Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Rafi, naprawdę masz kompleks Legii, czy szukasz zaczepki?

Niestety Legia jest dziś najlepiej zarządzanym klubem w PL. Wojny na górze zrobiły porządek. Widać to na boisku.

W Wisełce wojny na górze doprowadziły do katastrofy.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tik Tak pamietasz,że długi zniknęły przez zabiegi księgowe

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,legia-warszawa-dotarlismy-do-raportu-finansowego,artykul,419965,1,721.html

a prezesi prali brudy w mediach, jeden zarzucał drugiemu, że nie daje kasy na klub. To tak a propos zarządzania.

Film się skończył w tv, to część

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie ma się nad czym użalać, bo poziom polskiej ligi jest marny. Próbowałem nawet kilka meczy obejrzeć, ale nie dotrwałem do końca pierwszej połowy - sen mnie zmorzył. Gdyby to ode mnie zależało, to zaorałbym boiska polskich kopaczy i przystosował je do gry w futbol amerykański  :). Przynajmniej Panthers Wrocław wygrali Ligę Mistrzów więc sukces jest. Wątpię czy za mojego życia doczekam się, że jakiś polski klub piłki nożnej awansuje na przykład do półfinału LM, o finale i zwycięstwie nie śmiem nawet marzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom polskiej piłki będzie zawsze marny. Tak samo norweskiej, szwedzkiej, rosyjskiej (popłynęły tam miliony ), ukraińskiej. 

Wynika to z uwarunkowań geograficznych. Zachodnia Europa gra cały rok. U nas to niemożliwe. To robi ogromną różnice już od poziomu 6-cio latka.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Poziom polskiej piłki będzie zawsze marny. Tak samo norweskiej, szwedzkiej, rosyjskiej (popłynęły tam miliony ), ukraińskiej. 

Wynika to z uwarunkowań geograficznych. Zachodnia Europa gra cały rok. U nas to niemożliwe. To robi ogromną różnice już od poziomu 6-cio latka.

Ostatni duży sukces jaki pamiętam, to srebrny medal IO w Barcelonie - rok 1992. W piłce klubowej - Legia w LM, rok 1995 no i Puchar Zdobywców Pucharów, 1990 / 1991. I to by było wszystko. Marnie jak na 27 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miliony w Rosji i na Ukrainie w pewnym momencie jednak coś dały, całkiem niedawno, bodajże 2005-09, drużyny z tych krajów zdobywały trzykrotnie Puchar Uefa. Tego jednak w LE nie udało się powtórzyć.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sezonie 94/95 w 1/8 Pucharu UEFA grał GKS Katowice z Bayer Leverkusen, dalej awansowała niemiecka drużyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) :) :) Stare dobre czasy mi się przypomniały z lekka... Dzisiaj się cieszysz, ale jutro zobaczysz na C+ oklep :P:D

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chelsea straszny piach.

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krygo - w pierwszym meczu w tym sezonie tez mial byc jak to Ty nazwales oklep ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 8 ostatnich ekstraklasowych derbach 6 zwycięstwo Lechii, wiadomo kto rządzi w Trójmieście. Fajnie byłoby zająć to 3 miejsce przed podziałem, chociaż będzie bardzo ciężko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złej baletnicy... Nie można usprawiedliwiać się pieniędzmi kiedy Lechia była do ogarnia bo w 2 połowie grali piach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechia wygrała, bo Arka strzeliła samoboja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może inaczej? Arka strzeliła kontaktowego bo mur nie był na przepisowej odległości :D Gadanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Lechia wygrała, bo strzeliła więcej bramek, a to czy była gorsza czy lepsza nie ma znaczenia. Plan był, aby zdobyć 3 punkty, plan został wykonany.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie usprawiedliwiam tego meczu tylko odpowiadam na wpis Kolegi ktory wyraznie zaznaczyl kto rzadzi w Trojmiescie, moje zdanie jest takie ze rzadzi kasa ( prosto z Niemiec ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mur nie był rzekomo na przepisowej odległości, a trawa była prawidłowej długości ? :lol:

Wracając do sedna. Przed nami 30 kolejka ciekawa pod tym względem,ze 5 drużyn rywalizuje o pozostałe 3 miejsca w górnej 8. Nie przełoży się to dla nich bezpośrednio walką o

tytuł MP, ale da bezstresowa końcówkę sezonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do kogo kierujesz pytanie o mur i trawe ?

Ktory raz mam napisac ze mi nie chodzi o ten mecz tylko o wpis Kolegi o "rządach" w Trójmiescie

Po prostu wedlug mnie zalecialo troche gimbazą i onetem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ecipeci nie do Ciebie, Ty nie pisałeś o murze.

Co do uwagi o "rządzeniu" , statystyki meczowe to jedno, a sympatie i antypatie klubowe drugie.;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli oglądałeś mecz to było pokazane ile brakowało murowi do przepisowej odległości. Piszesz głupoty o samobóju to przywołuje ten wolny, żeby pokazać jakie to śmieszne... I tylko dlatego. Nie wiem, albo trollujesz, albo nie chcesz zrozumieć.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się dzieje że nie ma czasu pisać. Akcja za akcję na tym poziomie...fajnie jak przy dwóch drużynach o podobnym potencjale goście mają do odrobienia racjnalną ilość goli ...dobrze to wróży widowisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi