Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie, to jednak oryginał :lol: 

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie drugie Seiko w karierze na nadgarstku:) tak wiem nie centruje, ale jakoś zupełnie mi to nie przeszkadza :D za to tarcza jak na ten budżet bardzo ciekawa, ładnie się mieni w świetle.

post-63031-0-16726300-1541287478_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być zegarek do zadań specjalnych, czytaj: zabaw z dzieckiem w piaskownicy itp:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być zegarek do zadań specjalnych, czytaj: zabaw z dzieckiem w piaskownicy itp:)

Gratulacje żółwika :) Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratulacje żółwika :) Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? :D

A Ty byś zabrał Moona do piaskownicy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty byś zabrał Moona do piaskownicy? 

I tu jest pies pogrzebany (w piaskownicy), kiepskie zegarki nadają się tylko do sesji zdjęciowej, a nie do życia, bo mogą po takim wstrząsie nie przeżyć, albo właściciel przestanie je kochać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I tu jest pies pogrzebany (w piaskownicy), kiepskie zegarki nadają się tylko do sesji zdjęciowej, a nie do życia, bo mogą po takim wstrząsie nie przeżyć, albo właściciel przestanie je kochać :)

Czy mam w związku z tym rozumieć, że według Ciebie Moon i Seamaster są kiepskie?  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu.

Pracę bezela z powodzeniem reguluję smarem silikonowym ze stoiska z akcesoriami samochodowymi ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumo bezelem tez można kręcić miękko i przyjemnie.

Trzeba tylko do tego użyć kombinerek :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mam w związku z tym rozumieć, że według Ciebie Moon i Seamaster są kiepskie?  ;)

Rafał, droczę się (jak nie załapałeś). Są nie najgorsze, ale to w zasadzie niedzielne, kultowe zegary i rzadko uczestniczą w normalnym codziennym życiu. Jak dostaniesz moona to może wyprowadzisz go na mały spacer, potem będzie pozował do zdjęć i leżakował w pudełku (jak to króliczek, złapany i buch go do klatki). Monstera używasz, cieszysz się nim i o to w tym chyba chodzi, żeby zegar był z Tobą :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie żółwiowi w tym przypadku bliżej właśnie do skx-a. Natomiast zauważyłem pewne rozbieżności w pracy bezeli poszczególnych egzemplarzy tych samych modeli Seiko, trzeba o tym pamiętać przy takich porównaniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszt serwisowania moona nieco większy niż żółwia:) poza tym 1,5 roczne dziecko zbyt delikatne nie jest i wolę swoje Omegi uchronić przed porysowaniem o przeróżne dziwne obiekty...typu ławka w parku, zjeżdżalnia itp

Co do codziennego użytkowania- do pracy noszę każdy z moich zegarków, w weekendy też więc bez przesady z tym lezakowaniem i tylko do zdjęć

Edytowane przez orlis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rafał, droczę się (jak nie załapałeś). Są nie najgorsze, ale to w zasadzie niedzielne, kultowe zegary i rzadko uczestniczą w normalnym codziennym życiu. Jak dostaniesz moona to może wyprowadzisz go na mały spacer, potem będzie pozował do zdjęć i leżakował w pudełku (jak to króliczek, złapany i buch go do klatki). Monstera używasz, cieszysz się nim i o to w tym chyba chodzi, żeby zegar był z Tobą :)

Wiem, że się droczysz, dlatego odpowiednie emotikon był  :) A Monster rzeczywiście świetny, dawno żadne zegar nie sprawił mi tyle czystej radości  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszt serwisowania moona nieco większy niż żółwia:) poza tym 1,5 roczne dziecko zbyt delikatne nie jest i wolę swoje Omegi uchronić przed porysowaniem o przeróżne dziwne obiekty...typu ławka w parku, zjeżdżalnia itp

Sprawa oczywista, droczyłem się :) Wiadomo, o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam cioram SMPc do wszystkiego za to SDGMa szkoda do ciorania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w niedzielę będzie zegarek bez szkła :)

55b18a5e3e19fedf7f171028cd126031.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM?

Edytowane przez surovy77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM?

A co, on ma zewnętrzny AR też??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co, on ma zewnętrzny AR też??

Musi mieć.Efektu braku szkła bez niego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi mieć.Efektu braku szkła bez niego nie ma.

Mnie się zdaje, że tam jest tylko jakiś wypasiony wewnętrzny, a efekt może wynikać też z faktu, że szkło jest płaskie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobne wątpliwości mam przy Citizenie Signature GT.Też zdania są podzielone czy jest,czy też nie ma zewnętrznego antyrefleksu.Szkła jakby nie było i wygląda jak lupa patrząc z boku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam specem nie jestem ale pod pewnym kątem zewnętrzny AR widać na szkle a w SDGM jest czyste. Tutaj AR jest tylko od spodu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi