Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Kto tam? Pytam słysząc pukanie w dno od spodu hahaha :lol:.

Lincoln, punkt  dla Ciebie  :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto tam? Pytam słysząc pukanie w dno od spodu hahaha :lol:.

Lincoln, punkt  dla Ciebie  :-)

Ale o co chodzi z tym pukaniem w dno? Zwłaszcza że to kolega wprowadził tu stadionową gwarę i sugestię ,że sędzia jest legionistą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o co chodzi z tym pukaniem w dno? Zwłaszcza że to kolega wprowadził tu stadionową gwarę i sugestię ,że sędzia jest legionistą .

Poziom niżej niż dno również w kontekście wypaczania wyniku przez bezkarnych w Polsce sędziowskich drukarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leicester :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie ciesze :) Jeszcze Monaco jutro, ale nie wiem czy cashout nie poleci.

(0).(0)

63b9f20d2c9e209b3a79b5a112bb875a.jpg

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na te mecze miałem/ mam identyczne typy, ale cashout będzie taki se. Ile możesz wyjąć? Pewnie max 400? Zakładając, że pograłeś za stówkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś koło tego będzie, tyle że jak Monaco wejdzie, co jest wielce prawdopodobne, to juz kafelek pęknie. Lepszy wróbel w garści czy ...?

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy na to spojrzy różnie. Ja bym nie wypłacił przed meczem w tym wypadku. Poczekałbym na mecz i zobaczył co się będzie działo. Jak Monaco będzie wygrywać to jakaś kontra, żeby wyjść na zero w razie niepowodzenia w dalszej części, albo wypłata jak City będzie cisnąć od początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak życie znam, to rano mi się załączy Żelisław Żyżyński połączony z Romkiem Kołtonien. Zacznę ostre rozkminy, analizy, statystki itd i skończy się o okrągłym zerem na koniec dnia. Ostatnio mam jakieś takie zapędy i jak spojrzę na te typy dwa.dni później, to się zastanawiam co ja miałem w głowie, że tak stawiałem. Whiskas zamiast mózgu, jak mawiał Fred. W zeszłym roku lepiej szło zdecydowanie.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Może po prostu normalny sędzia sędziował ;)

Jaaaasne. Sędziowanie w La Liga to kryminał. Sędziowie nie dorastają poziomem swojej pracy do jakości gry. Barca była wielokrotnie krzywdzona przez sędziów, ale to oczywiście na tym forum nikomu nie przeszkadza. Za to każdy komentuje, gdy Barca zyskuje. Realowi Madryt gwiżdżą spalone, których nie było, ale też Real w końcowych minutach meczu dostaje karne z kapelusza i także istotnie zyskuje na błędach sędziów. Tego oczywiście nikt nie komentuje. Podsumowując, dajcie już spokój FCB. Zajmijcie się lepiej swoimi marnymi kopaczami z polskiej ligi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaaaasne. Sędziowanie w La Liga to kryminał. Sędziowie nie dorastają poziomem swojej pracy do jakości gry. Barca była wielokrotnie krzywdzona przez sędziów, ale to oczywiście na tym forum nikomu nie przeszkadza. Za to każdy komentuje, gdy Barca zyskuje. Realowi Madryt gwiżdżą spalone, których nie było, ale też Real w końcowych minutach meczu dostaje karne z kapelusza i także istotnie zyskuje na błędach sędziów. Tego oczywiście nikt nie komentuje. Podsumowując, dajcie już spokój FCB. Zajmijcie się lepiej swoimi marnymi kopaczami z polskiej ligi.

Problem z pomyłkami sędziowskimi istnieje i będzie istniał dopóki nie wprowadzą systemów elektronicznych. Co więcej - moim zdaniem to naturalna część widowiska i tego sportu i co do tego nie mam wątpliwości. Podobnie jak i do tego, że i Barca była "beneficjentem" pomyłek i to kilka razy. Tu pełna zgoda. Sędziowie w LaLiga wielokrotnie mylili się też na korzyść Realu, Atletico i innych drużyn.

Problem w meczu Barcy z PSG jest jednak imo inny: można się pomylić raz, można i dwa razy. Ale 3 czy 4 w jednym meczu na korzyść jednej drużyny i to w sposób, który decyduje o wyniku??? no sorry, ja tego nie kupuję. Błędy były masakryczne i wszyscy o tym wiedzą, bo sędzia zdaje się nie tylko został zawieszony, ale także i zdegradowany. Do tego Mascherano, który sam przyznaje się do tego, że powinien być karny, bo faulował.

No kurde, jak mamy nie rozmawiać o Barcy w tym przypadku? Oczywiście od piątku już wszyscy będą żyli kolejnym rywalem Barcelony, i nikt nie będzie pamiętał, jak Barca awansowała, poza tym, ze przeszła do historii jako drużyna która odrobiła taką stratę, ale szczerze to ja nie chciałbym na ich miejscu tego "miejsca w historii" futbolu.

I nie dziw się, że poprzedni ich mecz wywołał tyle emocji.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Problem w meczu Barcy z PSG jest jednak imo inny: można się pomylić raz, można i dwa razy. Ale 3 czy 4 w jednym meczu na korzyść jednej drużyny i to w sposób, który decyduje o wyniku??? no sorry, ja tego nie kupuję.

Rozumiem, tylko jaki sens ma przenoszenie tego na pozostałe mecze Barcy? Poza tym, problem został wyolbrzymiony. Ewidentnie Suarez przyaktorzył i tego karnego dla Barcy nie powinno być. Co do pozostałych sytuacji, to już nie mam pewności. Może dlatego, że nie pamiętam ich szczegółowo. Wiem natomiast, że gdyby Cavani wykorzystał kontrę po której wyszedł sam na sam z Ter Stegenem i gdyby nie słupek, to dziś nie pisalibyśmy o remontadzie Barcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, tylko jaki sens ma przenoszenie tego na pozostałe mecze Barcy? Poza tym, problem został wyolbrzymiony. Ewidentnie Suarez przyaktorzył i tego karnego dla Barcy nie powinno być. Co do pozostałych sytuacji, to już nie mam pewności. Może dlatego, że nie pamiętam ich szczegółowo. Wiem natomiast, że gdyby Cavani wykorzystał kontrę po której wyszedł sam na sam z Ter Stegenem i gdyby nie słupek, to dziś nie pisalibyśmy o remontadzie Barcy.

Na pozostałe nie ma, bo mylą się wszyscy i na korzyść wszystkich - dlatego mój post, który przytoczyłeś kończył się takim znaczkiem ;):)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barca była wielokrotnie krzywdzona przez sędziów, ale to oczywiście na tym forum nikomu nie przeszkadza. Za to każdy komentuje, gdy Barca zyskuje. 

Statystyki wyraźnie temu przeczą. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Statystyki wyraźnie temu przeczą. ;)

Nie sprawdzałem "takich" statystyk La Liga. Ja tylko oglądam mecze Barcy  :). Zresztą zostawmy Barcę w spokoju. Blaugrana gra (mecz z Valencią) dopiero w najbliższą niedzielę. Dzisiaj ciekawe mecze w Lidze Mistrzów więc może na tym się skoncentrujmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdzałem "takich" statystyk La Liga. Ja tylko oglądam mecze Barcy  :). Zresztą zostawmy Barcę w spokoju. Blaugrana gra (mecz z Valencią) dopiero w najbliższą niedzielę. Dzisiaj ciekawe mecze w Lidze Mistrzów więc może na tym się skoncentrujmy.

Chyba nie zwróciłeś uwagi na to, do której części Twojej wypowiedzi się odniosłem. Płaczesz tu trochę jak dziecko z podstawówki, że "wszyscy" naskakują na Twoją ukochaną Barcę, że "nikt" nie widzi jej krzywdy, etc. - zażartowałem więc z tego, ponieważ ja, chociaż regularnie odwiedzam ten wątek, NIGDY przed meczem z PSG nie krytykowałem pracy sędziego w JAKIMKOLWIEK meczu Barcelony, ani też nie cieszyłem się, że ten klub skrzywdzono, jeżeli miało to miejsce. I z pewnością nie tylko ja byłem/jestem wobec Barcelony neutralny. Ale jak się przegnie pałę tak mocno i w meczu takiego kalibru, jak ten z PSG, to trudno się dziwić, że hejt wobec FCB rośnie.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, sam poczytałbym takie zestawienie jak nasza "nieustawiona tabela" na weszlo.com, gdzie dziennikarze, sezon po sezonie, weryfikują wyniki meczów w naszj najlepszej na świecie ekstraklasie.

Wygooglowałem za to na szybko coś takiego (http://www.sport-english.com/en/news/barca/how-the-top-liga-would-look-without-this-seasons-refereeing-errors-5774788), z tego sezonu, z 27 lutego:

Refereeing decisions in the 20 rounds of fixtures so far this season have had a big impact on the results of five Barcelona games. In four of them, the Blaugrana have lost points (Celta, Malaga, Villarreal and Real Betis), while they have benefitted from poor decisions from officials in one game (Real Sociedad). The net loss, then, is six points -- seven lost and one gained. Barça would have 48 points instead of 42.

In the case of Real Madrid, refereeing decisions have allowed them an 'extra' seven points against Celta, Villarreal, Deportivo and Malaga, which would see them go from 46 points down to 39. The caveat is they would have a game in hand against Valencia on Feb. 22. The game was initially postponed due to the Club World Cup.

I wygląda, że jak dotąd to właśnie Barca traci punkty poprzez błędy sędziów.

Znalazłem tez takie konto: https://twitter.com/laligareferees

W tym sezonie sędziowie nie przyznali już Barcelonie 10 karnych...

C69TAPLWwAENxy_.jpg

A czy dziś coś ciekawego się wydarzy? Myśkę że Altetico spokojnie wygra swoj mecz, a Monaco, niestety, nie da rady City. Chciałbym jednak się mylić.

;)

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Chyba nie zwróciłeś uwagi na to, do której części Twojej wypowiedzi się odniosłem. Płaczesz tu trochę jak dziecko z podstawówki, że "wszyscy" naskakują na Twoją ukochaną Barcę, że "nikt" nie widzi jej krzywdy, etc. - zażartowałem więc z tego, ponieważ ja, chociaż regularnie odwiedzam ten wątek, NIGDY przed meczem z PSG nie krytykowałem pracy sędziego w JAKIMKOLWIEK meczu Barcelony, ani też nie cieszyłem się, że ten klub skrzywdzono, jeżeli miało to miejsce. I z pewnością nie tylko ja byłem/jestem wobec Barcelony neutralny. Ale jak się przegnie pałę tak mocno i w meczu takiego kalibru, jak ten z PSG, to trudno się dziwić, że hejt wobec FCB rośnie.

Bez przesady z tym płaczem. Rozmawiam z Tobą / Wami w cywilizowany sposób. Nie oczekuj od jakiegokolwiek kibica, że będzie spokojnie znosił dyskusję, gdy jego Klub jest atakowany. Barca to moja pasja więc czasem włączam się do dyskusji, ale mam nadzieję, że nie nadużywam tu niczyjej cierpliwości  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma Falcao :( Oby och i tak zlali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Monaco, jeszcze jeden!

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wysokiego C zaczeli, cisną, oby tak dalej.

(0).(0)

Jado

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, już 2-0, teraz tylko tego nie zepsuć!

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szity w szatni jeszcze :D hahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fajnie się pomylić. Byłem za Monaco ale myślałem, że nie dadzą rady.

No i w CL z Premier zostało tylko... Leicester ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi