Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, KRZYSIO napisał(-a):

Za dobrze zrobionego chińczyka z porządnym werkiem i porządną bransą trzeba dać 1,5- 2,0k.

I to wróży im koniec ?

Orient bambino z Amazona za 487 zeta, sam kupiłem dla brata, często takie okazje a u chinola padaka.

A najśmieszniejsze że te chińczyki są rzeźbione pod każdy egzemplarz, dwa takie same modele i np. branzy nie zamienisz ? 

Zero powtarzalności a pod niewidocznymi miejscami jak i w środku koperty padaka jakościowa.

Ma udawać dany znany model i jego jakość ? 

I pisze to ja, przerobiłem tego setki i lubię ich "twory" ale robią skok na kasę a to już mi się nie podoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

I to wróży im koniec ?

Orient bambino z Amazona za 487 zeta, sam kupiłem dla brata, często takie okazje a u chinola padaka.

A najśmieszniejsze że te chińczyki są rzeźbione pod każdy egzemplarz, dwa takie same modele i np. branzy nie zamienisz ? 

Zero powtarzalności a pod niewidocznymi miejscami jak i w środku koperty padaka jakościowa.

Ma udawać dany znany model i jego jakość ? 

I pisze to ja, przerobiłem tego setki i lubię ich "twory" ale robią skok na kasę a to już mi się nie podoba ?

Sporo w tym racji, ale tylko w przypadku tych tańszych modeli. Taki Cronos za 2k zjada tego Orienta na śniadanie. Płaci się za jakość.

Nie można wymagać cudów od zegarków Pagani i im podobnych. Problem polega na rozpoznawalności marki, bo Orienta zna każdy a Cronosa nieliczni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, KRZYSIO said:

Sporo w tym racji, ale tylko w przypadku tych tańszych modeli. Taki Cronos za 2k zjada tego Orienta na śniadanie. Płaci się za jakość.

Nie można wymagać cudów od zegarków Pagani i im podobnych. Problem polega na rozpoznawalności marki, bo Orienta zna każdy a Cronosa nieliczni.

Nie można porównać zegarka za 500zl do zegarka za 2000zl. Jeśli mnie pamięć nie myli, to za 2000zl zaczynają się już Orient Star i ta serię trzeba by porównać do Cronosa za 2tys. Do tego dolicz to, że Orient da Ci 3 lata gwarancji i w przyszlosci bez problemu ich zegarek sprzedaż, a Cronos pokaże ci środkowy palec jak tylko pojawi sie problem - to też ma duży wpływ na cenę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cronos aktualnie wykonuje zegarki na PT5000 lub na Sellicie. To już przyzwoity standard . Co do jakości, to przy zakupie przysługuje darmowy zwrot gdyby coś było nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się sprzeczać bo wszyscy macie rację, przynajmniej po trochu :D 

Zastanawia mnie taka kwestia, Kto kupuje homary i te chińskie "twory"?

Ja, my, wy ... tutejsi.

A gość z ulicy? 

Kowalski chce kupić sobie fajny zegarek i wyciąga 2k. z portfela ... idzie do galerii czy odpala Ali? ? 

Ile jeszcze wytrzymamy ?

Wiem wiem, większość sprzedaży i odbiorców to azjaci i tamtejszy rynek.

Przypominam sobie wywiad z jednym z właścicieli San Martina i na pytania dlaczego nie mają własnych pomysłów i tylko kopiują odpowiedział że tego chcę rynek i podążają za nim ... cenowo też ?

Myślicie że można zacząć od "homarowania" produktów i stać się szanowaną firmą z własnym pomysłem w tej branży na świecie? 

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wykonany homar to z reguły namiastka czegoś co trudno osiągalne. Dla mnie ważne żeby niczego nie udawał i nosił logo producenta. Kupiłem ostatnio kilka sztuk i póki co nie zawiodłem się :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minutes ago, KRZYSIO said:

Cronos aktualnie wykonuje zegarki na PT5000 lub na Sellicie. To już przyzwoity standard . Co do jakości, to przy zakupie przysługuje darmowy zwrot gdyby coś było nie tak.

Jeśli piszesz o zwrocie na Ali, to oferta musi mieć napisane "15 dni darmowy zwrot", zeby coś takiego było, a wiele ofert tego nie ma. A jeśli tego nie ma, to w przypadku problemu sam musisz odsyłać do Chin, bujać się z ich urzędem celnym, a kurierzy mają nawet jasno napisane, że jak paczka przepadnie na chińskim urzędzie celnym, to oni nie biorą za to odpowiedzialności i nie zwrócą kasy. Jeśli produkt jest wart więcej niż chyba 350zl, to chiński urząd kasuje za to podatek, a sprzedający może powiedzieć, że go nie pokryje. Jak nie pokryje, to paczka zostaje na urzedzie. Przy samodzielnej odsyłce jesteś na łasce najpierw urzędu, a poznej sprzedającego, który może Ci powiedzieć wszystko, a ty masz praktycznie zerowe pole manewru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, ale ja zawsze kupuję w sklepie producenta. Tam jest opcja zwrotu. Raz mi się zdarzyło, że omyłkowo wybrałem inną opcję niż to co chciałem i producent dał mi droższą opcję w cenie wybranego modelu. Złego słowa nie powiem na zakupy u nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minutes ago, KRZYSIO said:

To prawda, ale ja zawsze kupuję w sklepie producenta. Tam jest opcja zwrotu. Raz mi się zdarzyło, że omyłkowo wybrałem inną opcję niż to co chciałem i producent dał mi droższą opcję w cenie wybranego modelu. Złego słowa nie powiem na zakupy u nich.

Zależy którego producenta, może Chronos to oferuje, ale Steeldive mnie wyd... ostatnio na SD 1970, które nie miało zwrotu i musiałem odesłać na swój koszt, mimo że dispute mówiło, że to oni pokryją wysyłkę, tylko że nigdy nie zamówili kuriera. Otrzymałem uszkodzony zegarek i miałem ta przyjemność zobaczyć jak to wygląda, kiedy nie ma opcji zwrotu. Jak otrzymali paczke, to wysłali mi fotę zegarka twierdząc, że zegarek działa jak złoto. Całe szczęście,  że miałem nagrane filmiki, zmienili ton jak je wysłałem. A na końcu załatwili mnie tak, po tym jak uzgodnilismy wysylke nowego zegarka:

download.jpeg

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz miałem taką sytuację w przypadku innej firmy na Alli... i zwrot darmowy do paczkomatu otrzymałem po kodzie. Zwrot nastąpił bardzo sprawnie i po 3 dniach pieniądze otrzymałem na konto. Złego słowa nie powiem o obsłudze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwrot po kodzie do paczkomatu i kase w pare dni, masz wlasnie w przypadku "15 dni darmowy zwrot". Wtedy paczka leci do magazynu po Warszawa i sprawa załatwiona. Jeśli tej opcji nie ma, to znaczy ze sprzedający nie ma żadnej umowy z magazynem w PL i musisz odsyłać do Chin.

Tak patrząc na szybko, to z jakiegoś dziwnego powodu, praktycznie większość zegarków powyzej 600zl, nie ma opcji zwrotu.

Screenshot_20220821-103513_AliExpress.jpg

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Jak ktoś Bernego jeszcze nie ma, to po kodzie powinien wyjść jakies 180-190zl, fenomenalna cena za taki zegarek.

https://a.aliexpress.com/_vsOghB

Ten Chameri też niezwykle ciekawy. Szafir z AR coating, po kodzie za jakies 250zl powinien wyjść. 

https://a.aliexpress.com/_uzLMHr

Do mnie już leci Berny. Ale z tymi kodami to jakaś lipa w tym roku... albo ja nie potrafię ich znaleźć. Są tylko kody dla nowych użytkowników a jakoś nie bardzo mam ochotę zakładać 10 multikont. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Jak ktoś Bernego jeszcze nie ma, to po kodzie powinien wyjść jakies 180-190zl, fenomenalna cena za taki zegarek.

https://a.aliexpress.com/_vsOghB

Ten Chameri też niezwykle ciekawy. Szafir z AR coating, po kodzie za jakies 250zl powinien wyjść. 

https://a.aliexpress.com/_uzLMHr

Mam oba i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bernego i "Tiffaniego" kupiłem dla checy i tylko jeden mógł zostać. Wygrał Berni 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Miszkolc napisał(-a):

Bernego i "Tiffaniego" kupiłem dla checy i tylko jeden mógł zostać. Wygrał Berni 2emoji6.png

Berny robi dobre zegarki, nawet na pasku nie oszczędza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie się przymierzam do mesha od nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mam oba i polecam.

Kupiłem  Chameri, mam już szukać paska, czy ten z zestawu jest OK? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Siewca napisał(-a):

Kupiłem  Chameri, mam już szukać paska, czy ten z zestawu jest OK? 

Szukaj :)

1 godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Właśnie się przymierzam do mesha od nich.

Ja mam od nich skórzany, więc co do mesha nie wiem czy spełni Twoje oczekiwania (nie widziałem). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Bonthyc napisał(-a):

Leworęcznym też się coś należy od życia. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi