Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Ze zdjęć to mało co widać. Żeby ocenić jakość spasowania poszczególnych elementów trzeba robić zdjęcia dokładnie prostopadle do tarczy, a takich zdjęć tu praktycznie nie ma. Nie ma co oceniać zegarka po jednym zdjęciu. A ten tekst z ,,prawdziwym" Seiko robi się trochę nudny.

Może i nudny, ale jakże (co IMO nieco smutne) ciągle aktualny :-) Ale niech będzie, dość już o tym :-) Peace :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

post-65162-0-27245000-1544183838_thumb.jpg

trzy pudełka. Dawn Grey Samuraj, Blue Lagoon żółw i Blue Lagonn Samuraj. Kupiłem na eBayu więc strach jeszcze jest

Edycja: Chyba jeszcze nikt nie podrabiał Seiko Limited Edition?

Edytowane przez bazant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzy pudełka. Dawn Grey Samuraj, Blue Lagoon żółw i Blue Lagonn Samuraj. Kupiłem na eBayu więc strach jeszcze jest

Wszystko jest OK, nie masz co się martwić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zdjęć wygląda, że prawdziwe Seiko ;-)

Jak już ktoś ma "prawdziwe" Seiko to zazwyczaj szuka sobie problemów gdzie indziej.

@bazant - tak masz oryginalne pudełka do tych limitek. Uprzejmi Ci koledzy nalewaja się z tego, że masz prawdopodobnie krzywo spasowany zegarek a zajmujesz się pudełkowymi pierdolami.

@PiotrX dziwisz się, że nazwałem Cię jak nazwałem, ale każda twoja prawda objawiona była tu wałkowana ze 100x. No ewidentnie Ci nie idzie. AD dostaje seryjne zegarki w blistrach i później wkłada w pudełka jakie w/g własnego widzi mi się zamówił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

No to fajnie. Butelkę już napocząłem co by oblać dobry zakup.

post-65162-0-97306200-1544184623_thumb.jpg ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio
Jak już ktoś ma "prawdziwe" Seiko to zazwyczaj szuka sobie problemów gdzie indziej.

Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, ale to pewnie wynika z tego, że w sumie prosty ze mnie chłop :-) Tak czy inaczej szkoda mi czasu i energii na wyjaśnianie tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bazant - tak masz oryginalne pudełka do tych limitek. Uprzejmi Ci koledzy nalewaja się z tego, że masz prawdopodobnie krzywo spasowany zegarek a zajmujesz się pudełkowymi pierdolami.

@PiotrX dziwisz się, że nazwałem Cię jak nazwałem, ale każda twoja prawda objawiona była tu wałkowana ze 100x. No ewidentnie Ci nie idzie. AD dostaje seryjne zegarki w blistrach i później wkłada w pudełka jakie w/g własnego widzi mi się zamówił...

Oj Marcin, z Tobą nie można normalnie, chłop się pyta, to odpowiadamy, a Ty znowu swoje. Masz rację nie idzie mi i nie po drodze z Tobą  :mellow: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

co do centrowania bezela lub bezla (wybaczcie Panowie bo już druga butelka otworzona to co by nie mówić to jednak Seiko daje dużo więcej niż jakiś biedny Rolex którego można dostać od ręki w byle butiku w europie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, ale to pewnie wynika z tego, że w sumie prosty ze mnie chłop :-) Tak czy inaczej szkoda mi czasu i energii na wyjaśnianie tego.

Wydawało mi sie proste, Ty zauważyłeś prawdopodobnie krzywy zegarek nazywając go prześmiewczo prawdziwym Seiko i dostałeś za to jeszcze opr. od @Macmac - ale tego już nie zauważyłeś.

Natomiast właściciel zegarka skupił sie na rozmiarze pudełka co mi wydalo się stosunkowo przyziemne. Co innego gdyby to było zwykłe białe pudełko seiko. To tak jak kupić samochód za 70tys. i robić chryję w salonie że w jedbym kole ciśnienie wynosiło 2,0 zamiast 2,2 bara

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Widzę tu moderatora, więc już się zamykam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pękaj, wrzuć to z siebie bo widać że coś Ci zalega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Spokojnie Panowie, schować proszę rewolwery. Chciałem się tylko upewnić co do rozmiaru pudełka.

Nie wiem czy była tu już poruszana kwestia limitacji zegarków Seiko. Taki Dawn Grey jest limitowany do 2018 sztuk i ma to odzwierciedlenie w numeracji np: 1030/2018, w przypadku blue Lagoon na deklu jest napis "Limited Edition" i żadnej numeracji niema. Gdzieś mi się obiło o uszy że Seiko ma dwie kategorie limitacji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zostaw, nie warto - taką dostałem kiedyś podpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie pękaj, wrzuć to z siebie bo widać że coś Ci zalega

Nic mi nie zalega :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie. Butelkę już napocząłem co by oblać dobry zakup.

Jagerek to koniecznie mega schłodzony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zostaw, nie warto - taką dostałem kiedyś podpowiedź :)

Tak jest Was już trzech, proponuję zawiązać koalicję ;)

@bazant jest LE i SE, ale historia zna LE a dokladnie Seiko 5 Fuji, które dostało LE bez numeracji co miało być dla SE. Jak widzisz rzeczywistość zawsze da się zagiąć jak czasoprzestrzeń

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Z tego co wiem to zarówno Blue Lagoon jak i Orange z serii limitowanej nie mają numerów limitacji. Na dzień dzisiejszy mogę potwierdzić że seria Dawn Grey jest limitowana zarówno w żółwiu i w samuraju co ma odzwierciedlenie na numerach na deklu.

Dodać należy że seria "Black" także nie nie ma żadnej numeracji. To informacja od sprzedawcy z chrono24

Edytowane przez bazant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kolegów z dłuższym stażem na forum, pewne rzeczy są już nużące.

Dla nowych kolegów jest to wiedza ciągle do zdobycia.

Luzik Panowie.

Proponuję zrobić zjazd fanów Seiko.

Taki dwudniowy. Wieczorem można będzie zacząć wylać żale i nocą utopić je w dobrym trunku.

Szybko się okaże, że w koło same fajne chłopy i nie ma się o co sprzeczać :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest Was już trzech, proponuję zawiązać koalicję ;)

Jest nas więcej tylko pewnie niektórzy nie chcą się narażać pisząc cokolwiek kontra użytkownikowi z ponad 10k postów.

Jak będziesz grzeczny to ci pokaże ile plusów złapałem wytykając twoją żółć która leje się z ciebie bardzo obficie.

Burns, wiem że masz sporą wiedzę i nikt tego nie kwestionuje, ale co z tego skoro formułujesz swoje wypowiedzi jak zwykły Janusz, prujący się do wszystkich i wszystkiego.

Do moderacji: proszę o łagodny wymiar kary.

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko @Triptical, dam Ci plusa i zostawię temat Seiko dla twoich legionów... Niech wygra anarchia ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/3472-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-seiko/page-655?do=findComment&comment=2401513

Na moje szczęście są na tym forum jeszcze użytkownicy trzeźwo myślący, którzy poziom debilizmu zatrzymają w zarodku.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

attachicon.gifFullSizeRender.jpg

Nikt, wszystko masz Ok, pij spokojnie:D i gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko @Triptical, dam Ci plusa i zostawię temat Seiko dla twoich legionów... Niech wygra anarchia ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/3472-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-seiko/page-655?do=findComment&comment=2401513

Na moje szczęście są na tym forum jeszcze użytkownicy trzeźwo myślący, którzy poziom debilizmu zatrzymają w zarodku.

Tak trzymaj Janusz :)

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Dziękuję za informacje, teraz będę spał spokojnie. Mam zarówno żółwia i samuraja z serii Blue Lagoon i samuraj jest o wiele fajniejszy, kolega się napalił na żółwia więc pójdzie w dobre ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepskie zdjęcie, ale zegarki raczej też kiepskie... 304f676d0705841f27d8b0e66eb2a779.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi