Gość fidelio #4351 Napisano 15 Czerwca 2018 Spoko, na rzeczowe argumenty nawet ja nie jestem impregnowany ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8471 #4352 Napisano 15 Czerwca 2018 Ja bym wolał abyśmy wyrażali tylko swoją opinię na dany temat. Podoba mi się, nie podoba mi się, mam inny gust, wolałbym coś innego. Czasem jednak wypowiedzi przybierają formę prześmiewczą,co może być niemiłe. Wg mnie nie ma żadnych sztywnych wytycznych co można a czego nie można założyć do danego zegarka. Wolę jak ktoś łamie stereotypy niż tkwi w salonowych kanonach.Trzeba nosić to co nas wyraża, i nam się podoba. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4353 Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Serio ? Ja uważam ze są pewne ramy poza które czasem nie wypada wychodzić Tzn może przy zegarkach to nie jest istotne prawie wcale, ale np w sandałach i szortach na ważna uroczystość ważnego przyjaciela przyjsc chyba nie wypada kiedy wszyscy są w garniakach - choćbyśmy taki sposób wyrażania siebie właśnie mieli... No nie wiem sam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4354 Napisano 15 Czerwca 2018 W poruszanym przez Kolegów temacie mam swoje zdanie, z którym póki co się zgadzam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4355 Napisano 15 Czerwca 2018 W temacie paskowym uważam, ze możesz swoje zegarki nosić na czym Ci się tylko podoba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8471 #4356 Napisano 15 Czerwca 2018 Serio ? Ja uważam ze są pewne ramy poza które czasem nie wypada wychodzić Tzn może przy zegarkach to nie jest istotne prawie wcale, ale np w sandałach i szortach na ważna uroczystość ważnego przyjaciela przyjsc chyba nie wypada kiedy wszyscy są w garniakach - choćbyśmy taki sposób wyrażania siebie właśnie mieli... No nie wiem sam Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkRozmawiamy o paskach do zegarków. W innych sytuacjach które przytoczyleś zgadzam się z tobą. Jednak kontekst mojej wypowiedzi jest ściśle zegarkowy Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #4357 Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Serio ? Ja uważam ze są pewne ramy poza które czasem nie wypada wychodzić Tzn może przy zegarkach to nie jest istotne prawie wcale, ale np w sandałach i szortach na ważna uroczystość ważnego przyjaciela przyjsc chyba nie wypada kiedy wszyscy są w garniakach - choćbyśmy taki sposób wyrażania siebie właśnie mieli... No nie wiem sam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk I tu się zdziwisz. Na moje wesele (w lipcu parę ładnych lat temu) rodzinka, która przyjechała z Francji przyszła w właśnie szortach i sandałach (tak ze 6 osób ). Parę z nich miało lniane spodnie ale reszta na wyjebce:D Mało tego szwagier (Polak), który mieszka na południu Francji w zasadzie od nastolatka i nie był nigdy na weselu, na swoje własne garnitur i białą koszulę założył bo mu powiedzieli, że tak wypada przecież, no ale krawat czy mucha to po co.. 2 guziki rozpięte przed ołtarzem, kołnierzyk prawie na elvisa podniesiony - część ludzi ma totalnie wyjebane na to co wypada, a co nie i w sumie to podoba mi się to - czasem myślę, że Polakom przydałby się taki luzik Edytowane 15 Czerwca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4358 Napisano 15 Czerwca 2018 Teraz mamy jeden wielki luzik - w zasadzie wszystko wypada i niczego nie jest wstyd... ja mam mieszane uczucia - a prawda chyba zawsze leży po środku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4359 Napisano 15 Czerwca 2018 Prawda leży tam ...gdzie leży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4360 Napisano 15 Czerwca 2018 6 feet under... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #4361 Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) mam swoje zdanie, z którym póki co się zgadzam integrity level 100 Zasadniczo wygląda to chyba tak, że jakieś kanony były, są i będą. Jeśli się już poza nie wychodzi, to ciekawiej jest robić to z jakąś świadomością. Przyjście na czyjś ślub w sandałach i szortach jest ok, jeśli ślub jest na plaży na Hawajach (tak filmowo). Na naszym poletku raczej nie wypada i osobiście uznałbym coś takiego nie tyle za brak ogłady czy szeroko pojętego stylu, co raczej za brak szacunku do osoby, dla której ten dzień może być ważny. A prawda jest taka, że napinamy się na buty, zegarki, garnitury, koszule i inne takie bo to niby symbol statusu, a i tak rządzą nami kolesie w Swatchach i podkoszulkach. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4362 Napisano 15 Czerwca 2018 Wpadłem zobaczyć co nowego w Orientach, ale chyba pomyliłem wątki 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #4363 Napisano 15 Czerwca 2018 Ja bym wolał abyśmy wyrażali tylko swoją opinię na dany temat. Podoba mi się, nie podoba mi się, mam inny gust, wolałbym coś innego. Czasem jednak wypowiedzi przybierają formę prześmiewczą,co może być niemiłe. Wg mnie nie ma żadnych sztywnych wytycznych co można a czego nie można założyć do danego zegarka. Wolę jak ktoś łamie stereotypy niż tkwi w salonowych kanonach.Trzeba nosić to co nas wyraża, i nam się podoba. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka Oczywiście, zgadzam się. Pisałem o merytorycznej krytyce, a nie prześmiewczej Wpadłem zobaczyć co nowego w Orientach, ale chyba pomyliłem wątki hmm... w każdej dyskusji nie da się uniknąć trochę OT, byle w granicach umiaru. Gdybym miał się trzymać sztywno reguł, to w ogóle byśmy nie wymienili tych paru zdań, bo nie warto zakładać nowego wątku... Serio ? Ja uważam ze są pewne ramy poza które czasem nie wypada wychodzić Tzn może przy zegarkach to nie jest istotne prawie wcale, ale np w sandałach i szortach na ważna uroczystość ważnego przyjaciela przyjsc chyba nie wypada kiedy wszyscy są w garniakach - choćbyśmy taki sposób wyrażania siebie właśnie mieli... No nie wiem sam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślę, że rozmawiamy o paskach i meshach do zegarków a nie o savoir vivre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4364 Napisano 15 Czerwca 2018 Myśle ze savoir vivre jest na tyle pojemny, ze rozmowa o paskach tez się wpisuje w jakimś stopniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #4365 Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Myśle ze savoir vivre jest na tyle pojemny, ze rozmowa o paskach tez się wpisuje w jakimś stopniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk racja np. paski a higiena tu zahaczymy o medycynę i estetykę Edytowane 15 Czerwca 2018 przez worientom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #4366 Napisano 15 Czerwca 2018 Na naszym poletku raczej nie wypada i osobiście uznałbym coś takiego nie tyle za brak ogłady czy szeroko pojętego stylu, co raczej za brak szacunku do osoby, dla której ten dzień może być ważny. To już zależy od upodobań - to nie było wesele po królewsku, a dla mnie było najważniejsze jak się ludzie bawią, a nie jak wyglądają. Szacunek miałem, że chciało im się tyrać tyle km żeby złożyć życzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #4367 Napisano 15 Czerwca 2018 Pewne zasady nie maja nic wspólnego właśnie z upodobaniami, są wręcz z nimi często sprzeczne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #4368 Napisano 15 Czerwca 2018 Nom, może pośmiałbym się z wujka Zenka jakby wyskoczył w sandałach i zastanawiał się co on wymyślił, ale Francuzi robili za swoiste zjawisko i nikt nie ośmielił się nawet za plecami ich skomentować. Zresztą za dużo u nas wg mnie przemyśleń "co ludzie pomyślą", "co ludzie powiedzą", " to nie przystoi", "tamo nie wypada" itd. wg mnie oczywiście - sam tak wielokrotnie mam a teraz back to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4369 Napisano 15 Czerwca 2018 M-force 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40560 #4370 Napisano 15 Czerwca 2018 M-forceZawsze robi na mnie wrażenie ten model :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4371 Napisano 16 Czerwca 2018 Na mnie tez 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #4372 Napisano 16 Czerwca 2018 Na sytuacje raczej oficjalne, do garnituru: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8471 #4373 Napisano 17 Czerwca 2018 lody /klikać/ 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4374 Napisano 17 Czerwca 2018 Lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #4375 Napisano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Edytowane 18 Czerwca 2018 przez worientom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach