traczu 6824 #15651 Napisano 14 Maja 2019 Pepsi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15987 #15652 Napisano 14 Maja 2019 Bieda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #15653 Napisano 14 Maja 2019 Też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #15654 Napisano 14 Maja 2019 Wejdzie sla023j1 to może odkupi grzechy jak już musi być niebieski a tego wtedy może oddać Dyrektorowi Przez taki ignoranctwo i kupowanie "g" Seiko jest tam gdzie jest, czyli zegarki z mechanizmem dla budżetu 2k sprzedaje już po 5k bo gawiedź i tak kupi ... nadal takie śmieszne ? ale jakoś nowego kolegi nikt nie uświadamia a wręcz przeciwnie, kółko wzajemnej adoracji samoistnie, nakręca się ;( bo kolorek fajny, teraz tylko tyle wystarczy ...Teraz już tak trochę bardziej serio. Burns wiadomo jak jest, nie tylko w Seiko ale praktycznie w każdej firmie zegarkowej, ceny są mocno oderwane od rzeczywistości, że tak powiem lekko z d*py! Fakt, producent podnosi nam cenę nic w zamian nam nie dając, w kwocie 5k nie mamy nic poza trochę bogatszym setem w pudełku (o pasek silikonowy!) Miałem BiedaMas niebieskiego i to cholernie fajny zegarek był, i ciągle jest. Mi brakowało w nim bransolety i mogłem kupić czarnego.... ale chciałem niebieski... Jakby nie było "my" to nasze chore na punkcie zegarków forumowe społeczeństwo zupełnie inaczej podchodzi to cen, wyglądu, tego jaki ma mechanizm dany zegarek itd... Jesteśmy w stanie zapłacić kwoty za zegarek dla niektórych nierealne i niektórzy pukają się w głowę jak widzą ceny. Ale tu nie o tym...Wiadomo, chciałbym kupić Marinemastera za 5k i wtedy miałbym fajny mechanizm, kultowy zegarek i nie odgrzewany kotlet... ale tak się nie da niestety....Z resztą ludzie kupują droższe zegarki przepłacając 200% ich ceny z metki, ja to chociaż jakiś tam rabat dostałem...Takie jest życie, a mi z wiatrakami się nie chce walczyć, szkoda mi życia na pierdoły, kupuję zegarek jaki mi się podoba i na jaki w danej chwili mnie stać i się z niego cieszę... tak po prostu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #15655 Napisano 14 Maja 2019 kupuję zegarek jaki mi się podoba i na jaki w danej chwili mnie stać i się z niego cieszę... tak po prostu.Niby dałem Ci plusa jak inni, ale jak się nad tym zastanowiłem to jednak typowo konsumpcyjne podejście do życia. Seiko dobrze o tym wie, że tak jak Ty myśli obecnie z 90% ludzkości i bardzo dobrze czerpie pieniądze z ich kieszeni niskim nakładem kosztów. Kiedyś ludzie kupowali dobre rzeczy teraz byle mieć. A wystarczy mieć zasady i nie naginać ich pod siebie.Nie nabijać kabzy producentowi przez zakup "g". Szczególnie, że 5k (1300$) nie nie jest w kij dmuchać niezależnie od zakątka Świata. Można tą kwotę ulokować u innego producenta, kupić Casio za 100zł i poczekać na coś dobrego. Zegarek za 5k to nie ostatni bochenek chleba w piekarni o 17:55, że trzeba kupić to co zostało.Koniec! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15656 Napisano 14 Maja 2019 Sumo dzisiaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #15657 Napisano 14 Maja 2019 Seiko dobrze o tym wie, że tak jak Ty myśli obecnie z 90% ludzkości i bardzo dobrze czerpie pieniądze z ich kieszeni niskim nakładem kosztów. Kiedyś ludzie kupowali dobre rzeczy teraz byle mieć. Burns, a kto tak nie robi? Nawet mikrobrandy ida bardzo mocno w cenę, bo jest po prostu popyt.Wiesz co? Mógłbym kupić homage który praktycznie niczym! nie odbiega od 62Mass czy innych zegarków Seiko na przykład i jest za 1/10 ceny! Można zrobić tani zegarek za grosze? Można! Próbowałem nawet.... ale nie jestem w stanie tego przegryźć, nie potrafię nosić podróbki, czegoś kto ktoś ordynarnie skopiował i sprzedaje za ułamek ceny. Powiedz, u jakiego producenta mógłbym ulokować te pieniądze? Daj mi pomysł, przykład... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15658 Napisano 14 Maja 2019 Niby dałem Ci plusa jak inni, ale jak się nad tym zastanowiłem to jednak typowo konsumpcyjne podejście do życia. Seiko dobrze o tym wie, że tak jak Ty myśli obecnie z 90% ludzkości i bardzo dobrze czerpie pieniądze z ich kieszeni niskim nakładem kosztów. Kiedyś ludzie kupowali dobre rzeczy teraz byle mieć. A wystarczy mieć zasady i nie naginać ich pod siebie.Nie nabijać kabzy producentowi przez zakup "g". Szczególnie, że 5k (1300$) nie nie jest w kij dmuchać niezależnie od zakątka Świata. Można tą kwotę ulokować u innego producenta, kupić Casio za 100zł i poczekać na coś dobrego. Zegarek za 5k to nie ostatni bochenek chleba w piekarni o 17:55, że trzeba kupić to co zostało.Koniec! Też Tobie dałem plusa, ale..... Nic nikt nie wyprał, zdanie mam wciąż to samo, ale doświadczenie pokazało że dla "zdrowia" lepiej nie prowadzić "misji".Pogadać możemy prywatnie, a publicznie.....?, sam wiesz. Ludzie mają pieniądze i chcą je wydawać to firmy korzystają, a chęć posiadania to dziś główny cel...Popatrz po zakupach...mogę wymienić z marszu osoby które kupiły więcej zegarków w tym roku niż, serio, ja skarpet.... Najśmieszniejsze że żaden ich nie cieszy dłużej niż tydzień,,,,To nie pasja zegarkowa tylko zakupowa, a że kupują zegarki to myślą że są pasjonatami @Burns, takie czasy i nic, ani nikt tego nie zmieni.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15659 Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) Niby dałem Ci plusa jak inni, ale jak się nad tym zastanowiłem to jednak typowo konsumpcyjne podejście do życia. Seiko dobrze o tym wie, że tak jak Ty myśli obecnie z 90% ludzkości i bardzo dobrze czerpie pieniądze z ich kieszeni niskim nakładem kosztów. Kiedyś ludzie kupowali dobre rzeczy teraz byle mieć. A wystarczy mieć zasady i nie naginać ich pod siebie.Nie nabijać kabzy producentowi przez zakup "g". Szczególnie, że 5k (1300$) nie nie jest w kij dmuchać niezależnie od zakątka Świata. Można tą kwotę ulokować u innego producenta, kupić Casio za 100zł i poczekać na coś dobrego. Zegarek za 5k to nie ostatni bochenek chleba w piekarni o 17:55, że trzeba kupić to co zostało.Koniec! Marcin, ale Ty chciałbyś, żeby każdy myślał jak Ty? To, że dla Ciebie SPB053 to gówno i paździerz nie znaczy, że dla kogoś innego też jest. Myślisz, że Kwiatek czy ktoś inny nie wolałby, żeby ten zegarek kosztował 2kpln, zamiast 5kpln? Nawet jeśli faktycznie nie jest jest wart tej ceny z metki, a umówmy się nie jest to jeśli Ci się podoba sam musisz sobie przeanalizować, czy wydać na niego tyle kasy czy nie. No tak to działa i firmy zegarkowe na tym żerują. I abstrahując już od ceny tego zegarka i tego czy ładny, czy nie to nie znam właściciela, który by kupił i nie byłby zadowolony, tak jak Ty jesteś zadowolony ze swojego biedaMASA, chociaż sam wiesz, jaką "jakościową loterią" jest ten model, czego nie mogę powiedzieć o SPB083, bo każdy który widziałem był OK.Postaw się też w sytuacji zwykłego śmiertelnika, który idzie do sklepu i kupuje za 4kpln zegarek taki jak Twój gdzie chapter ring jest zmasakrowany jak po walce z Tysonem I co warto wydać te kasę na ten zegarek? Edytowane 14 Maja 2019 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67727 #15660 Napisano 14 Maja 2019 Pierwszy Seiko w rodzinie. Własnie dojechał. Syn mam nadzieję będzie zadowolony 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #15661 Napisano 14 Maja 2019 Sprawdź gwint koronki, czy ma wszystkie 4 zwoje - poważnie mówię, poza tym nawet ładnie odwzorowana sztuka Ci się trafiła, czyli proste indeksy @jash to jesteśmy na portalu "Wykop" czy forum zegarkowym o ściśle określonej tematyce ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15662 Napisano 14 Maja 2019 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli Marcin, serio. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15663 Napisano 14 Maja 2019 Pierwszy Seiko w rodzinie. Własnie dojechał. Syn mam nadzieję będzie zadowolony Będzie zadowolony.Zrób szkolenie w kwestii użytkowania ( zmian daty, godziny i sprawdzania czy koronka zakręcona przed kontaktem z wodą) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67727 #15664 Napisano 14 Maja 2019 Sprawdź gwint koronki, czy ma wszystkie 4 zwoje - poważnie mówię, poza tym nawet ładnie odwzorowana sztuka Ci się trafiła, czyli proste indeksy @jash to jesteśmy na portalu "Wykop" czy forum zegarkowym o ściśle określonej tematyce ? Dzięki Z tymi zwojami to mnie wkręcasz czy mówisz na serio? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15665 Napisano 14 Maja 2019 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli Marcin, serio. Ja myślę że wiem.... Zaakceptowałeś Jacku niejako aktualny stan rzeczy, choć jako fachowiec i pasjonat "nie powinieneś" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67727 #15666 Napisano 14 Maja 2019 Będzie zadowolony.Zrób szkolenie w kwestii użytkowania ( zmian daty, godziny i sprawdzania czy koronka zakręcona przed kontaktem z wodą)Wg mnie wszystko działa w tym małym żółwiku. Chociaż myślałem, że będzie lżejszy Młody otrzyma go jak wróci ze szkoły wraz z przeszkoleniem technicznym. Zmiana daty chodzi tylko do przodu, nie tak jak w GMT... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #15667 Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) dobra starczy, pogadali my sobie, nie kontynuujmy Ja myślę że wiem.... Zaakceptowałeś Jacku niejako aktualny stan rzeczy, choć jako fachowiec i pasjonat "nie powinieneś" Seiko w lipcu powinno pokazać jakieś nowości Edytowane 14 Maja 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15668 Napisano 14 Maja 2019 Czas foto 10:11 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15669 Napisano 14 Maja 2019 Ja myślę że wiem.... Zaakceptowałeś Jacku niejako aktualny stan rzeczy, choć jako fachowiec i pasjonat "nie powinieneś" To ja raczej myślę, że Szanowna koleżeńska Starszyzna nie zrozumiała co napisałem, albo nie chce zrozumieć, nie ważne Co do lipca............nowości, czy na patelnię wskoczą kolejne kotlety, tylko w innej panierce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10237 #15670 Napisano 14 Maja 2019 Mnie to w ofercie Seiko brakuje jakiegoś fajnego mechanicznego pilota. Mogliby w biurze konstrukcyjnym na chwilę odstawić Skittlesy i zmajstrować coś w lotniczym stylu z co najmniej 6R we środku. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15671 Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) Jest albo był fajny pilot w stylu SARG009 na 6R15 ale nie pamiętam referencji jaką miał u nas, wrzucałem nawet kiedyś jego zdjęcia w temacie. Jest też fajny SSC423P1 solarny. Edytowane 14 Maja 2019 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #15672 Napisano 14 Maja 2019 SCVE039? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67727 #15673 Napisano 14 Maja 2019 Dotarła i druga sztuka Seiko z dalekich stron. Ten jest dla mnie, taki wakacyjniak 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15674 Napisano 14 Maja 2019 No to teraz chyba "Rołli" na bazar, jak nie widać różnicy to po co przepłacać? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67727 #15675 Napisano 14 Maja 2019 No to teraz chyba "Rołli" na bazar, jak nie widać różnicy to po co przepłacać? Tak właśnie chcę zrobić Mam już dwa Seikacze! Przyjmiecie mnie do swojego grona, grupy największych skandalistów i upierdliwców tego Forum? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach