Gość raphael1215 #15376 Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) No nie bardzo. Zibi podaje odnośnik do seiko.pl a tam w dziale Prospex Sumo brak...Bo Sumo było dla wybrańców i trzeba było znać kierownika salonu osobiście nie no żartuje oczywiście. Jak ja kupowałem to był jeden na magazynie głównym w Warszawie. Z tego co pamiętam to nie sprowadzali go w niewiadomo jak dużych ilościach. Ot kilka sztuk i jak się rozeszły to znów parę. Poza tym weszła 3 generacja sumo więc poprzednich raczej u AD już nie będzie tu masz jeszcze sumo: https://zegarki-jaworowski.pl/seiko/4094-meski-zegarek-seiko-sbdc031.html ale to raczej nie jest AD i nie wiadomo czy mają go fizycznie trzeba zapytać Ale cenę na blumo to wzięli z kosmosu :D Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15377 Napisano 25 Kwietnia 2019 Bo Sumo było dla wybrańców i trzeba było znać kierownika salonu osobiście nie no żartuje oczywiście. Jak ja kupowałem to był jeden na magazynie głównym w Warszawie. Z tego co pamiętam to nie sprowadzali go w niewiadomo jak dużych ilościach. Ot kilka sztuk i jak się rozeszły to znów parę. Poza tym weszła 3 generacja sumo więc poprzednich raczej u AD już nie będzie tu masz jeszcze sumo: https://zegarki-jaworowski.pl/seiko/4094-meski-zegarek-seiko-sbdc031.html ale to raczej nie jest AD i nie wiadomo czy mają go fizycznie trzeba zapytać Ale cenę na blumo to wzięli z kosmosu :D Dzięki za info, ale to nie ja szukam Mam swojego czarnucha z Japonii Generalnie jest problem z Sumo w Polsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15378 Napisano 25 Kwietnia 2019 Ciężko kupić, jak ja zamawiałem na sklep to pierwszym rzutem przyszło 5. Na półce go miałem dwa dni, druga sztuka leżała kilka godzin a przyszły do Polski 2 albo 3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #15379 Napisano 25 Kwietnia 2019 Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15380 Napisano 25 Kwietnia 2019 Ooo, widzę, że oryginał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #15381 Napisano 25 Kwietnia 2019 Poza tym Blumo wypada z gry. Skoro koledze podoba się Sumo lub tym bardziej Blumo to nie zastanawiał bym się zbyt długo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #15382 Napisano 25 Kwietnia 2019 Ooo, widzę, że oryginał Jak to często bywa. Za to póki co jako jedyny mój 4R ma COSC .Jakby nie patrzeć +1sek\24 godz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15383 Napisano 25 Kwietnia 2019 https://www.ebay.ie/itm/SEIKO-SBDC033-SUMO-azul-blue-Prospex-200M-Diver-De-JAPAN/173877843701?hash=item287bed56f5:g:pAQAAOSwux5YNENv Sprzedawca sprawdzony. Zegarki z Hiszpanii - brak cła i VAT, przesyłka w cenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #15384 Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Bo Sumo było dla wybrańców i trzeba było znać kierownika salonu osobiście nie no żartuje oczywiście. Jak ja kupowałem to był jeden na magazynie głównym w Warszawie. Z tego co pamiętam to nie sprowadzali go w niewiadomo jak dużych ilościach. Ot kilka sztuk i jak się rozeszły to znów parę. Poza tym weszła 3 generacja sumo więc poprzednich raczej u AD już nie będzie tu masz jeszcze sumo: https://zegarki-jaworowski.pl/seiko/4094-meski-zegarek-seiko-sbdc031.html ale to raczej nie jest AD i nie wiadomo czy mają go fizycznie trzeba zapytać Ale cenę na blumo to wzięli z kosmosu :D Póki co, oba modele (sumo/blumo) w cenie 451 $ z szansą na tylko tyle ;-) w Skywatches. https://www.skywatches.com.sg/reviews/catalogsearch/result/?q=Sumo Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Marak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15385 Napisano 25 Kwietnia 2019 Jak to często bywa. Za to póki co jako jedyny mój 4R ma COSC .Jakby nie patrzeć +1sek\24 godz.Spoko, wszystkie moje Seiko (poza Monsterem) mają rozjechane indeksy z chapter ringiem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #15386 Napisano 25 Kwietnia 2019 Spoko, wszystkie moje Seiko (poza Monsterem) mają rozjechane indeksy z chapter ringiem...Dylematy kolekcjonera \ zbieracza: 1) jak pasują się indeksy z pierścieniem,2) jaka jest dokładność chodu automatów (przy zmianie czasu można również pomierzyć napędy elektryczne wszystkich ich trzech odmian),3) czy wskazówki trafiają w indeksy (napęd jak wyżej) PS dobrze że jest kącik gdzie można się zwierzyć :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #15387 Napisano 25 Kwietnia 2019 Tymczasem... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15388 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Piękny ten SDGM ale nie miałbym do czego go nosić. Do kreszowego dresu nie pasuje ;-) Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #15389 Napisano 26 Kwietnia 2019 Mnie interesują te nowe Sumo, pokazane na Basel. Ale na papierze są wielkie, więc chciałem gdzieś przymierzyć najpierw. Słyszałem, że leżą dobrze na mniejszych nadgarstkach (mam płaskie ~17.5cm), ale coś mi się nie chce wierzyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #15390 Napisano 26 Kwietnia 2019 Mam nadgarstek 16,5-17cm i Sumo nosi mi się bardzo wygodnie mimo jego rozmiarów. Koperta jest bardzo dobrze wyprofilowana.Jest to jeden z wygodniejszych moich zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #15391 Napisano 26 Kwietnia 2019 Tymczasem... Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTy tylko szampanskoje i kawior Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #15392 Napisano 26 Kwietnia 2019 Słońce & Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15393 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Fajnie zmienia kolory w słońcuMój też w słońcu ale idzie na deszcz... Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #15394 Napisano 26 Kwietnia 2019 Fajnie zmienia kolory w słońcuMój też w słońcu ale idzie na deszcz... Fajny i z barometrem Ja mam tylko godzinę i date 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lollapaloza 11 #15395 Napisano 26 Kwietnia 2019 Słuchajcie, gdzie dostanę piny i takie maleńkie tulejki, które łączą ogniwa bransolety w Seiko Sumo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15396 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Fajny i z barometrem Ja mam tylko godzinę i date Barometr mam w kolanie :-(Słuchajcie, gdzie dostanę piny i takie maleńkie tulejki, które łączą ogniwa bransolety w Seiko Sumo?U zegarmistrza?.. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #15397 Napisano 26 Kwietnia 2019 Słuchajcie, gdzie dostanę piny i takie maleńkie tulejki, które łączą ogniwa bransolety w Seiko Sumo? www cousinsuk com pins & tubes coś dobierzesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lollapaloza 11 #15398 Napisano 26 Kwietnia 2019 www cousinsuk com pins & tubes coś dobierzesz Dzięki. Tego szukałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #15399 Napisano 27 Kwietnia 2019 W czasie deszczu robi się czarny 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9789 #15400 Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach