Gość Noodles #20401 Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) Tak potem sobie przypomniałem, że chyba zatoczyłem koło w swoich rozważaniach i odpuściłem temat co to zmęczenie robi z człowiekiem Więc podsumowując - wskazówki ustawiamy do przodu, unikamy cofania i tyle Edytowane 14 Lipca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42188 #20402 Napisano 14 Lipca 2020 15 godzin temu, Jash napisał: Kilka kolejnych zdjęć z grupy na FB Bardzo mi się podoba. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy75 70 #20403 Napisano 15 Lipca 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #20404 Napisano 15 Lipca 2020 Ale fajnie wygląda Jaki to ma ref? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #20405 Napisano 15 Lipca 2020 6 minut temu, levy75 napisał: Bardzo smaczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20406 Napisano 15 Lipca 2020 To SRPE29K1 naprawdę fajny! Jest jeszcze fajny Arnie w tym kolorze SRPE29K1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #20407 Napisano 15 Lipca 2020 (edytowane) Czarny Biały Edytowane 15 Lipca 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20408 Napisano 15 Lipca 2020 49 minut temu, levy75 napisał: Bardzo fajny. Ile Cię wyniosła ta przyjemność? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7726 #20409 Napisano 15 Lipca 2020 2 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20410 Napisano 15 Lipca 2020 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ncx 99 #20411 Napisano 16 Lipca 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72623 #20412 Napisano 16 Lipca 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #20413 Napisano 16 Lipca 2020 Witam miłośników Seikaczy mam problem ze skróceniem bransy w Samuraju, wczoraj zakupiony, pani w Time Trend powiedziala ze nie da rady skrócić, bo jest skomplikowana i ona nie ma wiedzy w tej materii, zadzwoniłem do innego miasta, powiedziala, że się zorientuje, co może być tak trudnego w skróceniu bransy w tym akurat modelu? znacie temat? dla mnie to sytuacja kuriozalna, że salon mówi, że potrzeba specjalistycznego sprzętu w celu skrócenia bransy, że coś tam jest na łączeniu ogniw skomplikowane, ja jestem laik, ale że salon, to mnie przerosło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20414 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Bo Pani w timetrendzie to nawet bateryjki nie zmieni poprawnie. Skrócenie bransy to żaden problem, tylko potrza pensety i wybijaków do pinów z allegro za kilkanaście zeta. https://allegro.pl/oferta/wybijaki-kostka-do-skracania-bransolety-zegarka-8924159165 Tu masz tutorial: Jak czujesz, że Cię to przerasta to byle majster Ci skróci tylko mu powiedz, że bransa jest typu pi&collar Edytowane 16 Lipca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #20415 Napisano 16 Lipca 2020 WIELKIE dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #20416 Napisano 16 Lipca 2020 Tylko jeszcze jedno uważaj bo tulejka może być w zewnętrznej części segmentu (np w Żółwiu ) jak i wewnętrznej. Nie wiem jak jest w samuraju. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20417 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) @NoodlesBo Pani w TT nie jest od zmieniania bateryjek, tylko serwis Skracać, jak jej nikt nie nauczył to nie umie i nic w tym dziwnego. Słabe, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz Wracając jednak do tych bransolet Seikowych pin & collar to ja sam ich nie ciepię skracać. Nie mogli zrobić jak wszyscy tulejki w środku ogniwa tylko na krańcu bolca. Dla mnie tylko utrudniają ludziom życie. Z resztą zobaczcie na filmiku jak po operacji przez tego pana wyglądają boczne polerowane elementy ogniw. Edytowane 16 Lipca 2020 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #20418 Napisano 16 Lipca 2020 Ach, już wiem o co biega, kiedyś w innym zegarku, nie Seiko miałem coś bardzo podobnego i ogarnąłem, fakt, że element boczny po tej operacji był mocno zaorany, dzisiaj już się tego nie podejmę, dostałem info, że w Sosnowcu w Time Trend jest miłośnik Seiko i zobaczymy czy ogarnie wyzwanie pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za przybliżenie tematu dobrego dnia życzę. 8 minut temu, Jash napisał: @NoodlesBo Pani w TT nie jest od zmieniania bateryjek, tylko serwis Skracać, jak jej nikt nie nauczył to nie umie i nic w tym dziwnego. Słabe, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz Wracając jednak do tych bransolet Seikowych pin & collar to ja sam ich nie ciepię skracać. Nie mogli zrobić jak wszyscy tulejki w środku ogniwa tylko na krańcu bolca. Dla mnie tylko utrudniają ludziom życie. Z resztą zobaczcie na filmiku jak po operacji przez tego pana wyglądają boczne polerowane elementy ogniw. Pani rozebrała branse, ale mówi, że za cholere nie może jej złożyc i musi wyslac zegarek do Sochaczewa do serwisu to jej podpowiedziałem, aby się tym pobawiła, a nóż się nauczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #20419 Napisano 16 Lipca 2020 To z Sochaczewa wroci cały w rysach. A może nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #20420 Napisano 16 Lipca 2020 Byle nie do Sochaczewa!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20421 Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) @Marcin_1978 ehhh datego ja wolę to robić samemu. Bo takie wysyłanki to niemal gwarancja porysowanej koperty i zmasakrowanej bransy oraz zgubienie tulejek w gratisie Jak "za cholerę nie może jej złożyć" to rysy niemal pewne Ja bym takiego porysowanego nie przyjął tylko zwrócił, zamówił sobie nowy z netu i skrócił sam @Jash poorane bo przed kamerą to ciężko zrobić. Na żywo jest chwila zabawy, ale raz zrobisz i potem nie trzeba do tego wracać. Jasne, wole, jak tulejka jest w środku wtedy najlepiej Wgl pewnie jestem w mniejszości ale ja nawet wolę pin&collar niż śrubki. Śrubki zdarzało mi się, że same się wykręcały. Edytowane 16 Lipca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #20422 Napisano 16 Lipca 2020 Weięcej optymizmu Bart poza tym, to nie mój tylko ten który sobie wzięła z wystawy w sklepie, ja niezbyt jestem chętny na wysyłanie, niech mi zrobią na miejcu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #20423 Napisano 16 Lipca 2020 Tak też wolę pin & collar ale tylko w wersji gdzie tulejka jest w środkowej części 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_1978 61 #20424 Napisano 16 Lipca 2020 a co z tym Sochaczewem jest nie tak??? 1 minutę temu, Noodles napisał: ehhh datego ja wolę to robić samemu. Bo takie wysyłanki to niemal gwarancja porysowanej koperty i zmasakrowanej bransy oraz zgubienie tulejek w gratisie @Jash poorane bo przed kamerąto ciężko zrobić. Na żywo jest chwila zabawy, ale raz zrobisz i potem nie trzeba do tego wracać. Jasne, wole, jak tulejka jest w środku wtedy najlepiej Wgl pewnie jestem w mniejszości ale ja nawet wolę pin&collar niż śrubki. Śrubki zdarzało mi się, że same się wykręcały. to podjadę do Ciebie na skrócenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #20425 Napisano 16 Lipca 2020 Jak ma się wprawę to profesjonalny sprzęt wygląda tak (tylko trzeba pamiętać, żeby nie zgubić tulejek): 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach