Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
GORKY8

Orienty forumowiczów

Recommended Posts

Super połączenie militarnego i klasycznego stylu. Luma długo trzyma?

Niestety nie,ale wynagradza to całą resztą :)

No widzisz, a w tej recenzji napisali, że świeci wyśmienicie Pewnie sponsorowana przez Orienta

Potwierdzam zegarek wyśmienicie się prezentuje na nadgarstku. IMO jest ciekawy, ale nie przekombimnowany, ja akurat wybrałem z jasną tarczą do letniej koszuli. Co do logo Orienta, zapewne, dlatego że jestem z Gdańska, to te lwy mi się podobają :-)

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

... ja akurat wybrałem z jasną tarczą do letniej koszuli....

Wrzucisz zdjęcie jak prezentuje się na nadgarstku?

Mówisz-masz :-) w pełnym słońcu Sporty i Voyager. Voyager jest dual time GMT i ma szafir. f9ac8e3f00f9e89187651e74d8cadc71.jpg3984de033a944f1b3c3f18716f3f2a23.jpg

Edited by Miszkolc

Fajny. Widziałem go na żywo.

Może kiedyś kupię :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

I taki doszedł gift od małżonki, to się pochwalę. :)

Ładny ,ja chciałem kupić ale używanego od zegarmistrza za 350 zł w innym kształcie po przymierzeniu  i okazało się że jest za duży na mój nadgarstek.

Koledzy zapraszam do dyskusji, takze w oryginalnym watku.

Zastanów się nad zakupem, bo temu Orientowi blisko do zegarków Diesla "Big Daddy" :(

Powtórz proszę jeszcze raz: "lepsze mechanizmy i wykonanie Orientów"?

ROFL

Nie wierz proszę w bajki, że Orient ceny utrzymuje na poziomie chińszczyzny, ale produkuje zegarki w Japonii. Tak było przed dwudziestu laty. Seiko nie bez powodu zaprzestaje produkcji swoich legendarnych zegarków i wypuszcza ich 3 razy droższe repliki.

Chcesz mieć porządny zegarek, który przyznaje się do swojego chińskiego pochodzenia - kup Guanqina GJ16034.

Chcesz mieć zegarek, który nie przyznaje się do chińskiego pochodzenia, ale przynajmniej przeszedł kontrolę jakości w Szwajcarii (i ma bez wątpienia lepszy werk) - kup Adriaticę lub Roamera:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/183356-roamer-soleure-automatic-545660-41-56-05/

Albo kup zegarek, o którym nie wiesz nic, ale bezpodstawnie wierzysz, że jest lepszy.

;)

Orienty OFEROWAŁY korzystny stosunek ceny do jakości.

Tak jak Seiko.

10 lat temu, zanim Chińczycy nie zaczęli takich zegarków sprzedawać pod własną marką.

Nic do Orienta nie mam, oprócz tego, że można takie same zegarki kupić taniej: Lorus, Timex, Guanquin. Za 130 Euro możesz mieć Invictę z WR200, półszafirem i werkiem Seiko (werk technicznie podobny, ale przynajmniej wygląda lepiej). A kiczowata komplikacja "Sun & Moon" sprawia, że Orient z nią kosztuje tyle co Swiss Made z szafirem i werkiem 28 800 bph, a nie 21 600.

Ja wiem: #seikolepsze, "nie ma sensu przepłacać za Swiss Made", ale - jak się sprawdzi - to tak nie do końca jest to prawda...

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Uwierz mi, że szkoda czasu :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

A ja szanuję wypowiedź kolegi, jest taka nowatorska i wyznaczająca nowe trędy na rynku ozdób męskich nadgarstków. Widzę w niej wielki potencjał zmiany mentalności zaścianka i domorosłych trendseterów. Tym bardziej z przyjemnością założyłem dzisiaj Tritona :-) a OSa Haritage zostawię na weekend :-)

Marek, coś jeszcze od Jaworowskiego nam polecisz?

@Szyszkops, co to dokładnie za model z niebieską lumą? Sam mam białego Mako II USA i wydawało mi się, że wszystkie wersje świecą na zielono. ;)