykonany rally. Ogolnie bardzo na plus pzdrDarekWysłane za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Listopada 2012 przez darmar41 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28156 #38165 Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Dzień jak codzień Śmigane za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 27 Listopada 2012 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #38166 Napisano 27 Listopada 2012 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #38167 Napisano 27 Listopada 2012 Santino - piekny zegarek , gratulacje. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mieczyslaw83 1 #38168 Napisano 27 Listopada 2012 Niedowidzę co to za zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #38169 Napisano 27 Listopada 2012 A mnie się dziś nie chce świeżego zdjęcia robić. Jeszcze Andrzej pomyśli, że noszę podróbkę... Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #38170 Napisano 27 Listopada 2012 Niedowidzę co to za zegarek? https://www.bernhardtwatch.com/index.php?id=31 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabbo 50 #38171 Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) fajna omegaco to za pasek jest ? Dzięki. Pasek to krokodyl od Kaina Edytowane 27 Listopada 2012 przez dabbo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 348 #38172 Napisano 27 Listopada 2012 Wysłane za pomocą Tapatalk fajny "warszau" nawet na onecie albo wp ostatnio je pokazywali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #38173 Napisano 27 Listopada 2012 M-Force 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #38174 Napisano 27 Listopada 2012 A mnie się dziś nie chce świeżego zdjęcia robić. Jeszcze Andrzej pomyśli, że noszę podróbkę... Pozdrawiam, Super klasa oldschoolu ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 87 #38175 Napisano 27 Listopada 2012 A mnie się dziś nie chce świeżego zdjęcia robić. Jeszcze Andrzej pomyśli, że noszę podróbkę... Pozdrawiam, Podróba.Data się nie zgadza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach