Glili 8 #776 Napisano 11 Stycznia 2008 Małe pytanko dla wielbicieli Samurajów.Czy podczas jazdy rowerem (w mieście a nie po górach) nie uszkodzę jego mechanizmu.W jakich odstępach czasowych wymagana jest ewentualna wymiana uszczelek i konserwacja. 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #777 Napisano 11 Stycznia 2008 Uszkodzisz albo i nie - zależy jak często będziesz zaliczał glebę i jak ułożysz rękę przy lądowaniu Generalnie jak w coś przywale tym zegarkiem (futryna, karoseria, ściana itp) to najpierw sprawdzam szkody tam gdzie przywaliłem, a potem ścieram z zegarka tynk czy farbę. Konserwacja co 3 lata gdzieś, uszczelki pewnie wtedy też by się zdało zmienić. 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glili 8 #778 Napisano 11 Stycznia 2008 Dzięki neuro.Samuraj i wszystko jasne. 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #779 Napisano 11 Stycznia 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #780 Napisano 14 Stycznia 2008 Własnie doszedł mójm seiko atlas. Co mnie martwi, to to, że juz drugi raz z rzędu cło mi doliczyli, chamstwo... 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #781 Napisano 14 Stycznia 2008 mógłbyś podsłać linka do sklepu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #782 Napisano 14 Stycznia 2008 http://stores.ebay.pl/Premierworld 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #783 Napisano 14 Stycznia 2008 Co mnie martwi, to to, że juz drugi raz z rzędu cło mi doliczyli, chamstwo... Niestety, celnicy bardzo się ostatnio uaktywnili - pisałem o tym w innym wątku. Nie tylko zegarki, ale nawet nie przesadnie drogie kosmetyki (40-50$) clą bez litości. Pozstaje czekać np. na tanie przeloty do USA, to się będzie latało tam w weekend na zakupy 8) 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #784 Napisano 14 Stycznia 2008 Przez ostatni rok pracowałem w Niemczech i tam tych zegarków pare sprowadziłem, ani razu z cłem. W Polsce bodajże 3 zegarek, a 2 z cłem. 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #785 Napisano 14 Stycznia 2008 Na razie badam temat, ale chyba bede chcial tego seiko atlasa sprzedac. Jezeli ktos bedzie zainteresowany, to prosze o info forum,jednak decyzja na 100% nie zapadła (podejmę ją w piątek po powrocie z delegacji). Interesowac mnie bedzie kwota 420 pln. Pozdrawiam 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #786 Napisano 23 Stycznia 2008 Seiko 5 są setki wariantów, ale te chyba jeszcze chyba nie były pokazywane na forum - znalazłem na chronograph.com - fajne zwłaszcza bezele i indeksy w tej wersji: pozłacany też czadowy :wink: 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1626 #787 Napisano 24 Stycznia 2008 Pozłacany tragiczny, natomiast w stali całkiem OK 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gyc78 893 #788 Napisano 24 Stycznia 2008 Panowie co myślicie o Seiko Sportura F1 Honda Racing Team SPC009P1? Czy sklep e-zegarek jest godny zaufania/polecenia?http://e-zegarek.com/product_info.php?prod...fcaff1c337bccef Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #789 Napisano 25 Stycznia 2008 Bardzo fajny, ale w tej cenie kupisz na "ogólnoświatowym serwisie aukcyjnym" spokojnie np hamiltona x-wind, takiego cena w licytacji ok 600$ + ok.30$ wysyłka, na porządnym mechanizmie Vajloux 7750, szwajcar. 1800 pln za takie seiko to przegięcie pały. 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #790 Napisano 25 Stycznia 2008 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #791 Napisano 28 Stycznia 2008 Nie jestem miłośnikiem złotych zegarków, ale to Seiko robi wrażenie. Ile ma lat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #792 Napisano 29 Stycznia 2008 Mnie zastanawiają dwie sprawy:1. na oficjalnej stronie Seiko nie znalazłem żadnej informacji na temat tanich automatów z serii 5. 2. czy wszystkie automaty Seiko - te o linii klasyczej - są takie małe? 36mm to norma, a 38mm chyba żaden nie przekroczył :/ 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #793 Napisano 6 Lutego 2008 Nowy Bullhead Chronograph by Seiko: :wink: http://watch-tanaka5.sub.jp/seiko/SVAF003/ 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONGO 1 #794 Napisano 6 Lutego 2008 katalogi SEIKO chrono z lat 70-tych wklejam tutaj linka bo zainteresowanie nikłehttp://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=21231 0 Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nauczyciel #795 Napisano 11 Lutego 2008 Cześć!Miło mi dołączyć swój wątek dla miłośników tej marki. Przyznam, że zainteresowałem się tym zegarkiem pod wpływem opinii na forum.Obecnie jestem już szczęśliwym jego posiadaczem ( 6 dzień ).Zegarek spełnia moje oczekiwania. Jest ładniejszy niż na zdjęciach ( mało odkrywcze spostrzeżenie, ale prawdziwe ).Odnośnie dokładności, to wyliczyłem, że spieszy 10s/dobę- jak dla mnie rewelacja. Zobaczymy , co pokaże dalej. Wskazówki idealnie pokrywają się z indeksami, a sekundnik sobie " płynie ".Pozdrawiam wszystkich i życzę przyjemności ze swoich seikaczy i nie tylko! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renko 0 #796 Napisano 11 Lutego 2008 Ale jest już taki wątek. Bardzo popularny, nowy jest zupełnie niepotrzebny. Trzeba sie uważniej rozejrzeć ps. Jak już Ci posta tam przeniosą, to obowiązkowo dodaj zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku2 2 #797 Napisano 12 Lutego 2008 Może mi ktoś rozjaśnić sytuację? Parę miesięcy temu zamówiłem przez kumpla Seiko Black Samurai na watches99.Przyszedł i przeleżał do tej pory. Teraz gdy go postanowiłem jednak sprzedać okazuje się (ponoć) że tylkozegarek jest dobry w tym zestawie bo opakowanie jest od czego innego i dokumentacja. Szczerze mówiąc nie przyglądałem się temu bo z gwarancji i tak były by nici. Ale jeśli zamówił bym Hamiltona i też miałbym dostaćjakiś dziwny mix...Może mi ktoś wyjaśnić co tak naprawdę dostałem? w.p. 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #798 Napisano 12 Lutego 2008 A jak mamy to stwierdzić skoro nie napisaleś co dostales? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #799 Napisano 12 Lutego 2008 A jak mamy to stwierdzić skoro nie napisaleś co dostales? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #800 Napisano 12 Lutego 2008 A jak mamy to stwierdzić skoro nie napisaleś co dostales? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach