Lincoln Six Echo 72330 #3951 Napisano 1 Kwietnia 2018 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #3952 Napisano 1 Kwietnia 2018 Piękny okaz :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #3953 Napisano 2 Kwietnia 2018 Częściej ostatnio leżakuje, niż jest na nadgarstku, więc skoro już wskoczył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3954 Napisano 4 Kwietnia 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8503 #3955 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dla mnie najlepsze "dziecko" orienta Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3956 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Dla mnie najlepsze "dziecko" orienta Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaDla mnie też Tym bardziej, że to jedyny mój Orient Strasznie spodobał mi się jego "bauhausowy" klimat. Tylko ten nieszczęsny rozstaw uszu... Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #3957 Napisano 4 Kwietnia 2018 Gratuluję! To mój must have jeśli chodzi o kolor, jeszcze cygan z jasną tarczą mi się podoba. Bambino jako garniturowiec (choć nie tylko, wystarczy zmienić pasek) to praktycznie idealny zegar. Piękny, prosty, uniwersalny, z duszą, rozpoznawalny przez miłośników jak i mniej znających się na zegarkach, idealny na mniejsze i większe nadgarstki, TANI. Czego chcieć więcej? 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8503 #3958 Napisano 4 Kwietnia 2018 ja mam ver 4 w tym kolorze jak kupię taki jak twój - więcej mi nie trzeba 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3959 Napisano 4 Kwietnia 2018 Gratuluję! To mój must have jeśli chodzi o kolor, jeszcze cygan z jasną tarczą mi się podoba. Bambino jako garniturowiec (choć nie tylko, wystarczy zmienić pasek) to praktycznie idealny zegar. Piękny, prosty, uniwersalny, z duszą, rozpoznawalny przez miłośników jak i mniej znających się na zegarkach, idealny na mniejsze i większe nadgarstki, TANI. Czego chcieć więcej? Fakt, zegarek prezentuje się bardzo zacnie, zdecydowanie "drożej" niż cena z metki. Świetnie wygląda wypukłe szkło, nadające projektowi takiego retro klimatu. Pasek ori dość sztywny, ale i tak o niebo lepszy niż ten, który jest np. w SARBie Alpiniście Zresztą pasek to najmniejszy problem, bo zawsze można go wymienić. Tylko te 21 mm rozstawu uszu... Ale da się z tym żyć ja mam ver 4 w tym kolorze jak kupię taki jak twój - więcej mi nie trzebav4 to był mój drugi wybór, choć w innym kolorze. No i tu jest przynajmniej rozsądny rozstaw uszu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #3960 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) v4 to był mój drugi wybór, choć w innym kolorze. No i tu jest przynajmniej rozsądny rozstaw uszu Ale i rozmiar spory. Strasznie lubię ten zegarek, ale żałuję, że nie jest mniejszy o te 2 mm. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3961 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Ten argument tez rozważłm i stąd jednak taki a nie inny wybór. Dla mnie te 40,5 mm średnicy jest w sam raz. 42 mm jednak trochę za dużo, biorąc też pod uwagę stosunkowo wąską lunetę, która dodatkowo optycznie powiększa v4. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #3962 Napisano 4 Kwietnia 2018 W końcu na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3963 Napisano 4 Kwietnia 2018 Pierwszy dzień z Ray-em wydaję się być udanym dniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3964 Napisano 4 Kwietnia 2018 A dzień z Rayem to w ogóle może nie być udany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3965 Napisano 4 Kwietnia 2018 A dzień z Rayem to w ogóle może nie być udany?Teraz już wiem że nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3966 Napisano 4 Kwietnia 2018 W końcu masz coś ładnego, a nie tylko użytecznego W kategorii najładniejszy nurek do tysiąca (może nawet dwóch?), Blue Ray wygrywa.Do tego rozsądny/wygodny rozmiar. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5754 #3967 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) W końcu masz coś ładnego, a nie tylko użytecznego W kategorii najładniejszy nurek do tysiąca (może nawet dwóch?), Blue Ray wygrywa.Do tego rozsądny/wygodny rozmiar. Zgadzam się w całej rozciągłości - mam ten zegarek od sześciu lat a to przy rotacji jaka u mnie panuje o czymś świadczy - tyle że z "dinksem" mam bo bez "dinksa" wtedy nie robili Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3968 Napisano 4 Kwietnia 2018 ... do tysiąca (może nawet dwóch?), Blue Ray wygrywa. Tera to odleciałeś i to grubo Sumo, mówi Ci to coś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5754 #3969 Napisano 4 Kwietnia 2018 Tera to odleciałeś i to grubo Sumo, mówi Ci to coś? Sumo owszem - gdyby nie 20 w uszach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3970 Napisano 4 Kwietnia 2018 Tak szczerze Piotrek to bardziej Sumo pasuję 20 w uszach niż 22 w Ray-u 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3971 Napisano 4 Kwietnia 2018 Sumo? Sumo to nie jest piękny zegar, bo jest skopany. Jest, bo jest i tyle. Wskazówki mi się nie podobają, są zbyt masywne i jakieś kanciaste. Bezel - nieproporcjonalne napisy. No i te 20 mm w uszach wzięte z du.py Ray zjada sumo zwartą, przemyślaną stylistyką, pomimo tego, że sumo jest lepiej wykonane ogólnie. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5754 #3972 Napisano 4 Kwietnia 2018 Tak szczerze Piotrek to bardziej Sumo pasuję 20 w uszach niż 22 w Ray-u Tomku masz rację tyle że Sumo ma 44mm a Ray 41 - co nie zmienia faktu że Sumo obowiązkowo też należy posiadać na stanie magazynowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3973 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Sumo? Sumo to nie jest piękny zegar, bo jest skopany. Jest, bo jest i tyle. Wskazówki mi się nie podobają, są zbyt masywne i jakieś kanciaste. Bezel - nieproporcjonalne napisy. No i te 20 mm w uszach wzięte z du.py Ray zjada sumo zwartą, przemyślaną stylistyką, pomimo tego, że sumo jest lepiej wykonane ogólnie.Powaga? Bierzesz coś? To jest kwintesencja Sumo A sam kształt koperty to poezja ... Tomku masz rację tyle że Sumo ma 44mm a Ray 41 - co nie zmienia faktu że Sumo obowiązkowo też należy posiadać na stanie magazynowym No właśnie o tym mówię. 20 mm. w Ray-u wyglądałoby zdecydowanie lepiej No ale ze stanem magazynowym się zgadzam Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3974 Napisano 4 Kwietnia 2018 Sumo ma tyle samo finezji i piękna co ten pan: A szerokość w uszach jest tak proporcjonalna jak u tego pana pasek przechodzący między pośladkami.Poproś go, niech się obróci 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #3975 Napisano 4 Kwietnia 2018 Słońce, przesadzasz Jakbyś miał na stanie magazynowym, jak to Piotrek mawia to byś pewnie inaczej ćwierkał i zachwalał Tak jak to było z GTS, X-em i.t.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach