Gość fidelio #7626 Napisano 9 Października 2017 Może to model "Seiko Domina"...? A może "Drag Queen" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7627 Napisano 9 Października 2017 (edytowane) Sposób wytwarzania kopert, technika polerowania, czyli jak to robią w GS.Super ciekawy artykuł, zdjęcia, serdecznie polecam.http://forums.watchuseek.com/f642/understanding-grand-seiko-part-3-case-manufacturing-zaratsu-finishing-4335490.html Edytowane 9 Października 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7628 Napisano 9 Października 2017 Tak zwany kurzojad 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #7629 Napisano 9 Października 2017 19-go będzie nowe "coś" https://www.instagram.com/p/BZ_Xdg5DEOJ/?taken-by=seikowatchusaPrzy okazji sprawdziłem modele na ich stronie. Fajne te Coutury. @Jash, ta linia jest dostępna w Polsce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7630 Napisano 9 Października 2017 Kiedyś była, teraz nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 14 #7631 Napisano 9 Października 2017 (edytowane) U mnie dziś to cudo https://images82.fotosik.pl/848/d21d82df03026792gen.jpg Edytowane 9 Października 2017 przez Eleonor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7632 Napisano 9 Października 2017 Nah nah nah Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7633 Napisano 9 Października 2017 "Padi" to skrót od........ ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74344 #7634 Napisano 9 Października 2017 Phi, to tylko Seiko! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #7635 Napisano 10 Października 2017 Hello, miałem wczoraj w ręku Seiko SPB059J1. Z jednej strony datownik nie w moim stylu, indeksy i wskazówki bez lumy. Z drugiej, tarcza, kolor i wykonanie wskazówek, koperta, indeksy, wskaźnik rezerwy... Podobał mi się już ze zdjęć, ale na żywo jest jeszcze lepiej... Niby wydaje się trochę za elegancki i oficjalny jak dla mnie no i nie mam jeszcze 80-ciu lat... Ale i tak świetny. Fotki z netu I teraz ta drobna różnica, jedne mają na tarczy napis PRESAGE i Automatic drukowanymi literami, a inne tylko Automatic i to czcionką "pisaną". To są inne modele, inna seria? Kwestia na jaki rynek jest skierowany? Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #7636 Napisano 10 Października 2017 Mnie w tym zegarku szczególnie podoba się krój czcionki, jaka została wykorzystana dla oznaczenia kolejnych godzin. Zegarek utrzymany w klimacie "retro" i na pewnie nie dla 80-cio letniego dziadziusia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #7637 Napisano 10 Października 2017 Hello, miałem wczoraj w ręku Seiko SPB059J1. Z jednej strony datownik nie w moim stylu, indeksy i wskazówki bez lumy. Z drugiej, tarcza, kolor i wykonanie wskazówek, koperta, indeksy, wskaźnik rezerwy... Podobał mi się już ze zdjęć, ale na żywo jest jeszcze lepiej... Niby wydaje się trochę za elegancki i oficjalny jak dla mnie no i nie mam jeszcze 80-ciu lat... Ale i tak świetny. Fotki z netu I teraz ta drobna różnica, jedne mają na tarczy napis PRESAGE i Automatic drukowanymi literami, a inne tylko Automatic i to czcionką "pisaną". To są inne modele, inna seria? Kwestia na jaki rynek jest skierowany? Pozdrawiam Nie wiem, jak z tym modelem, ale na przykładzie innego: Seiko SARY055 ma bransoletę całą matową, drugi język datownika japoński, SRP527J1 środek bransolety błyszczący i drugi język francuski, SRPB69J1 - środek bransolety błyszczący, drugi język arabski (chyba, nie wiem co za szlaczki ) i tylko ten ma napis presage na tarczy. Wszystkie made in Japan, tylko na różne rynki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7638 Napisano 10 Października 2017 (edytowane) Nowy wypust to ten z napisem Presage. Stary ma pisane odręcznie Automatic. Edytowane 10 Października 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #7639 Napisano 10 Października 2017 Zdjęcie nie moje. Przyznać trzeba, że musi być fajny. Chyba wskoczy na listę zakupową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74344 #7640 Napisano 10 Października 2017 Też dzisiaj się natknąłem na tę fotkę. I też zatrzymałem się przy niej na chwilę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24919 #7641 Napisano 10 Października 2017 Ja chyba wolę takiego Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7642 Napisano 10 Października 2017 Mam już dla niego miejsce w pudelku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7643 Napisano 10 Października 2017 Jaca, ale jak wróci Damasko z występów to nie będzie już miejsca Ja mam sporo miejsca w pudełku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24919 #7644 Napisano 10 Października 2017 Mam już dla niego miejsce w pudelku Mogę Ci ożenić w dobrej cenie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7645 Napisano 10 Października 2017 Jaca, ale jak wróci Damasko z występów to nie będzie już miejsca Ja mam sporo miejsca w pudełku To wyślę Ci Damasko Mogę Ci ożenić w dobrej cenie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Chyba jednak wybiorę wersję dla studenta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7646 Napisano 11 Października 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7647 Napisano 11 Października 2017 Brzydki jak noc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12080 #7648 Napisano 11 Października 2017 Eeeee, fajny jak dla mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7649 Napisano 11 Października 2017 Brzydki jak noc! Chciałem zegarek dopasować do siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7650 Napisano 11 Października 2017 Chciałem zegarek dopasować do siebie No bez przesady! Aż tak brzydki ten zegarek to nie jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach