pawelb29 801 #6176 Napisano 3 Maja 2020 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6177 Napisano 3 Maja 2020 Wracając jeszcze do mojego nowego (z drugiej ręki) OS, jest to, jak zwykle u Orienta, nie bardzo wiadomo co. Model o bardzo orientowskim oznaczeniu DV00-C0-B CA, dostępny w tej chwili chyba już tylko w Japonii z drugiej ręki, jest tak jakby czymś z linii Standard Date (widywałem go w sieci z oznaczeniem Standard Date, samo Standard lub bez żadnej nazwy oprócz cyferek, które też bywały różniste). Od najbardziej popularnego modelu SD, czyli tzw. boazerii, różni się na oko tylko brakiem właśnie boazerii (tarcza jest gładka sunburst: biała, granatowa, czarna albo bordo). Jednak po bliższym zapoznaniu się wychodzą dwie głównie różnice i jedna mniejsza: 1. rozmiar koperty 39 mm, podczas gdy boazeria określana jest, w typowy dla produktów Orienta luzacki sposób, jako 40 lub 41 mm (zależy który sklep podaje), 2. szerokość paska/bransolety 20 mm (boazeria ma aż 22 mm) i 3. brak przebitych na wylot otworów na teleskopy. Poza tym wygląda jak powiedzmy ciut młodszy brat-bliźniak. Osobiście muszę powiedzieć, ze te różnice mi pasują: rozmiar i tak jest duży, bo zegarek wskutek pewnej masywności wygląda na większy, niż jest, pasek 20 mm do garniturowca pasuje lepiej, niż 22 mm, a te deszczułki na tarczy i tak lepiej pasują do Omegi. Mimo to wciąż ciekaw jestem, co to w sumie za cholera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6178 Napisano 4 Maja 2020 Jaką ma grubość ten OS? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6179 Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) 27 minut temu, Sol napisał: Jaką ma grubość ten OS? 11,7 - z suwmiarką w ręce. Niestety przeszkolony dekiel, to zwykle pogrubia. Edytowane 4 Maja 2020 przez Sierżant Julian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6180 Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) Upierają się na te przeszklone dekle, jakby było co oglądać. Rzucić okiem można, ale raz i starczy. No chyba, że to czyjś pierwszy zegarek mechaniczny, to będzie oglądał przez kilka dni Z przodu tez szkło wystaje ponad lunetę i się uzbierało prawie 12 mm Edytowane 4 Maja 2020 przez Sol 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6181 Napisano 4 Maja 2020 Zawsze uważam, że moda na szklane dekle, która przyszła w latach 90. jako niesłychany ekskluziw, mogłaby już sobie pójść. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyga222 23 #6182 Napisano 6 Maja 2020 Moja ulubiona wersja Mako. W jakie nato byście go ubrali? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6183 Napisano 6 Maja 2020 Toxicnatos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46497 #6184 Napisano 7 Maja 2020 Orient RA-AR0005Y to naprawdę dobry zegarek. Jakość wykończenia detalu na duży plus (szczególnie uwzględniwszy cenę). Jeśli ktoś lubi open heart to warto się nim zainteresować (lub jego braćmi, - występują w kilku wersjach kolorystycznych, na pasku lub na bransolecie). Więcej zdjęć tutaj: https://zegarkiclub.pl/forum/topic/186116-orient-ra-ar0005y/ 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyga222 23 #6185 Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) W dniu 6.05.2020 o 16:17, Noodles napisał: Toxicnatos A jakis namiar.. jak z jakością? Może jakiś odcień niebieskiego jednak? Edytowane 8 Maja 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1239 #6186 Napisano 8 Maja 2020 od pół roku ze mną i rusza błyskawicznie, szybciej od posiadanych seiko5 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6187 Napisano 8 Maja 2020 27 minut temu, dyga222 napisał: A jakis namiar.. jak z jakością? www.toxicnatos.com :) tylko ze stanów teraz długo paczki idą :) przed korona tydzień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #6188 Napisano 8 Maja 2020 XL 2 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #6189 Napisano 8 Maja 2020 2 godziny temu, pawelb29 napisał: Bardzo fajne zdjęcie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28320 #6190 Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) W dniu 7.05.2020 o 17:28, AK&AK napisał: Orient RA-AR0005Y to naprawdę dobry zegarek. Jakość wykończenia detalu na duży plus (szczególnie uwzględniwszy cenę). Jeśli ktoś lubi open heart to warto się nim zainteresować (lub jego braćmi, - występują w kilku wersjach kolorystycznych, na pasku lub na bransolecie). Więcej zdjęć tutaj:https://zegarkiclub.pl/forum/topic/186116-orient-ra-ar0005y/ Miałem i gdyby nie to, że kupiłem w tej samej tonacji Jokera, to bym się za żadne pieniądze nie rozstał. Jedna z ładniejszych tarcz, na której światło ma co robić. Prawdziwy kameleon. Edytowane 9 Maja 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #6191 Napisano 9 Maja 2020 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6192 Napisano 9 Maja 2020 Po tygodniu doszedłem do wniosku, że mój nowy OS, którym się jakoś tak szczególnie nie przejmowałem, trzyma czas jak strażnik przed pałacem Buckingham. Jednak wcześniej ustawiłem go na oko, według wyświetlacza na pasku w komputerze, bez zwracania uwagi na sekundy. Teraz wreszcie ustawiłem czas dokładnie i zamierzam śledzić odchylenia dobowe. Jak jest taki kozak, to niech teraz pokaże. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28320 #6193 Napisano 9 Maja 2020 Po tygodniu doszedłem do wniosku, że mój nowy OS, którym się jakoś tak szczególnie nie przejmowałem, trzyma czas jak strażnik przed pałacem Buckingham. Jednak wcześniej ustawiłem go na oko, według wyświetlacza na pasku w komputerze, bez zwracania uwagi na sekundy. Teraz wreszcie ustawiłem czas dokładnie i zamierzam śledzić odchylenia dobowe. Jak jest taki kozak, to niech teraz pokaże.Zainstaluj sobie WatchChech na Androida. Dzisiaj odebrałem kolejnego do kolekcji. Takie małe Bambino ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6194 Napisano 9 Maja 2020 Najpierw musiałbym sobie zafundować androida. Mam blackberry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #6195 Napisano 10 Maja 2020 Dawno mnie tu nie było 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8177 #6196 Napisano 10 Maja 2020 29 minut temu, Mariusz D napisał: Dawno mnie tu nie było Jak zawsze coś nietuzinkowego ze stajni Orient/Orient S. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6197 Napisano 11 Maja 2020 Zgodnie z tym, co wcześniej zapowiedziałem, sprawdziłem w ciągu dwóch dób dokładność tego nowego OS. Wyszło, ze przyspiesza o 8-10s/dobę, co jest wynikiem dobrym, chociaż może nie powala od razu na kolana. Ponieważ o ile wiem, zegarek nie był nigdy regulowany u zegarmistrza, sądzę że ten wynik da się poprawić, co zrobię przy jakiejś okazji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28320 #6198 Napisano 11 Maja 2020 Sprawdź jakie ma czasy w różnych pozycjach, zanim oddasz na regulacje. Moze sie okazać, że regulacja nie jest potrzebna a wystarczy odpowiednio odkładać na noc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6199 Napisano 11 Maja 2020 Godzinę temu, Miszkolc napisał: Sprawdź jakie ma czasy w różnych pozycjach, zanim oddasz na regulacje. Moze sie okazać, że regulacja nie jest potrzebna a wystarczy odpowiednio odkładać na noc. Na jaką noc? Ja go nie zdejmuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #6200 Napisano 11 Maja 2020 Tym bardziej pomiar będzie wiarygodny A swoją drogą to nieźle Cię wzięło na tego OS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach