dodge66 16041 #12901 Napisano 3 Listopada 2018 Faktycznie, to jednak oryginał 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #12902 Napisano 3 Listopada 2018 U mnie drugie Seiko w karierze na nadgarstku:) tak wiem nie centruje, ale jakoś zupełnie mi to nie przeszkadza za to tarcza jak na ten budżet bardzo ciekawa, ładnie się mieni w świetle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #12903 Napisano 4 Listopada 2018 Gratulacje, ma w Twojej kolekcji solidną konkurencję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #12904 Napisano 4 Listopada 2018 To ma być zegarek do zadań specjalnych, czytaj: zabaw z dzieckiem w piaskownicy itp:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12905 Napisano 4 Listopada 2018 Spoko żółwik :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12906 Napisano 4 Listopada 2018 Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #12907 Napisano 4 Listopada 2018 To ma być zegarek do zadań specjalnych, czytaj: zabaw z dzieckiem w piaskownicy itp:)Gratulacje żółwika Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12908 Napisano 4 Listopada 2018 Gratulacje żółwika Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? A Ty byś zabrał Moona do piaskownicy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #12909 Napisano 4 Listopada 2018 A Ty byś zabrał Moona do piaskownicy? I tu jest pies pogrzebany (w piaskownicy), kiepskie zegarki nadają się tylko do sesji zdjęciowej, a nie do życia, bo mogą po takim wstrząsie nie przeżyć, albo właściciel przestanie je kochać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12910 Napisano 4 Listopada 2018 I tu jest pies pogrzebany (w piaskownicy), kiepskie zegarki nadają się tylko do sesji zdjęciowej, a nie do życia, bo mogą po takim wstrząsie nie przeżyć, albo właściciel przestanie je kochać Czy mam w związku z tym rozumieć, że według Ciebie Moon i Seamaster są kiepskie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4387 #12911 Napisano 4 Listopada 2018 Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu. Pracę bezela z powodzeniem reguluję smarem silikonowym ze stoiska z akcesoriami samochodowymi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #12912 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu.W sumo bezelem tez można kręcić miękko i przyjemnie. Trzeba tylko do tego użyć kombinerek Edytowane 4 Listopada 2018 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #12913 Napisano 4 Listopada 2018 Czy mam w związku z tym rozumieć, że według Ciebie Moon i Seamaster są kiepskie? Rafał, droczę się (jak nie załapałeś). Są nie najgorsze, ale to w zasadzie niedzielne, kultowe zegary i rzadko uczestniczą w normalnym codziennym życiu. Jak dostaniesz moona to może wyprowadzisz go na mały spacer, potem będzie pozował do zdjęć i leżakował w pudełku (jak to króliczek, złapany i buch go do klatki). Monstera używasz, cieszysz się nim i o to w tym chyba chodzi, żeby zegar był z Tobą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #12914 Napisano 4 Listopada 2018 Żółwik naprawdę fajny.Mam pytanie do miłośników diverów od Seiko.Jak wygląda praca bezela w żółwiu w porównaniu do skx-a?W skx-ie bezel chodzi bardzo miękko i przyjemnie.Zakoczyła mnie natomiast negatywnie praca w dużo droższym Sumo,którego miałem okazję macać.Była taka twarda i mało płynna przy kręceniu.Wg mnie żółwiowi w tym przypadku bliżej właśnie do skx-a. Natomiast zauważyłem pewne rozbieżności w pracy bezeli poszczególnych egzemplarzy tych samych modeli Seiko, trzeba o tym pamiętać przy takich porównaniach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #12915 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Gratulacje żółwika Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? Koszt serwisowania moona nieco większy niż żółwia:) poza tym 1,5 roczne dziecko zbyt delikatne nie jest i wolę swoje Omegi uchronić przed porysowaniem o przeróżne dziwne obiekty...typu ławka w parku, zjeżdżalnia itp Co do codziennego użytkowania- do pracy noszę każdy z moich zegarków, w weekendy też więc bez przesady z tym lezakowaniem i tylko do zdjęć Edytowane 4 Listopada 2018 przez orlis 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12916 Napisano 4 Listopada 2018 Rafał, droczę się (jak nie załapałeś). Są nie najgorsze, ale to w zasadzie niedzielne, kultowe zegary i rzadko uczestniczą w normalnym codziennym życiu. Jak dostaniesz moona to może wyprowadzisz go na mały spacer, potem będzie pozował do zdjęć i leżakował w pudełku (jak to króliczek, złapany i buch go do klatki). Monstera używasz, cieszysz się nim i o to w tym chyba chodzi, żeby zegar był z Tobą Wiem, że się droczysz, dlatego odpowiednie emotikon był A Monster rzeczywiście świetny, dawno żadne zegar nie sprawił mi tyle czystej radości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #12917 Napisano 4 Listopada 2018 Koszt serwisowania moona nieco większy niż żółwia:) poza tym 1,5 roczne dziecko zbyt delikatne nie jest i wolę swoje Omegi uchronić przed porysowaniem o przeróżne dziwne obiekty...typu ławka w parku, zjeżdżalnia itpSprawa oczywista, droczyłem się Wiadomo, o co chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #12918 Napisano 4 Listopada 2018 Gratulacje żółwika Tak mi się nasunęło pytanie; dla czego nikt nie używa w piaskownicy zegarków specjalnie zrobionych do zadań specjalnych (moona i bondowskiego seamastera), tylko męczy seikacze? Ja tam cioram SMPc do wszystkiego za to SDGMa szkoda do ciorania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #12919 Napisano 4 Listopada 2018 To w niedzielę będzie zegarek bez szkła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12920 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM? Edytowane 4 Listopada 2018 przez surovy77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #12921 Napisano 4 Listopada 2018 Ma ktoś już pierwsze ryski na ar w swoim SDGM?A co, on ma zewnętrzny AR też?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12922 Napisano 4 Listopada 2018 A co, on ma zewnętrzny AR też??Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMusi mieć.Efektu braku szkła bez niego nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #12923 Napisano 4 Listopada 2018 Musi mieć.Efektu braku szkła bez niego nie ma.Mnie się zdaje, że tam jest tylko jakiś wypasiony wewnętrzny, a efekt może wynikać też z faktu, że szkło jest płaskie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #12924 Napisano 4 Listopada 2018 Podobne wątpliwości mam przy Citizenie Signature GT.Też zdania są podzielone czy jest,czy też nie ma zewnętrznego antyrefleksu.Szkła jakby nie było i wygląda jak lupa patrząc z boku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 724 #12925 Napisano 4 Listopada 2018 ja tam specem nie jestem ale pod pewnym kątem zewnętrzny AR widać na szkle a w SDGM jest czyste. Tutaj AR jest tylko od spodu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach