AgentBart 0 #751 Napisano 8 Stycznia 2008 A ja tak zapytam milosnikow marki Seiko, bo na pewno macie duzo wieksze pojecie odemnie - co uzasadnia tak wysoka cene Marinemastera w stosunku do np samuraja? Werk przede wszystkim. Stosowany w Marinemasterze 8L35 to werk z wyższej półki - uproszczona wersja mechanizmu 9S55 używanego w Grand Seiko. 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #752 Napisano 8 Stycznia 2008 A ja tak zapytam milosnikow marki Seiko, bo na pewno macie duzo wieksze pojecie odemnie - co uzasadnia tak wysoka cene Marinemastera w stosunku do np samuraja? Toz 1500$ to okolo 8 stalowych samurajow albo ze 4 tytanowe :shock: marinemaster to przeznaczony na lokalny japoski rynek konkurent omegi smp. gdyby byl tanszy, to nikt by go w ten sposob nie traktowal... a czy cena jest uzasadniona? to kwestia bardzo wzgledna. w kazdym razie jakosc wykonania i wykonczenia na pewno nie jest gorsza niz w przypadku smp, po, czy submarinera. mechanizm - to pozbawiony zdobien mechanizm z automatycznych grand seiko, wiec najlepsze, co japonczycy sa w tej kwesti w stanie zaoferowac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #753 Napisano 8 Stycznia 2008 czy cena jest uzasadniona? to kwestia bardzo wzgledna Jak zwykle w tej branży 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #754 Napisano 8 Stycznia 2008 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #755 Napisano 8 Stycznia 2008 A co myslicie o tym seiko? Własnie do mnie idzie.Jak się sprawują te zegareczki? PozdrawiamEhhh... szczęściarzu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #756 Napisano 8 Stycznia 2008 jednak szkielko mineralne do tego szkielka seiko dorabia jakas podejrzanie dziwna filozofie. nie wiem o co chodzi i raczej nie chodzi o pieniadze. z jednej strony, szafir jest w 3x tanszych zegarkach seiko, zarowno jdm, jak i przeznaczonych na rynek miedzynarodowy. przy okazji seiko twiedzi, ze szafir jest zbyt kruchy, by instalowac go w zegarku reklamowanym jako "profesjonalny" dla nurkow (co jest raczej niezgodne z rzeczywistoscia). z drugiej, rownie "profesjonalny" marinemaster 600m ze spring drivem oraz czarny tuna can maja szafir... anyway - brak szafiru niczego nie zmienia w przypadku tego zegarka. to trzeba zobaczyc i sie przekonac organoleptycznie. jak kiedys przypadkiem trafie na jakies spotkanie klubowe moge dac pomacac (zegarek ) i porownac z smp gmt i samurajami (ss i ti). i dosyc marna w porownaniu do konkurencji w tym przedziale cenowym wodoszczelnosc ale wodoszczelnosc obecnie naprawde o niczym nie swiadczy. sa znacznie tansze zegarki z klasa wodoszczelnosci 3000m i wiecej. jest pelno tanich "tysiecznikow". i sa bardzo drogie z mniejsza wodoszczelnoscia. smp i submariner tez maja tylko po 300m. i brak extrasow powoduje, ze zamiast "Werk przedewszystkim" nalezy chyba napisac "tylko werk", bo zadnej innej przewagi nad samurajami czy monsterami ten zegarek nie ma... rownie dobrze mozna napisac, ze jedyna przewaga po nad samurajem czy monsterem jest szafir. a mechanizm to w ogole jest gorszy, bo seiko maja inhałsa, a omega tylko podlubana ete... sensu w takim stwierdzeniu bedzie rownie duzo, co w twoim... to jest w ogole kompletnie inna bajka, inna klasa wykonania i wykonczenia niz samuraj. rozumiem, ze mm moze sie nie podobac (tez kiedys nie robil na mnie wielkiego wrazenia). rozumiem, ze komus moze sie nie podobac wizja placenia ponad 5 tys zl za seiko z mineralnym szkielkiem. ale porownywanie go z monsterem, gdy sie go nigdy nie widzalo, jest troche bez sensu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Krvavy #757 Napisano 8 Stycznia 2008 Dzisiaj odebrałem z poczty. Szedł z Singapuru krócej niż kartka świąteczna z Łodzi do Gdyni ;-) Jak Wam się podoba? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renko 0 #758 Napisano 8 Stycznia 2008 Jesteś z Gdyni? Jeśli tak, to ja sie bardzo pisze na przymiarkę Możemy sie jakoś kiedyś ustawić. Nie ma pośpiechu, bo planuje zakup za czas jakiś... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #759 Napisano 9 Stycznia 2008 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbyt 2 #760 Napisano 9 Stycznia 2008 Dzisiaj odebrałem z poczty. Szedł z Singapuru krócej niż kartka świąteczna z Łodzi do Gdyni ;-) Jak Wam się podoba? CZy można wiedzieć jeśłi to nie tajemnica handlowa jaki koszt całkowity z przesyłką z Singnapuru i wszystkimi opłatami. Pozdrawiam 0 Złodziejem jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #761 Napisano 9 Stycznia 2008 Pewnie, że można ale takie pytania wysylaj na pm. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbyt 2 #762 Napisano 9 Stycznia 2008 Pytanie mozna tutaj odpowiedz poprosze na pm 0 Złodziejem jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #763 Napisano 9 Stycznia 2008 marbyt, ten zegarek możesz kupić na e...u za 118$ + koszt przesyłki 28$ od pokemonyu lub premierworld chyba, że bedziesz licytował, to mozesz trafic z 10$ niżej jezeli na przesyłce oznaczy Chińczyk wartość zegarka w granicach 60 $ (co zazwyczaj robią), to cła nie powinno być (ale to prawda mówiąc róznie bywa) jeżeli cło będzie, to liczone od 60$ wyniesie Cię 36 PLN (oststnio płaciłem>>>) pozdrawiam 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbyt 2 #764 Napisano 9 Stycznia 2008 Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedz, podoba mi się ten Twój zegarek 0 Złodziejem jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość seth11 #765 Napisano 9 Stycznia 2008 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #766 Napisano 9 Stycznia 2008 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość seth11 #767 Napisano 9 Stycznia 2008 Wiem, choć nie wiem czy jestem tego do końca świadomy.Jak będzie za duży to kupię SKZ231. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #768 Napisano 10 Stycznia 2008 Który byście zatem wybrali? Wszystkie fajne, cały czarny może być najbardziej praktyczny, bo czerń optycznie pomniejszy tego giganta. Z drugiej strony zółty najbardziej fikuśny, jak chcesz by zegarek przyciągał uwagę tłumów to bierz zółtego... 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość olek #769 Napisano 10 Stycznia 2008 żółtko :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #770 Napisano 10 Stycznia 2008 Tyż bym żółty brał 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@rcin 0 #771 Napisano 10 Stycznia 2008 Czy zegarki z linii Sportura (jako flagowa linia marki Seiko) są wykonywane w Japonii, czy też może w jakiejś Tajlandi itp.? :? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #772 Napisano 10 Stycznia 2008 No bym dyskutował czy Sportura to flagowa linia Seiko edit: gdzie produkowane są to nie wiem, ale w przypadku Seiko nikt nigdy nie narzekał na jakość zegarków produkowanych poza Japonią 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@rcin 0 #773 Napisano 10 Stycznia 2008 To powiedzmy że "wyższa" linia... Czytałem gdzieś na forum że jeśli na brzegu tarczy zegarka widnieje napis "japan" to jest on właśnie wyprodukowany w Japonii... :? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #774 Napisano 10 Stycznia 2008 tak właśnie jest 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #775 Napisano 10 Stycznia 2008 SKZ253 żółty fajny ale wydaje mi się, że nie zawsze będziesz mieć ochotę na noszenie czegoś tak krzykliwego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach