Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

20250709_063825.jpg

20250709_063419.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 hours ago, Polet said:

Ciekawe czy faktycznie balans tak żywo się kręci?. Wszystkie recenzje które widziałem pokazywały 230-250* co odepchnęło mnie od tego zegarka.

W tych mechanizmach to całkowicie losowa sprawa, bo w tej cenie kontrola jakości nie istnieje. Albo dostaniesz świetny zegarek, albo badziew. Ale masz 90dni darmowego zwrotu, który dziala bardzo dobrze. Mi też przy dwóch zegarkach jak chciałem zwrócić, zaproponowali częściowy zwrot, np. Ten czarny ma o prawie 30min przestawiona wskazowke minutową, ale to da sie poprawić jak sie otworzy zegarek. Chciałem odesłać, a tu mi zaproponowali 12$ zwrotu, wzialem więc końcowa cena za zegarek to 8$. Tylko teraz muszę ta minute wykałaczka poprawić 😉 

20250626_135643.jpg

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Rumcajs997 napisał(-a):

W tych mechanizmach to całkowicie losowa sprawa, bo w tej cenie kontrola jakości nie istnieje. Albo dostaniesz świetny zegarek, albo badziew. Ale masz 90dni darmowego zwrotu, który dziala bardzo dobrze. Mi też przy dwóch zegarkach jak chciałem zwrócić, zaproponowali częściowy zwrot, np. Ten czarny ma o prawie 30min przestawiona wskazowke minutową, ale to da sie poprawić jak sie otworzy zegarek. Chciałem odesłać, a tu mi zaproponowali 12$ zwrotu, wzialem więc końcowa cena za zegarek to 8$. Tylko teraz muszę ta minute wykałaczka poprawić 😉 

20250626_135643.jpg

Dokładnie tak jak piszesz, jakość to loteria. W jednym, ktorego odeslalem na zwrot też mialem przesunieta wskazówkę, a w drugim na apce dziwna amplituda chodu wychodzila, a jeszcze ciezko bylo to nakręcić. Ale jak to mówią cena czyni cuda, za 8 zielonych to też bym przygarnął,bo wizualnie też mi pasuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

[...] Ale masz 90dni darmowego zwrotu [...]

Wygląda na to, że ostatnio się trochę pozmieniało. To oczywiście w dalszym ciągu prawda, ale tafiałem już na oferty, gdzie okno zwrotu wynosi 15 dni od dostawy, więc radzę zwracać na to uwagę. Pierwszy lepszy przykład z brzegu: https://a.aliexpress.com/_EzNwVkI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, incubus05 napisał(-a):

20250709_210555.jpg

Jeden z fajniejszych homarków na Ali. 

20230628_072635.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

20230628_072635.jpg

Oj tak, od jakiegoś czasu bardzo zwolniłem z zakupami i nie kupuję już impulsywnie, za to staranniej dobieram to, co nabywam. I muszę powiedzieć, ze ten zegar zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie a miałem jak dotąd 5 lub 6 chińskich zegarków. Nie mam w planach się go pozbywać tak jak poprzednich chińczykow. No nie ma się do czego przyczepić. Może i by się na upartego coś znalazło, bo w każdym zegarku coś można znaleźć, ale jak przypomnę sobie cenę za jaką go nabyłem to zostaje już sama przyjemność noszenia. Zdjąłem tylko bransę, bo od jakiegoś czasu męczy mnie noszenie zegarków cięższych niż powiedzmy 110-120 g.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, incubus05 napisał(-a):

Oj tak, od jakiegoś czasu bardzo zwolniłem z zakupami i nie kupuję już impulsywnie, za to staranniej dobieram to, co nabywam. I muszę powiedzieć, ze ten zegar zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie a miałem jak dotąd 5 lub 6 chińskich zegarków. Nie mam w planach się go pozbywać tak jak poprzednich chińczykow. No nie ma się do czego przyczepić. Może i by się na upartego coś znalazło, bo w każdym zegarku coś można znaleźć, ale jak przypomnę sobie cenę za jaką go nabyłem to zostaje już sama przyjemność noszenia. Zdjąłem tylko bransę, bo od jakiegoś czasu męczy mnie noszenie zegarków cięższych niż powiedzmy 110-120 g.

Traktuj jako trening siłowy. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Traktuj jako trening siłowy. ;) 

Heh, rękę jestem jeszcze w stanie podnieść, ale nadgarstek wrażliwy jak u szlachcica :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250710_085500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny z tych tanich chińczyków, który mnie niebywale zaskoczył. Ten zegarek jest fenomenalnie wykonany, nawet zakrzywiony kryształ wstawili. Ciekaw jestem czy to dalej 7120 mechanizm, bo tutaj koronka nakręcać sie niebywale cicho i płynnie, całkowicie inaczej niz w zegarkach z 7120, które mam. 19.5$ cena.

20250711_154644.jpg

20250711_154201.jpg

20250711_154155.jpg

20250711_154111.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Kolejny z tych tanich chińczyków, który mnie niebywale zaskoczył. Ten zegarek jest fenomenalnie wykonany, nawet zakrzywiony kryształ wstawili. Ciekaw jestem czy to dalej 7120 mechanizm, bo tutaj koronka nakręcać sie niebywale cicho i płynnie, całkowicie inaczej niz w zegarkach z 7120, które mam. 19.5$ cena.

20250711_154644.jpg

20250711_154201.jpg

20250711_154155.jpg

20250711_154111.jpg

Wygląda świetnie. Podrzuć proszę linka. Już znalazłem, niestety promocyjna cena sie skonczyla, teraz 30 zielonych trza wyłożyć. Pewnie również warto. 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minutes ago, tofiks_th said:

Wygląda świetnie. Podrzuć proszę linka. Już znalazłem, niestety promocyjna cena sie skonczyla, teraz 30 zielonych trza wyłożyć. Pewnie również warto. 

Warty to on jest spokojnie i więcej, ale po co przepłacać. Zaczekaj na jakas promke i przyczaj przez Monety, to spokojnie za 20$ dostaniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250712_065928.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

20250711_154644.jpg

20250711_154201.jpg

20250711_154155.jpg

20250711_154111.jpg

15 godzin temu, tofiks_th napisał(-a):

14 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Warty to on jest spokojnie i więcej, ale po co przepłacać. Zaczekaj na jakas promke i przyczaj przez Monety, to spokojnie za 20$ dostaniesz.

Z Shanghaiów po $20, które wrzucałeś ostatnimi czasy, ten wydaje się najciekawszy - przykuł mój wzrok, także przyłączam się do pochwał @tofiks_th.

Również wyszukałem go na ali, ale widzę kilka sklepów, w tym takie, które liczą sobie za przesyłkę, a także różniące się napisami nad godziną 6. Możesz jednak podrzucić linka do oferty, z której skorzystałeś? Będę obserwował na przyszłość.

BTW, jak oceniasz fabryczny pasek? Na zdjęciach wygląda dobrze.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 hours ago, Hoffhoffski said:

BTW, jak oceniasz fabryczny pasek? Na zdjęciach wygląda dobrze.

Jak nie jestem fanem pasków krokodylowych, to ten jest na prawde spoko, pachnie prawdziwa skórą i generalnie nie trzeba go wymieniać.

Tutaj też skasowali za wysyłkę, ale cena zegarka była znacznie mniejsza. To jedna z tych Early Bird ofert, na które najlepiej czekać. Wtedy cena jest zawsze sporo niższa niz normalnie. Nie wiem kiedy to sie pojawia, pewnie losowo, więc trzeba sprawdzać. Tutaj też musiałem zrobić myk z dodaniem drugiego przedmiotu, żeby wskoczył kupon na 19$.

https://a.aliexpress.com/_Ex6b9IS

Screenshot_20250712_122740_AliExpress.jpg

Edit: kurde, właśnie sie kapnąłem, ze zamówiłem brązowy pasek, a oni mi wysłali czarny. Całe szczęście, ze dostałem z chińskimi napisami, bo fajnie wyglądają.

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rumcajs997, dzięki za linka. Faktycznie, wczesna oferta tłumaczy niższą niż obecne ceny, więc w tej konkretnie zalinkowanej ofercie już po ptokach. Będę obserwował. Przynajmniej mam potwierdzenie, że mogą podesłać tarczę z innymi napisami niż przedstawiona na zdjęciu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minutes ago, Hoffhoffski said:

@Rumcajs997, dzięki za linka. Faktycznie, wczesna oferta tłumaczy niższą niż obecne ceny, więc w tej konkretnie zalinkowanej ofercie już po ptokach. Będę obserwował. Przynajmniej mam potwierdzenie, że mogą podesłać tarczę z innymi napisami niż przedstawiona na zdjęciu :) 

Może lepiej ich spytaj, czy mogą wysłać z chińskimi napisami. Bo to może być losowa sprawa. Z tą ofertą Early Bird to nie wiem dokładnie jak to dziala. Na początku myślałem, ze to sie pojawia jak wychodzi jakiś nowy model, to dają zniżkę, zeby to rozreklamować. Ale później zauważyłem, ze to sie pojawia losowo na starych modelach też. Tutaj pewnie też sie pojawi znowu, trzeba sprawdzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.07.2025 o 21:16, Paulus57 napisał(-a):

20230628_072635.jpg

a co to udaje, że tak spytam?

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, oszolom napisał(-a):

a co to udaje, że tak spytam?

s-l1600-_1_.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

s-l1600-_1_.jpg

dzięki. nie widziałem wcześniej tego niemca. tak jak z samochodami - oglądam raczej to, co jest w moim budżecie :D

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi