Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Na meshu pewnie super wygodnie. Chętnie wypróbowałbym też na super oysterze od Strapcode - tylko że troszku droga impreza ~300zł

cda146eaa5810c12gen.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Taka bransoleta jak dla mnie zbyt masywna i ciężka na taki zegarek. Pamiętam, że na nato świetnie wyglądało to SEIKo i fajnie się nosiło też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Na meshu pewnie super wygodnie. Chętnie wypróbowałbym też na super oysterze od Strapcode - tylko że troszku droga impreza ~300zł

Fajna sztuka Kapitanie :)

IMO wskazówki są zbyt delikatne, wrzuciłbym te od 007 ;)

SeikoSKX013-21.jpg

Kolor tej skórki jest super, oyster chyba trochę zbyt masywny, a co myślisz o ryżu?

20140705_145408_zps598d4ac4.jpg

zdjęcia pożyczone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno żeby japoński zegarek wyglądał źle na ryżu :D

Taki jak na zdjęciu w pełnej satynie to gdzie można dostać? Wygląda zachęcająco.

-Edit-

Czyżby yobokies, a satyna na własną rękę?

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie

Czy Seiko ma w ofercie cale czarne zegarki wraz z czarna bransoleta?Cos w stylu orient ray raven?Znacie jakies modele?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cała masa

Na jakiej stronie internetowej moglbym sobie je przejrzec ? Skad zamawiacie swoje SEIKO ? Rozumiem ze tez kupujecie przewaznie za granica?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie, gdzie w PL można oddać zegarek Seiko do porządnego serwisu- mam klikuletnie Sumo i czas na serwis- myślę o kontroli mechanizmu i wymianie uszczelki- w Krk u strojniego powiedzieli, że mechanizm nasmarują i wyregulują, ale uszczelki nie zmienią, bo nie mają Seiko- jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Panowie mam pytanie, gdzie w PL można oddać zegarek Seiko do porządnego serwisu- mam klikuletnie Sumo i czas na serwis- myślę o kontroli mechanizmu i wymianie uszczelki- w Krk u strojniego powiedzieli, że mechanizm nasmarują i wyregulują, ale uszczelki nie zmienią, bo nie mają Seiko- jakieś pomysły?

Nie wiem czy otwierałbym tylko kilkuletnie Seiko, ale najlepiej chyba zanieś do Timetrendu.

Sent from my SM-920F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Zakopiance jest autoryzowany serwis Seiko. Ale nic nie wiem o nim. :(

Sam będę wymieniał szkło w Tuńczyku raczej u Strojnego. :D Tylko, że kupiłem szkło i uszczelkę. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Timetrend raczej odradzam, szczególnie jeśli po gwarancji lub spoza ich dystrybucji. W Łodzi mógłbym doradzić Tempus na Zamenhofa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ebay znalazłem. Teraz nie mam jak wkleić. Tylko czas oczekiwania to kilkanaście dni. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Timetrend raczej odradzam, szczególnie jeśli po gwarancji lub spoza ich dystrybucji.

Z ciekawości, dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z ciekawości, dlaczego?

Timetrend, to cześć zibi, oficjalnego dystrybutora i serwisu gwarancyjnego kilku marek, m.in. Casio i Seiko. Rzecz w tym, że zibi korzysta również z serwisu u podwykonawców, a z tymi to troszkę loteria. Jest trochę historii nt temat na forum. Dlatego jeśli serwis pogwarancyjny, to osobiście wolałbym wybrać kogoś, kto bezpośrednio odpowiada za swoją pracę przed końcowym klientem, a do tego ma odpowiednie kwalifikacje i certyfikaty, jak np wspomniany Tempus. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Kojarzycie jakieś modele Seiko z bransoletą, gdzie zapięcie ma 20mm?
Chodzi mi o zapięcie w stylu SARB/SDGM, wszystkie diverowe odpadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzasz Dorian namiary na uszczelkę?

Ja tą kupiłem. Ale to jest do Tuńczyka. Podobno ;) . Bo jeszcze się nie wybrałem, aby to zrobić. :(

http://www.ebay.pl/itm/252482014184?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mini mod:

GIw5Upv.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj u Strojnego. Nie podjął się wymiany szkła w Seiko. Nie tyka się Seiko. :( Odesłał mnie na Zakopiankę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tą kupiłem. Ale to jest do Tuńczyka. Podobno ;) . Bo jeszcze się nie wybrałem, aby to zrobić. :(

http://www.ebay.pl/itm/252482014184?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Dzięki serdeczne za link.

Trochę mnie zaskoczyłeś ze Strojnym, bo jakieś dwa lata temu chciałem dać do regulacji Seiko i problem był tylko z wymianą uszczelki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez telefon jak z nim rozmawiałem to mówił, że jak będę miał szkło i uszczelkę to wymieni. Dzisiaj powiedział, że nie dotyka Seiko :( , bo nie ma części do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi