eye_lip 24390 #801 Napisano 12 Lutego 2008 A jak mamy to stwierdzić skoro nie napisaleś co dostales? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #802 Napisano 12 Lutego 2008 No niestety, wyskakuje blad przy wysylaniu posta: "Ran into problems sending Mail. Response: 530 no auth during mail transaction... brak autoryzacji SMTP uzytkownika... " ale sam post okazuje sie byc wyslany, co skutkuje 4-5 identycznymi postami pod rzad, jesli uzytkownik jest niecierpliwy i klika za duzo... 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24390 #803 Napisano 12 Lutego 2008 Wlasnie widzę 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku2 2 #804 Napisano 12 Lutego 2008 No właśnie - wysłałem i zapomniałem o linku ale ponieważ był bład to jak wyżej opisano to myślałem że nie poszło :/ Dziwne - bo i w PM mam że przekroczyło mi 1000 postów wiadomości. A oto i przedmiot mej troski.http://www.ptaku2.lua.pl Jeden z forumowych kolegów chciał go kupić ale na widok tak dziwnej mieszanki stwierdził (nie dziwię się) że zegarek może mieć przestępczą przeszłość. No cóż - na ogół do niego nie ma na forum papierów co mi kiedyś wyjaśniono tu, a ja szczęśliwy że mam watcha z papierami.. ech. Papiery jakie są to widać, ale nie ma nic wpisane (nr seryjny itp) więc też to podejrzane. Kupując go nie liczyłem na gwarancję - bo te amerykanskie gwarancje to na ogół są worldwide ale w ichnim znaczeniu 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku2 2 #805 Napisano 12 Lutego 2008 A propo e-zegarek.pl....przykładowe obniżenie ceny z 3295,00zł na 1395,00zł to fajna obniżka - choć pewnie świadczy o tym że za tanio to tam nie jest :/ Wszędzie zdzierają ile się da w tym kraju... 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #806 Napisano 13 Lutego 2008 gdzie mozna/ jesli wogole mozna...kupic u nas Seiko Samuraja z czarna tarcza ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #807 Napisano 14 Lutego 2008 Sphinx zapytaj tu http://www.i-zegarki.pl/ mają teraz białego za 840 PLN może mogą mieć czarnego 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #808 Napisano 18 Lutego 2008 Na WatchUSeek jest bardzo ciekawa recenzja kwarcowego Grand Seiko SBGT021: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=123180 Sporo fajnych informacji o kwarcowym mechanizmie z najwyższej półki czy np. konstrukcji bransolety stosowanej w tych zegarkach. Wreszcie, bardzo fajny filmik o ultraszybkim systemie zmiany daty w tym modelu: http://video.google.com/videoplay?docid=-2...79116&hl=en 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #809 Napisano 18 Lutego 2008 Wspaniały, jak każdy GS... Chociaz z tą data już mogli tak zrobić żeby przeskakiwała punkt o północy 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #810 Napisano 18 Lutego 2008 Chociaz z tą data już mogli tak zrobić żeby przeskakiwała punkt o północy Ale to chyba specjalnie (choć głowy nie dam) jest tak zrobione by było trochę po północy - mi się to podoba. Przestawiania jakie jest w mechanikach Seiko - jeszcze późniejsze jest IMHO fajne, bo okres po połnocy tak jakoś "należy"do dnia poprzedniego - wide jak rozpisane są programy TV 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #811 Napisano 20 Lutego 2008 Na blogu yeomana znalazłem bardzo ciekawe zdjęcie modelu Grand Seiko GMT: Na blogu można znaleść je powiększone (link trzeba skopiwać ręcznie): http://yeomanseiko.spaces.live.com/blog/cn...CD633!699.entry Wygląda trochę jakby wskazówki i indeksy były pokryte świecącą luminową, ale to złudzenie - efekt powstaje na skutek odbicia światła od doskonale wyplerowanych powierzchni. Legendarna jakość wykończenia Grand Seiko robi wrażenie. 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #812 Napisano 20 Lutego 2008 obrazek w powiekszeniu tutaj:http://img428.imageshack.us/img428/2834/gsgmt7ih.jpg niech teraz ktos mnie zaskoczy( mile) cena 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #813 Napisano 20 Lutego 2008 niech teraz ktos mnie zaskoczy( mile) cena Ledwie 3300 USD + 22%VAT (chyba, że się uda przemycić) - nic tylko brać, brać 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #814 Napisano 20 Lutego 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #815 Napisano 20 Lutego 2008 A ja mam takie pytanko odnosnie zegarkow marki SEIKO. Jak sie maja zegarki sEIKO dostepne na ebay - typu DIvery, Samuraje, Monstery i inne do tych prezentowanych na oficjalnej stronei seikowatches.com ????? Czy to to samo SEIKO ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 492 #816 Napisano 20 Lutego 2008 Na blogu yeomana znalazłem bardzo ciekawe zdjęcie modelu Grand Seiko swietny! naprawde bardzo ladny zegarek. robi wrazenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #817 Napisano 21 Lutego 2008 Wciąz sie zastanawiam,choc w zasadzie juz postanowione :smile: Warto ?SNZD67J1 allegro: pln 400ebay : $ 130 (z przesyłką) czy raczej troszkę dołożyć i brać Seiko atlas które kolega klubowy wystawił tutaj na sprzedaż aha...pasek. znacie jakies dobre (grube :mrgreen: ) paski ,pasujące do tego seikacza ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #818 Napisano 21 Lutego 2008 allegro: pln 400ebay : $ 130 (z przesyłką) Jak celnicy doliczą VAT (prawdopodobne) to wyjdzie na jedno, więc ja bym się w eBay nie bawił. czy raczej troszkę dołożyć i brać Seiko atlas które kolega klubowy wystawił Atlas to zupełnie inna kategoria wagowa, jest duuużo większy, więc ciężko porównywać. Z wyglądu mi się Atlasty bardzo podobają, ale trzeba mieć solidną łapę do nich. 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONGO 1 #819 Napisano 21 Lutego 2008 ja wziąłbym atlasa miałem go i całkiem fajna maszyna, a koperta bez koronek ma 42, uszy są tak wyprofilowane że powinien fajnie leżeć na mniejszym nadgarstku. :grin: 0 Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #820 Napisano 22 Lutego 2008 SEIKO zaprezentowało nowe automatyczne chronografy, bazujące na tym samym mechanizmie co tytanowy Flightmaster, ale tańsze (cena sugerowana od 262,000Y). Na zdjęciu po prawej jeden z modeli: http://www.seiko-watch.co.jp/press/release/2008/0220.html Fajny dodatek do kolekcji, oby tak dalej. Może jakiś nastepca bell-matica? 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONGO 1 #821 Napisano 22 Lutego 2008 ładny, choć przypomina carrere TH 0 Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #822 Napisano 22 Lutego 2008 ladniutkie to SEIKO nowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #823 Napisano 22 Lutego 2008 Fajne te chrono, ale w sumie drożyzna. Brakuje Seiko chrono w cenach rzędu 60-90 tys. JPY. 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #824 Napisano 22 Lutego 2008 ja chciałbym powrócić jeszcze do tego Grand Seiko zaprezentowanego przez AgentBart. Według mnie to naprawdę piękny zegarek, jestem pod wrażeniem :smile: jak ktoś gdzieś napisał :wink: ,seiko jest typem do najbardziej niespójnej kolekcji, lecz dla mnie wcale nie jest to wadą.jest może ktoś w klubie, kto lubi i posiada seiko automat wyższej klasy? (powyżej 7s26/7s36, może nawet grand seiko i wyżej?)jeśli tak to czy mógłby się ujawnić?? najlepiej w galerii lub jeszcze lepiej w recenzjach?? :grin: 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 201 #825 Napisano 24 Lutego 2008 Ja mam Gladiatora:http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=20469 Mechanizm 6R20A. Dokładność chodu i wykonania OK. Nadal nie mam czasu na zrobienie obiecanej galerii :oops: A co do nowych Seiko to ten jest całkiem całkiem:http://www.seiko-watch.co.jp/p_search/deta....php?no=SAGH007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach