Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, już od kilku lat razem.

Nie chwaliłeś się, nie widziałem, młody to się dziwi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Info od Seiko Polska.

Wkrótce pojawi się w sprzedaży nowa seria zegarków Seiko Prospex Street Series!

W serii znajdują się trzy modele o różnej kolorystyce obudowy.

SNE537P1, kolor szary. (Gray).

SNE535P1, kolor oliwkowy. (Olive).

SNE533P1, kolor niebieski. (Navy).

Średnica koperty wynosi 46,2 mm. Grubość koperty wynosi 12,7 mm. Szkło mineralne Hardlex. Indeksy i wskazówki pokryte masą świecącą LumiBrite. Jednostronnie obrotowy bezel aluminiowy. Kwarcowy mechanizm solarny Seiko V157. Silikonowy pasek. WR200.9e3db1338535bc42653ec768f6972258.jpg42173a2edc9fc04b3adb272d9b84909b.jpgfd6eca4b4783c1a2fc9a52e153f769bd.jpgc58411e8a49317f08be18210dad3ad31.jpg9d3f1dda2a32ffcaa0139b4b95cb5bb2.jpg

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wyglądają jak ICE WATCH'e dla dużych chłopców :wacko:

Bo ja wiem ;)

7f0522ae6e65f50bc8d74c2ab8f2abe6.jpgbc8954aab2cca4e89dc8697c365c043c.jpga2ba6d5af6c2a9df87e06014925db975.jpg

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodać należy, że shroud (pierścień wokół koperty) to na 99% plastik fantastik - więc ja nie wiem czy jest na co zwracać uwagę ;)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja wiem ;)

Wysłano z Google Pixel 2

Sam nie wiesz jak skomentować :)  "Bo ja wiem", właśnie co o nich powiedzieć :(:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A Padi gdzie?

Nic się nie martw. Za "chwilę" będzie.

I kilkanaście innych limitek również. :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dodać należy, że shroud (pierścień wokół koperty) to na 99% plastik fantastik - więc ja nie wiem czy jest na co zwracać uwagę ;)

Przynajmniej się nie będzie rysował jak 316 :)

Wysłano z Google Pixel 2

Sam nie wiesz jak skomentować :) "Bo ja wiem", właśnie co o nich powiedzieć :(:rolleyes:

Wiem. Mnie się po prostu podoba i myślę za jako lekki wakacyjny zegarek będzie super.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak plastik nie rysuje się to brawo Ty. Dodatkowo matowieje i łuszczy się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No jak plastik nie rysuje się to brawo Ty. Dodatkowo matowieje i łuszczy się...

Jakie to jest dokładnie tworzywo? I nie mam na myśli rysowania nożem żebyśmy się dobrze zrozumieli, ale normalne użytkowanie. Polerowane elementy w stalowym zegarku po roku każdy wie jak wyglądają ile byś się nie starał i nie dbał.

Co do odbarwiania i łuszczenia....mam w magazynie trochę takich leciwych plasticzaków za 99zl z metki i jakoś tego nie widzę, tym bardziej nie sądzę żeby i tu tak było, no chyba Marcin że Ty już masz jakieś doświadczenia z plastikiem w Seiko?

PS Marcin miałeś kiedyś jakieś Casio z tworzywa? Porysowalo ci się albo oblazlo? Mnie nigdy

Wysłano z Google Pixel 2

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tak na poważnie będziesz teraz wykazywał wyższość plastiku nad stalą? Jak się znamy naprawdę nie chcę mi się z Tobą dyskutować na ten temat i nie kupię jutro zegarka Q&Q. Tak miałem również Casio i dzieje się to co piszę robią się albo matowe albo wybłyszczone, jeżeli są złote lub srebrne to schodzi z nich ten sztuczny chrom. A co do Seiko miałem srp031k1 z plastikową narośla i jeszcze pierwszego baby tuna, ale ref teraz nie pamiętam srp4xx albo srp5xx - popatrz sobie jak teraz wyglądają te zegarki używane a nie te zakładane do obiadu. Z mojej strony koniec tematu bo i tak nie odpiszę ;)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Marcin, ale gdzie ja piszę o wyższości. Mógłbym ale wtedy faktycznie musiałbym wiedzieć jaki typ tworzywa został użyty, bo umówmy się, czegoś takiego jak plastik nie ma. Więcej mi się pisać nie chce, bo jak nie odpisujesz to ja się nie będę produkował ;)

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nie jest tworzywo z którego robi się chłodnice  ;)

Ja na przykładzie G 9300,9400 czy 5610 - tworzywo szczególnie na jakichś narożach wyciera się i tyle. Z matowego robi się szkliste. 

Ale

jako lekki wakacyjny zegarek będzie super.

to może mieć sens chociaż dla mnie - mojego wakacyjnego orange Raya cenowo nie przebije  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wiem z czego robi się chłodnice, ale równie dobrze element może być wykonany z włókna węglowego. Widziałem kilkuletnie Trasery których koperty są z tego tworzywa i wyglądają praktycznie jak nowe. Co do G miałem tylko Risemana i GWM5610 i o ile w tym pierwszym wyblyszczyl się pasek w drugim nic się nie działo.

Wysłano z Google Pixel 2

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G pokryty jest gumą chociaż nazywają to chyba uretanem, więc znowu inna bajka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poliuretany sa b.twarde dlatego robią z nich np elementy do zawieszenia w samochodach. Włókno węglowe to wypełniacz, musi być czymś oblany (np żywice). Wątpię, żeby ten bezel był z węgla, jeśli tak to tylko żeby wzmocnić go pod kątem np pękania ale prędzej czy później będzie na nim widać ślady użytkowania. Ale koniec końców - z tworzywem mają większe pole (albo łatwiejszą drogę) do popisu z fakturą bezela, kolorem czy mniejszą wagą. Nie każdy lubi odważnik na ręce. A bezel ze stali zawsze można dorobić  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poliuretany sa b.twarde dlatego robią z nich np elementy do zawieszenia w samochodach.

Miałem buty (Ecco-truckery), na podeszwie z poliuretanu, po dwóch latach podeszwa zaczęła kruszyć się i rozpadać,  szlag mnie trafiał bo były bardzo wygodne a tu podeszwa znika w oczach. Wyczytałem że poliuretan po pewnym czasie utlenia się i ulega destrukcji :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Tuny skierowane do młodzieży jako alternatywa do G-shocków i uzupełnienie "streetwearowego outfitu", a tu ostre rozkminy z jakiego tworzywa jest ochraniacz- nie powiem ciekawie się to czyta, ale te zegarki raczej nie maja być tool-watchami. Mają głównie przyciągać wzrok i ładnie wyglądać/dobrze komponować się ze strojem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pra,pra,pradziadek ;)

Dużo lepiej wygląda od plastikowych wnucząt  :)  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi