Sol 7154 #14901 Napisano 19 Marca 2019 kształt koperty - ni to "żółwiowa", ni okrągłaindeksy - zupełnie mi nie leżąumiejscowienie koronki i brak jej ochrony - to może być dobre w klasyku 62MAS,czy 6RMAS, ale nie w tym czymś. Kolorowe tarcze się jakoś bronią. Fajny, młodzieżowy (ze wskazaniem na płeć przeciwną) - od czegoś trzeba zacząć. Nie dla mnie, ale rozumiem, że ktoś chce się pokazać na plaży.Ale ten czarny? brrrr 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14902 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) kształt koperty - ni to "żółwiowa", ni okrągłaindeksy - zupełnie mi nie leżąumiejscowienie koronki i brak jej ochrony - to może być dobre w klasyku 62MAS,czy 6RMAS, ale nie w tym czymś. Kolorowe tarcze się jakoś bronią. Fajny, młodzieżowy (ze wskazaniem na płeć przeciwną) - od czegoś trzeba zacząć. Nie dla mnie, ale rozumiem, że ktoś chce się pokazać na plaży.Ale ten czarny? brrrr https://zooart.com.pl/Co-jedza-zolwie-wodno-ladowe-i-dlaczego-wlasnie-to-blog-pol-1536590410.html Edytowane 19 Marca 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14903 Napisano 19 Marca 2019 Jedyny prawilny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14904 Napisano 19 Marca 2019 Z MEMS technology - Micro-Electro-Mechanical Systems 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14905 Napisano 19 Marca 2019 Z MEMS technology - Micro-Electro-Mechanical Systems No na bank jesteś GolumoShaun skoro zawsze lecisz jak mucha do lepu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #14906 Napisano 19 Marca 2019 Tuńczyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #14907 Napisano 19 Marca 2019 Tuńczyk Świetny zegarek zazdro i przy okazji pytanko: bo teń tyńczyk to tak z 11k kosztuje a jest w kwarcu. Bez spiny, po prostu się nie znam: chciałeś taki werk? Nie wolałeś w automacie (o ile wgl są takie tuny). Pozdro! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #14908 Napisano 19 Marca 2019 Kwarc mi w niczym nie przeszkadza, to ma być zegarek dokładny zawsze gotowy do noszenia. A tuńczyki lubię i mam nadzieję, że dokupię jeszcze stalową 300m. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #14909 Napisano 19 Marca 2019 homar 62mas doczekał się własnego homara Niee. Oryginalnym homarem 62MAS jest Seiko SLA017, jest też dużo kopii robionych przez microbrandy, to natomiast bardziej przypomina kopię "SLA017 dla ludu", czyli modelu Seiko SPB051. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14910 Napisano 19 Marca 2019 No na bank jesteś GolumoShaun skoro zawsze lecisz jak mucha do lepu Januszu, z kolorowych jarmarków i blaszanych zegarków zaszpanował vintagem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14911 Napisano 19 Marca 2019 Januszu, z kolorowych jarmarków i blaszanych zegarków zaszpanował vintagem Nawet nie znasz pojęcia vintage, ale spoko; mój przynajmniej nie dostał zgniłego koloru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14912 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) Nawet nie znasz pojęcia vintage, ale spoko; mój przynajmniej nie dostał zgniłego koloru Dziękuje Edytowane 19 Marca 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #14913 Napisano 19 Marca 2019 Niee. Oryginalnym homarem 62MAS jest Seiko SLA017, jest też dużo kopii robionych przez microbrandy, to natomiast bardziej przypomina kopię "SLA017 dla ludu", czyli modelu Seiko SPB051. SLA017 traktuję jako re-edycje, SPB051 jako homara, stąd stwierdzenie, że invicta jest "homarem homara", czyli co do zasady się zgadzamy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14914 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) A postawisz obok siebie dwa nowe w tych samych pieniądzach czy teoretyzujesz? Piotr, marne szanse.Ucinając dalsze dywagacje:Czy mi sie podoba? Tak. Czy kupiłbym? Tak. Czy będę krytykował NIE.Nawet pogratuluję rzeczy materialnej. Dziękuje Edytowane 19 Marca 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #14915 Napisano 19 Marca 2019 SLA017 traktuję jako re-edycje, SPB051 jako homara, stąd stwierdzenie, że invicta jest "homarem homara", czyli co do zasady się zgadzamy. W takim razie tak.Ale tak w ogóle to jest to homar dmuchany, bo swołocz ma 46 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14916 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) Dziękuje Powiedz, czy dorosły facet powinien jarać się lalką Barbie? A Ciebie wystarczy podpuścić i lecisz jak byczek na czerwoną płachtę.Gdybyś nie zrozumiał z "prawilny" to był żart, albo twoje słowa.Mocno się napociłeś, żeby odkopać mój wpis do cytatu? Pewnie nie, bo jesteś mistrzem wyszukiwarek. Edytowane 19 Marca 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14917 Napisano 19 Marca 2019 Powiedz, czy dorosły facet powinien jarać się lalką Barbie?Taaa, jak to celebryta, złoty zegarek, kolorowe blaszane, byleby gadali o narcyzie, Pudelka Ci zamknęli ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14918 Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) Nie mam złotego zegarka, ale ty se kup jak coś ci 4litery ściska o ile wiesz co to złoto. Znaczysz każdy temat jak kot. Czego człowiek nie otworzy PiotrX tam jest, albo był - haha Edytowane 19 Marca 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14919 Napisano 19 Marca 2019 Po co ja odpowiadam na Twoje zaczepki i staram się łapać Twój poziom, hm Żegnam Pana Janusza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14920 Napisano 19 Marca 2019 Bo nie był byś sobą! Dobranoc, do następnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14921 Napisano 19 Marca 2019 Bo nie był byś sobą! Dobranoc, do następnego.Dobranoc, tornister spakowany na jutro? Kapci na WF nie zapomnij 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #14922 Napisano 19 Marca 2019 Wyluzujcie panowie...bo już teraz "strach" cokolwiek na forum napisać.Odnoszę wrażenie że częsć siedzi 'w blokach startowych" i obserwuje jak kot, a może ktoś błąd ortograficzny zrobi, może skrótu myslowego użyje i wtedy "atak" Pomijam fakt ze na żadnym egzemplarzu skupić się i spokojnie omówić nie można bo zegarki są kupowane z częstotliwością zmiany bielizny i merytoryka kończy się na "gratach i gratulacjach" ;) Jak sądzicie, w ubiegłym roku jaki model Seiko mozna uznać za najbardziej udany? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #14923 Napisano 19 Marca 2019 Jeden z kolegów ma katalogi to przedstawi kandydatów bo ja nie pamiętam co zaprezentowali w 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #14924 Napisano 19 Marca 2019 Panowie, zanim wywołacie III wojnę światową, zechcecie może zerknąć w mój wątek w dziale "Aukcje Allegro, Ebay i inne"? Macie wiedzę, to może coś ciekawego tam wypatrzycie;) Wysłane z mojego Galaxy A8 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #14925 Napisano 19 Marca 2019 Jak sądzicie, w ubiegłym roku jaki model Seiko mozna uznać za najbardziej udany?SLA025 za piękną kopertę, świetny mechanizm, nawiązanie do kultowego nurka z 1968, tylko nie za cenę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach