Burns 4433 #2301 Napisano 16 Listopada 2015 odnośnie serwisu MM dla potomnych: Otwarcie koperty nie jest żadnym problemem. Zdejmujesz bezel podważając i masz pierscien do odkrecenia, jak klocki lego. Każdy ogarniety zegarmistrz to zrobi.otworzyć otworzy, ale dalej lekko nie będzie: https://musingsofawatchaddict.wordpress.com/2015/03/11/a-visit-to-seiko-thailand/ "Some thoughts on Seiko in ThailandIn my short stint in Bangkok so far, I can say safely that Seiko is a lot more popular in Bangkok than in Singapore based on my watch spotting experience thus far...3) Seiko Thailand cannot service 8L, 6S nor 4S movements (non-exhaustive). This is because the watch technicians in Seiko Thailand are not trained in Japan for these calibers yet. Each calibre is a separate training session." idźmy dalej:http://thewatchbloke.co.uk/2015/03/14/seiko-mm300/ to bardzo ogarnięty zegarmistrz, ale klucz do odkręcenia wachnika musiał dorabiać. w PL czarno to widzę, chociaż coś mi się obiło o uszy, że ktoś tam z Nas robił jakiś serwis u Dolińskich ?Co nie zmienia faktu, że o szczelności w środowisku helowym nie ma co marzyć ;( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2302 Napisano 18 Listopada 2015 ktoś jest w temacie Seiko "alienów"? Niedawno była premiera a wychodzi na to, że wersji które grały w filmie już nie widać albo słabo szukam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #2303 Napisano 19 Listopada 2015 (edytowane) ktoś jest w temacie Seiko "alienów"? Niedawno była premiera a wychodzi na to, że wersji które grały w filmie już nie widać albo słabo szukam Prosze: http://gizmodo.com/seiko-is-re-issuing-the-futuristic-watch-ripley-wore-in-1742998200 tu znajdziesz opis niewielkiej roznicy w stosunku do oryginalu ( chodzi o przyciski po lewej stronie ) Tu sprzedajacy, pierwsi z brzegu. Jak poszukasz to byc moze znajdziesz lepsza cene. https://www.seiko-watch.co.jp/p_search/detail/do.php?no=SCED035 http://www.ebay.com/itm/SEIKO-SCED035-SPIRIT-Watch-/181936023772?hash=item2a5c3b68dc:g:iDoAAOSwiwVWTTK- Edytowane 19 Listopada 2015 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2304 Napisano 21 Listopada 2015 Kilka kolejnych zdjęć nadchodzących diverów z ceramiką: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24160 #2305 Napisano 21 Listopada 2015 Szkoda, że faszystowskie mocowanie bransolety. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2306 Napisano 22 Listopada 2015 zegarek z bransoletą wygląda korzystniej ale zmiana na pach praktycznie odpada SBDC037/041 ma złotą kopertę albo dzieloną w jakiś sposób? Po bokach widać od spodu złoto a np uszy są w DLC. są jakieś inne foty, wujek google nic nie pokazuje. 041 bym przygarnął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41289 #2307 Napisano 22 Listopada 2015 Imo brzydkie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reglass 1 #2308 Napisano 22 Listopada 2015 SBDX017 z bajeranckim "X" na koronce Kiedyś "łysa" koronka. Przemawiał do mnie MM300 i cały czas chodzi po głowie.. :/ Wstrętna choroba.. 0 "Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4433 #2309 Napisano 22 Listopada 2015 http://www.seiko.at/home/kollektionen/taucheruhrendiver/automatik-turtle.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2310 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Wszystkie ładne, szczególnie złoty i pepsi. Ciekawe jakiej jakości będą ogniwa bransolety, biorąc pod uwagę cenę 250-300 USD, a pewnie tyle mniej więcej będzie kosztował w Azji. @trollu W necie nie ma jeszcze nic ponad to, co przewinęło się w tym wątku. Edytowane 22 Listopada 2015 przez hugo012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2311 Napisano 22 Listopada 2015 Szkoda, że w PL nie będą dostępne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2312 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) @JashInfo na 100% odnośnie żółwi? Austriacka strona Seiko wrzuciła, zatem pewnie ich dystrybutor też będzie sprzedawał - może i Time Trend ogarnie?Zresztą nie robi to wielkiej różnicy, chyba że komuś zależy na porządnej gwarancji. Edytowane 22 Listopada 2015 przez hugo012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4433 #2313 Napisano 22 Listopada 2015 popyt będzie, zwłaszcza jak stanieją bo preorder startuje od ~2k,ale mnie jakoś te odgrzewane kotlety zbytnio nie ruszają - to już nie to samo, nie czuję tego klimatu,zdecydowanie bardziej wolę zegarki z wzornictwem pierwotnym, czyli np w obecnych pieniądzach wybrałbym Sumo. Co do tych ceramicznych, spore pieniądze, nawet po rabacie to będzie ~4kdedykowana bransoleta, jakaś wstawka ceramiczna w koronce... tak SE ogólnie to tak sobie myślę, że z tą ceramiką to jakaś taka głupia moda i nakręcanie się nie wiadomo na co.Nawet głupie aluminium nie obłazi z dnia na dzień a wytrzymuje kilka dekad, gdyby coś to wymiana bezela nawet w MM nie zwala z nóg bo kosztuje około 600zł albo mi powoli przejadają się zegarki, albo im kończą pomysły na Siebie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2314 Napisano 22 Listopada 2015 Wiele miałeś, dużo widziałeś, znudzony jesteś. W diverach rzeczywiście zbyt ciekawie nie poczyniają (choć niebieski monster z DLC SRP581 to jest jednak nowoczesne wzornictwo), ale np. Presage moim zdaniem jest bardzo na poziomie, szczególnie modele z tarczami emaliowanymi czy Urushi. Powinieneś czekać cierpliwie i czekać aż wypłyną gdzieś Brightze z bajeranckimi kopertami jak np. sgl001, milenijne reedycje Seiko jak King Seiko czy inne zegarki na 4s. Okazja pewnie jedna w roku, ale zdarza się. Dla Ciebie nie ma ratunku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4433 #2315 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) k*a a poważnie, dobrze, że każdy zegarek i każdy człowiek jest inny. DLC na gumie - no proszę Cięco do 4s - to w linku od Ciebie przeczytać było można, że kończą się już części do nich,niedobitki strasznie drogie i dosyć małe... te odgrzewane kotlety z reedycji, łatwo je przespać przeoczyć a już w rynku pierwotnym są praktycznie poza zasięgiem, o wtórym nie wspominając... (np mam tu na myśli GSa, którego oznaczenia nawet nie pamiętam - Ty wiesz, którego chyba z 2000r) Edytowane 22 Listopada 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2316 Napisano 22 Listopada 2015 @JashInfo na 100% odnośnie żółwi? Austriacka strona Seiko wrzuciła, zatem pewnie ich dystrybutor też będzie sprzedawał - może i Time Trend ogarnie?Zresztą nie robi to wielkiej różnicy, chyba że komuś zależy na porządnej gwarancji.Tak, pytałem kolegi z SEIKO. Trochę dziwne, bo inne Prospexy mają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2317 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) @BurnsMoże nie o GS a KS Ci chodziło, SCVN001, choć pewnie dla Ciebie za mały, jeśli już tak o SARBie myślałes. Dorwać takiego na otwartej aukcji/w sprzedaży na forum to rzeczywiście cud, raczej trzeba korespondować ze znanymi właścicielami i namawiać do odsprzedaży, ewentualnie zapisać się w kolejce na przyszłość. EDIT: Szybki google pokazał, że była sztuka na ebay 2 lata temu za 1700 USD. Znalazłem też coś aktualnego, ale chcą 5k USD, więc ostro pogrzało. Brightzów było więcej, ze 2-3 podobne do SGLa sztuki w sprzedaży obiły mi się o oczy od momentu, jak mocniej zacząłem się interesować tym tematem, czyli od ponad 2 lat. Kilka miesięcy temu widziałem SAGN005 za ok. 3,5 tys. zł na WUSie albo Timezone, nawet od ręki nie poszedł. Na upartego idzie te modele znaleźć. Tak swoją drogą w jednym z azjatyckich sklepów można teraz dostać nieużywanego, limitowanego żółtego Sumo, tylko kto by to brzydactwo chciał. Edytowane 22 Listopada 2015 przez hugo012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2318 Napisano 22 Listopada 2015 mi w TT powiedzieli, że na życzenie mogą sprowadzić każde seiko ale to chyba tylko opcja dla "wygodnych" bo cenowo na pewno tanio nie będzie a czas oczekiwania w m-cach (podobno tak mają dostawy - zamawiają większą ilość zegarków itd i parę razy w roku mają dużą dostawę) - dla mnie kicha.Turtle super, jak dla mnie fajnie, że wypuszczają zegarki wzorowane na modelach z przed lat. Jakoś mocno nie szukałem starych modeli ale pewnie u nas straszna bida z kupnem w kraju, do tego stan w X letnim zegarku to też loteria, jak ktoś chce fabrycznie nowy zegarek to jest to idealna propozycja, złoty jest moim faworytem co do ceny 250-300 usd to chyba w jp, w linku 420-460 eu, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2319 Napisano 22 Listopada 2015 mi w TT powiedzieli, że na życzenie mogą sprowadzić każde seiko Uwierz mi, że nie mogą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #2320 Napisano 22 Listopada 2015 @trolluNo w azjatyckich sklepach, tak jak napisałem, w Singapurze na bank będą. Ale przecież na forum zawsze operujemy tymi cenami, nikt nie mówi że SKX kosztuje 1300-1400 zl, czyli tyle ile wołają w stacjonarnych sklepach w PL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2321 Napisano 22 Listopada 2015 @hugo012 - w którym stacjonarnym sklepie w PL widziałeś SKX? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #2322 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Ja widziałem w manufakturze w Łodzi w TT (Wersja k1 na gumie) Edytowane 22 Listopada 2015 przez AdamB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2323 Napisano 22 Listopada 2015 Gwoli ścisłości - o jakim dokładnie SKX piszemy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #2324 Napisano 22 Listopada 2015 Skx007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2325 Napisano 22 Listopada 2015 To ciekawe, ile razy pytałem dystrybutora o SKX007 dla klienta, tyle razy słyszałem, że niedostępny w PL i nie mogą sprowadzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach