Gość Kwiatek #11151 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) No już nie kuś Nie potrafię się powstrzymać Czyżby jedyne p....... SUMO? Tak, to ten P.S.A tak w ogóle to zapraszam po więcej zdjęć do galeryji:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/163301-seiko-sumo-sdbc001/?do=findComment&comment=2288276 Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #11152 Napisano 4 Czerwca 2018 Koszerne... Bez pypcia na tarczy Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11153 Napisano 5 Czerwca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15973 #11154 Napisano 5 Czerwca 2018 Dobry AR w tym chrono i rozmiar słuszny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #11155 Napisano 5 Czerwca 2018 Bardzo ładne. Podoba mi się. Wskazówki stopera mogly by być w innym kolorze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #11156 Napisano 5 Czerwca 2018 W zasadzie wyrugował DS1 z codziennego miejsca na nadgarstku... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11157 Napisano 5 Czerwca 2018 Bardzo ładne. Podoba mi się. Wskazówki stopera mogly by być w innym kolorze.jest biała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #11158 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) jest białaAle sekundowa od wskazania czasu tez biała jest.Edit: choć jednak te białe wystarczą. Tak jak nie przepadam za rzymskimi cyframi to tu to fajnie wyglada. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez bart_us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41846 #11159 Napisano 5 Czerwca 2018 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #11160 Napisano 6 Czerwca 2018 Czy dam radę zmniejszyć bransoletę w Żółwiu sam? Czy powinienem iść do kogoś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41846 #11161 Napisano 6 Czerwca 2018 Czy dam radę zmniejszyć bransoletę w Żółwiu sam? Czy powinienem iść do kogoś?Jak masz maszynkę do zmiany albo "bolec" odpowiedniej długości to tak. Tylko tam są chyba* takie tulejki. * Nie pamietam bo dawno Żółwia nie miałem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #11162 Napisano 6 Czerwca 2018 Jak masz maszynkę do zmiany albo "bolec" odpowiedniej długości to tak. Tylko tam są chyba* takie tulejki. * Nie pamietam bo dawno Żółwia nie miałem.Pytam właśnie dlatego, że tam są takie tulejki. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41846 #11163 Napisano 6 Czerwca 2018 Jak masz ww. sprzęty to dasz radę. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #11164 Napisano 6 Czerwca 2018 Jak masz ww. sprzęty to dasz radę.Mam podstawowe narzędzia i bolce. Samego urządzenia do zmiany nie mam. Boje się, że tulejki źle zamontuje i wypadną. Jest jakiś konkretny myk na to czy po prostu spróbować bolce z dwóch stron i dociskac? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #11165 Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Te tulejki są bardzo łatwe do ogarnięcia. Podobne są w SARBach. Edit: Różnica taka, że tulejka zamiast w środkowym ogniwie jest przy krawędzi od strony strzałki w bransolecie. Poprzednie filmiki były słabe. Ten chyba najlepiej pokazuje, jak skrócić taką bransoletę. Edytowane 6 Czerwca 2018 przez tomek.wzr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #11166 Napisano 6 Czerwca 2018 Te tulejki wchodzą luzem tylko z jednej strony, i właśnie od tej luźniejszej trzeba je włożyć. Mi się ostatnio urządzenie popsuło (bolec mi się złamał) i skracałem bransoletę w SARBie złamaną igłą od maszyny do szycia mojej żony. I dałem radę. A mam dwie prawe ręce (jestem mańkutem). Więc chyba nie można sobie z tym nie poradzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #11167 Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Te tulejki są bardzo łatwe do ogarnięcia. Takie same są w SARBach. Zrób dokładnie jak na filmiku. https://www.youtube.com/watch?v=54GkW5mHudAA potrzebuje ten przyrząd czy dam radę bez niego? Edit/ naczytałem się na zagranicznych, że ciężko to ogarnąć a tu się ukazuje, że nie jest wcale tak trudno. A jak wygląda sprawa z założeniem bransolety po zdjęciu? Też mówią, że kosmos. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #11168 Napisano 6 Czerwca 2018 A potrzebuje ten przyrząd czy dam radę bez niego? Edit/ naczytałem się na zagranicznych, że ciężko to ogarnąć a tu się ukazuje, że nie jest wcale tak trudno. A jak wygląda sprawa z założeniem bransolety po zdjęciu? Też mówią, że kosmos.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka To urządzenie jest bardzo wygodne, ale nie niezbędne. Cała filozofia polega na tym, że w jednym miejscu bransolety otwór ma większa średnicę. Tam luźno wchodzi tulejka. Całość trzyma się wtedy gdy pin wejdzie w tulejkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11169 Napisano 6 Czerwca 2018 Ważne by:1. nie zgubić tulejek2. założyć je z właściwej strony3. docisnąć je trochę, by pewnie trzymały piny Nie jest to trudne, ale wymaga uwagi.Specjalistyczne narzędzia nie są wcale potrzebne. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #11170 Napisano 6 Czerwca 2018 ...A jak wygląda sprawa z założeniem bransolety po zdjęciu? Też mówią, że kosmos. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaTrzeba sposobem*, tzn. trzeba odpowiednio ułożyć endlink. Przy pierwszym endlinku się faktycznie umotałem, tym bardziej, że nie chciałem porysować ucha. Przy drugim poszło gładko. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że jak pójdziesz do jakiegoś bateryjkarza, to może i zrobi Ci to szybko, ale prawdopodobieństwo zmasakrowania uszu (uch, uchów???) jest spore. * problem w tym, że nie do końca pamietam ten „algorytm” :-P Chyba ostatecznie ułożyłem endlink symetrycznie na uszach od dołu, i tak to jakoś weszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #11171 Napisano 6 Czerwca 2018 Edytowałem przedostatni swój post i zmieniłem filmik na taki, który bardzo dobrze i krok po kroku pokazuje jak skrócić taką bransoletę. Dasz radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41846 #11172 Napisano 6 Czerwca 2018 ... A jak wygląda sprawa z założeniem bransolety po zdjęciu? Też mówią, że kosmos. Jak już zdjąłeś to na 100% sobie poradzisz z założeniem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #11173 Napisano 8 Czerwca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
floyd 2368 #11174 Napisano 8 Czerwca 2018 Ładnie wygląda na tym foto, niestety w rl już nie jest tak kolorowo. 0 Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11175 Napisano 8 Czerwca 2018 Ładnie wygląda na tym foto, niestety w rl już nie jest tak kolorowo.A to dlaczego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach