pgmaster 1469 #21501 Napisano 31 Października 2020 10 godzin temu, vitriol napisał: Customizer 5KX od Seiko, projekt który zdobędzie największą popularność pewnie wyjdzie jako zegarek. https://seiko5sportsbeatmaker.com/en/#maker Na szybko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #21502 Napisano 31 Października 2020 49 minut temu, Fifarafa napisał: Pytanko koledzy .Dokładalem właśnie ogniwa do bransolety , i okazało się że brakuje jednej blaszki, tulejki - która blokuje teleskop przed wypadnięciem. Gdzie takową zdobyć,bądź czy jest jakiś patent co by ją zastąpić ? U zegarmistrza. Na forum. Sam mam takich kilka/naście. Najlepiej w swoim mieście... Skąd Uny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fifarafa 817 #21503 Napisano 31 Października 2020 To muszę niestety wytrzymać do poniedziałku . Od bransy do monstera te tulejki ,a ja z 3city więc dużo zegarmistrzów Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #21504 Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Coraz częściej widzę w mediach społecznościowych, że oprócz Roleksa, kolekcjonerzy kupują także Grand Seiko. Rebranding chyba zadziałał, chociaż, według oficjalnych danych, produkcja GS to wciąż kilkadziesiąt tysięcy zegarków rocznie (35000?). Edytowane 1 Listopada 2020 przez Istvan 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fifarafa 817 #21505 Napisano 1 Listopada 2020 W dniu 30.10.2020 o 18:31, drkadrys napisał: Chyba najlepiej mu na bransolecie Chyba tak 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #21506 Napisano 1 Listopada 2020 5 minut temu, Fifarafa napisał: Chyba tak Zdecydowanie lepiej👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41545 #21507 Napisano 1 Listopada 2020 Na oryginalniej bransolecie 👍 Jednak na drabince równie dobrze. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fifarafa 817 #21508 Napisano 1 Listopada 2020 Bardzo dobrze , i wygodnie . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #21509 Napisano 1 Listopada 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #21510 Napisano 2 Listopada 2020 Powiedz, że nie leży zaraz przy głośniku... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41545 #21511 Napisano 2 Listopada 2020 35 minut temu, Sol napisał: Powiedz, że nie leży zaraz przy głośniku... Przecież mechanizm lubi magnezy. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41545 #21512 Napisano 3 Listopada 2020 Czy ktoś nie chciałby się pozbyć ? Chętnie przytulę. Fotka z sieci. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #21513 Napisano 3 Listopada 2020 Ładny, takiego nigdy nie miałem niestety. Seiko to zdecydowanie moja ulubiona marka, dzięki: - przystępnym cenom (no... kiedyś było taniej) - własnym mechanizmom - ciekawemu wzornictwu - rozmiarach kopert większości zegarków akurat dla mnie Były ze mną: pierwszy Monster (pomarańczka i czarny), czarny Samurai, Premier i kilka vintage chrono. Obecnie jest tak: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41545 #21514 Napisano 3 Listopada 2020 Bardzo fajne masz te Seika. Te wersje dzisiaj to już klasyki. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #21515 Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Wypadłem z tematu zegarków na jakieś 4 lata i sporo się pozmieniało. Pojawiło się jakieś dziwne X na tarczach, klasyczne Monstery już właściwie nie do kupienia, tak jak i Sumo, Samurai, a jeśli już to za jakieś chore pieniądze: https://www.chrono24.pl/seiko/orange-monster--id15239533.htm Przecież je się kupowało za 700-900zł 5-6 lat temu. Na dutyfreeisland brak. WTF?! Jak żyć? Edytowane 3 Listopada 2020 przez Chorwat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #21516 Napisano 3 Listopada 2020 2 minuty temu, Chorwat napisał: Wypadłem z tematu zegarków na jakieś 4 lata i sporo się pozmieniało. Pojawiło się jakieś dziwne X na tarczach, klasyczne Monstery już właściwie nie do kupienia, tak jak i Sumo, Samurai, a jeśli już to za jakieś chore pieniądze: https://www.chrono24.pl/seiko/orange-monster--id15239533.htm Przeecież je się kupowało za 700-900zł 5-6 lat temu. Na dutyfreeisland brak. WTF?! Jak żyć? Dodaj do tego zestawienia skx-a,który również wypadł z obiegu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #21517 Napisano 3 Listopada 2020 No proszę, a co to w ogóle się wydarzyło? Wybuchła fabryka Seiko, że już nie produkują tych modeli ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #21518 Napisano 3 Listopada 2020 Nic nie wybuchło, Seiko uśmierciło skxa w zamian masz nowe seiko 5tki. I ludzie to kupują, "divers 200" miało znaczenie tylko dla pasjonatów. Obecnie to tak modowo się zrobiło... Wzrost cen - seiko zaczęło się pozycjonować jako brand premium. Tanio już było... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #21519 Napisano 3 Listopada 2020 Ehh, szkoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #21520 Napisano 3 Listopada 2020 27 minut temu, Chorwat napisał: Ehh, szkoda To teraz głeboki wdech przed zerknięciem na cenę: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-diver-captain-willard-reissue-automatic-spb151j1 😂😂😂😂 Nowy w miarę wypust sam zegarek też ok ale ze 2 tysie mniej powinien kosztować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #21521 Napisano 3 Listopada 2020 To teraz głeboki wdech przed zerknięciem na cenę: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-diver-captain-willard-reissue-automatic-spb151j1 Nowy w miarę wypust sam zegarek też ok ale ze 2 tysie mniej powinien kosztować...miałem w rękach ten zegarek i tak jak jadę po Seiko jak mogę, a jadę często tak ten model jakościowo jest sztosem. Tak, jest drogi, ale jest wykonany tak samo dobrze jak nie lepiej jak szwajcary i niemiaszki w tych pieniądzach. To jedyne Seiko moim zdaniem warte swojej ceny, bo jest w nim wszystko tip top, a miałem w rękach kilka sztuk, i nie było tego co w innych modelach, czyli albo spoko albo nie. Wiec nie ma mowy o przypadku. Szczerze to zrobiony jak nie Seiko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #21522 Napisano 3 Listopada 2020 Możliwe, że jakość jest w dechę. Nie wiem, nie widziałem. Jednak przy takiej wycenie mogliby chociaż sygnować koronkę 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #21523 Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) 31 minut temu, Noodles napisał: Nowy w miarę wypust sam zegarek też ok ale ze 2 tysie mniej powinien kosztować... To jest naprawdę przegięcie pały, wiadomo że cena do negocjacji, ale tak jak mówisz 4 tys. Jako cena bazowa dla zegarka tej klasy to max. Tak był pozycjonowany pierwszy biedamas dwa lata temu i to była powiedzmy cena akceptowalna, pomijając już nagminne problemy z centrowaniem czy gwintem koronki/tubusa. No chyba że faktycznie, taj jak pisze @Jash jest duży progres w jakości. Edytowane 3 Listopada 2020 przez dante100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #21524 Napisano 3 Listopada 2020 Możliwe, że jakość jest w dechę. Nie wiem, nie widziałem. Jednak przy takiej wycenie mogliby chociaż sygnować koronkę Tak, masz racje. To w zasadzie jedyna jego wada To jest naprawdę przegięcie pały, wiadomo że cena do negocjacji, ale tak jak mówisz 4 tys. Jako cena bazowa dla zegarka tej klasy to max. Tak był pozycjonowany pierwszy biedamas dwa lata temu i to była powiedzmy cena akceptowalna, pomijając już nagminne problemy z centrowaniem czy gwintem koronki/tubusa. No chyba że faktycznie, taj jak pisze [mention=22858]Jash[/mention] jest duży progres w jakości. W tym modelu nie ma mowy o niecentrowaniu a koronka chodzi jak masełko, ze się powtórzę jak nie w SeikoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #21525 Napisano 3 Listopada 2020 @Jash Wierzę Ci chociaż wydaje się to nieprawdopodobne, że seiko może robić zegarek bez większych wad A co do ceny: za tyle można se sprowadzić z Japonii marinemastera tunę i jeszcze na g shocka zostanie także ten... co kto lubi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach