bartq88 3 #4026 Napisano 16 Września 2016 (edytowane) Nie wiesz czy ktoś go kupił czy poprostu znikł? I gdzie on był wystawiony? Wyklepane z aluminiowej blaszki... M8s Edytowane 16 Września 2016 przez bartq88 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4027 Napisano 16 Września 2016 Nie, bo to kurdupel jest Miałem dwa Monstery i jak jeszcze nosiłem zegarki poniżej 44mm. był OK ale teraz zwyczajnie w świecie to dla mnie damka A mówią, że rozmiar nie ma znaczenia Piąteczka zła nie jest, chociaż jak dla mnie ma za duże indeksy. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #4028 Napisano 16 Września 2016 Nie wiesz czy ktoś go kupił czy poprostu znikł? I gdzie on był wystawiony?Był wcześniej na duty, teraz brak na stocku.Ma go Dorian06, może jego zapytaj gdzie dorwał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #4029 Napisano 16 Września 2016 Aaa ok, myślałem że mówisz o tym konkretnym, bo był na której grupie na takim pasku właśnie, jakiś miesiąc temu ;D Wyklepane z aluminiowej blaszki... M8s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysza2 10 #4030 Napisano 18 Września 2016 Taki news korporacyjny,,,Epson Begins Discussions on the Restructuring of Orient Watch Nasuwają się dwa krótkie wnioski:i. skoro "wearables" są długoterminowym celem firmy to pewnie będzie sporo smartwatchy,ii. Orient jako firma zostanie wchłonięty przez Seiko Epson, ciekawe czy pozostanie jako marka.Nie jest to dobra informacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4031 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Nie jest to dobra informacja Strategia na 10 lat, długo:) Na dzień dzisiejszy też jestem sceptyczny, ale biorąc pod uwagę postęp, wzrost popolarności wszelakich elektronicznych gadżetów, kto wie może za 10 lat "wearable" będzie czymś co będę chciał mieć. Na razie bardziej interesuje mnie co się stanie z zegarkami mechanicznymi, a z w/w wiadomo tylko tyle że od 2017 sprzedaż na rynek japoński będzie przez firmę-matkę.Nie jestem szalenie przywiązany do marki "Orient" a jedna i druga marka ma swoje mocniejsze i słabsze strony w zegarkach mechnicznych. Mam nadzieję, że skończy się synergią tych najlepszych, nieważne pod jaką marką. Edytowane 19 Września 2016 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysza2 10 #4032 Napisano 19 Września 2016 Dwie firmy, nawet w rękach jednego właściciela, konkurowały między sobą co odbijało się korzystnie na jakości i cenie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41573 #4033 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) ...Ma go Dorian06,...Jeszcze tak. Edytowane 19 Września 2016 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #4034 Napisano 20 Września 2016 Dzisiejszy wybór - z nowym paskiem od Watchgecko, niebieski zuludiver (naprawdę dobrej jakości robią te paski, to już mój 4 nato od nich). Zegarek dzisiejszego dnia, to oczywiście Seiko Presage SARX 019 z boską, emaliowaną tarczą. Najpierw miałęm go sprzedać, dwa razy do tego podchodziłem, bo stwierdziłem, że jest dla mnie za duży (większy niż Monster). Później, kobieta wybrała go, jako kandydata do odstrzału przy zakupie Grand Seiko - ten miał iść do jej ojca. Jednak okazało się, że jest za duży i zostanie u mnie - on otrzyma jednego z dwóch szwajcarów w mojej kolekcji, poczciwego Tissota LeLocle. Bardzo się z tego cieszę, bo tego zegarka od dawna nie noszę, a do SARXa...poczułem drugą miłość. Wczoraj prawie kupiłem drugiego GSa, gdyby nie kobieta, to pewnie bym kupił No nic, na razie mam czym się cieszyć. Pomyśleć, że na początku chłodno go przyjąłem - a teraz jest jednym z dwóch, które jutro za granicę zabieram Paprochy widoczne, bo nie pieszczę zegarków przed zdjęciami, 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #4035 Napisano 20 Września 2016 Bardzo bardzo ładny zegarek 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #4036 Napisano 20 Września 2016 Większy, od którego monstera? Bo w dwóch źródłach podają 39 lub 40 mm bez koronki. Ile ma faktycznie szerokości? Dzisiejszy wybór - z nowym paskiem od Watchgecko, niebieski zuludiver (naprawdę dobrej jakości robią te paski, to już mój 4 nato od nich). Zegarek dzisiejszego dnia, to oczywiście Seiko Presage SARX 019 z boską, emaliowaną tarczą. Najpierw miałęm go sprzedać, dwa razy do tego podchodziłem, bo stwierdziłem, że jest dla mnie za duży (większy niż Monster). Później, kobieta wybrała go, jako kandydata do odstrzału przy zakupie Grand Seiko - ten miał iść do jej ojca. Jednak okazało się, że jest za duży i zostanie u mnie - on otrzyma jednego z dwóch szwajcarów w mojej kolekcji, poczciwego Tissota LeLocle. Bardzo się z tego cieszę, bo tego zegarka od dawna nie noszę, a do SARXa...poczułem drugą miłość. Wczoraj prawie kupiłem drugiego GSa, gdyby nie kobieta, to pewnie bym kupił No nic, na razie mam czym się cieszyć. Pomyśleć, że na początku chłodno go przyjąłem - a teraz jest jednym z dwóch, które jutro za granicę zabieram Paprochy widoczne, bo nie pieszczę zegarków przed zdjęciami, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #4037 Napisano 20 Września 2016 Od SRP313K1. Padła moja elektroniczna suwmiarka, więc dokładnie tego nie określę, ale linijką wychodzi o 1mm więcej niż Monster. Owszem, Monster jest masywniejszy, sporo grubszy, ale koperta jest minimalnie mniejsza, jeśli liczyć SARX019 z koronką. Do tego, optycznie powiększa to fakt, że SARX ma dużo większą tarczę, niż Monster. Dla mnie, najwygodniejsze zegarki to te, do max 38mm, wszystko powyżej powoduje dyskomfort, dlatego Monstera zakładam tylko nad morze, a do SARXa musiałem się dłużej przekonywać i pewnie by się nie obronił, gdyby nie wykonanie tego modelu. Jednak nie kupię więcej zegarka z kopertą większą niż 40mm - to nie moje klimaty. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apsel__92 9 #4038 Napisano 20 Września 2016 http://www.twentytwoten.com/750/new-release-2016-seiko-skx007/ Słyszeliście coś o nowym releasie skx007 i 009?To oznacza, że będą je jeszcze produkować? To dobre info ! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #4039 Napisano 20 Września 2016 Nie rozumiem fenomenu SKX...nie wiem, pewnie nie dojrzałem do tego zegarka, ale jak tak patrzę na te najnowsze wersje i ich ceny, to tak sobie myślę, że są one nieopłacalne. Dlaczego nie wsadzą lepszego mechanizmu (6r), tylko jadą po bandzie. W cenie PADI już mogliby ten mechanizm zastosować. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #4040 Napisano 21 Września 2016 Nie znam się zbyt dobrze na Seiko , ale może dlatego ,że ten werk jest zwyczajnie dobry . Każda inna marka ma taki swój werk , ( nazywany często wołem roboczym ) , który jest sprawdzony od lat i produkowany w milionach sztuk. Więc po co zmieniać coś co jest dobre na lepsze i niepewne . Ja Mam nowego Padiego i Mi to nie przeszkadza , ważne żeby chodził i się nie psuł 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4041 Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Dodatkowo mechanizm w skx-e to własny mechanizm Seiko czyli in-house.Dodatkowo to bardzo wdzięczny zegarek. Edytowane 21 Września 2016 przez golumiasty 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #4042 Napisano 21 Września 2016 Trudno żeby Seiko miało inny mechanizm niż swój, ale żadna nobilitacja to nie jest. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4043 Napisano 21 Września 2016 Nie rozumiem fenomenu SKX...nie wiem, pewnie nie dojrzałem do tego zegarka, ale jak tak patrzę na te najnowsze wersje i ich ceny, to tak sobie myślę, że są one nieopłacalne. Dlaczego nie wsadzą lepszego mechanizmu (6r), tylko jadą po bandzie. W cenie PADI już mogliby ten mechanizm zastosować. Też nie rozumiałem, dopóki nie nabyłem, a naprawdę długo się opierałem Teraz rozumiem: SKX to taki Golf (a może patrząc geograficznie Mazda 323?)Prosty, klasyczny, niezawodny i, na chwilę obecną, wpadający lekko w vintage, a ciągle wyglądający fajnie.Ma wszystko co powinien mieć, a jednocześnie na tyle mało, by nie miało się co psuć 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #4044 Napisano 21 Września 2016 nic więcej napisać ..... 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41573 #4045 Napisano 21 Września 2016 Nie rozumiem fenomenu SKX...Ja też nie. Miałem 007 jak i 009. W obydwu przypadkach ani jednego dnia nie nosiłem. Wylądowały od razu na bazarze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8988 #4046 Napisano 23 Września 2016 Panowie, gdzie teraz (w sieci) kupuje się Seiko? Dwa, trzy lata temu był sklep 21jewels- miał dobre ceny i nie specjalnie długo czekało się na zegarek, chyba już nie istnieje, widzę nadal jest dutyfreeisland i chronograph- szukam żółwia Seiko SRP 777 w sensownej cenie, ale w tych dwóch nieobecny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41573 #4047 Napisano 23 Września 2016 Pisz do Jacentego. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4048 Napisano 23 Września 2016 Pisz do Jacentego.Sorki za pytanie.Jaki jest nick Jacentego? 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8988 #4049 Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Jash A i dzięki Dorian za odpowiedź... jestem trochę zdziwiony, zawsze kojarzyłem Jasha z Orisem... Edytowane 23 Września 2016 przez nav 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41573 #4050 Napisano 23 Września 2016 Żółwie też ma. A i ceny super. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach